Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Modern villanytűzhelyen...

Modern villanytűzhelyen hogyan sütitek a palacsintát?

Figyelt kérdés

Lakásfelújítás. új tűzhely. A régi sima vaslapos. Az újon 2 lap indukciós, 2 lap kerámia.

Palacsintát sütöttünk. A recept és asütők a régiek. Régen 3 sütővel dolgoztam. Hamar megsült sok.

Most hosszú idő kellett. Csak az egyik sütőt tudtam használni. A másikban leragdt. Bár ez lehetett a sütő hibája is. Az egyik lap túl kicsi, azon rendkívül hosszan sült a palacsinta max fokozaton is.

A sütők nem indukcíósak. Eddig olyat boltban nem is láttam. Létezik egyáltalán?

A tűzhely érzékeli, ha nincs rajta edény. Kikapcsol. Majdnem kikapcsol olyan rövid idő alatt, amig peszedem a tésztát a sütőbe. Ahhoz ugye muszáj felemelnem.

Az indukciósra nem lehet üresen tenni az edényt Palacsintasütőt hogyan lehet az elején nem üresen odatenni? Már ha létezik indukciós palacsintasütő.


Valószínűleg egy idő után maguktól fény derül sok mindenre, de így az elején túl sok az újdonságból.



2017. márc. 5. 16:59
 1/4 anonim ***** válasza:
68%

????????A palacsintát a főzőlapon sütöm nem a sütőben. Meg egyáltalán mi a rák az, hogy indukciós sütő?!


Az indukciós nem "kikapcsol", ha leveszed a serpenyőt, hanem a hő követlen az edény főzőlaphoz érintésére keletkezik csak, tehát LEHETETLEN az, hogy meleg maradjon, amit elveszed róla az edényt megszűnik a hőhatás és hideg.


De hogy ez miért akadályoz? Felhevítek a serpenyőben egy ek. olajat, aztán ha eloszlattam mehet rá a palacsintatészta. Palacsintaszedővel/forgatóval (lapos eszköz) megfordítom, ha kész, leveszem a tányérra. Hogy ehhez miért kell a serpenyőt elmozdítani az számomra rejtély.

A másik meg az, hogy ok, leveszed a serpenyőt - utána beleöntöd a tésztát és vissza is rakod, ismét forró. Hol itt a probléma?


Az üresen ne használd arra vonatkozik, hogy az edény rögtön átmelegszik, tehát ne hagyd ott 10 percig üresen 'előmelegíteni', mert az indukciósnál az 30mp. Nyugodtan ráteheted üresen addig nem ég neked szénné, amíg bele9nt9d a tésztát.


Egyébként van külön palacsinta és gofrisütő gép is cserélhető lapokkal, lehet azzal jobban járnál.

2017. márc. 5. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Természetesen nem a sütő indukciós, hanem a főzőlap. De szerintem ezt is írtam. Azért kell megemelni, mert úgy oszlatom szét a sütőben a tésztát és feldobással fordítom meg. Azért baj, ha lekapcsol, mert hamar kihül és ez palacsinta esetében baj. Mint mondottam, a kerámialapon sütöttem, ugyanis a sűtő, mármint a palacsintasütő nem indukciós, azaz nem kompatibilis vagyis nem vonzza a mágnest. A régi elavult konyhában 3 sütővel tudtam dolgozni, a mostani űrkorszakosban csak egyel. Nagy előrelépés.
2017. márc. 6. 08:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Nem a sütő hibája, hogy nincs megfelelő palacsintasütőd.


Itt is írják, hogy nem áll le azonnal:

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-prakti..


Hol lehet venni?

[link]

2017. márc. 6. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem kapcsol ki, ha felveszed maxra.

A palacsinta az egyetlen, amit fullon sütök, de az a negyed óra, nem sok plusz villany, és de, igen, odateszem elején a sütőt, hogy felforrósodjon - semmi baja nem lesz -, aztán belemerem a tésztát, és onnantól ugyanaz a metódus.

2017. márc. 6. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!