Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tésztát meg lehet főzni...

Tésztát meg lehet főzni vízforraló segítségével, fazék nélkül?

Figyelt kérdés

Nemrég költöztem albérletbe, a tűzhelyet már sikerült beszerezni, de fazekat még nem, majd csak holnap tudok beszerezni.

Szeretnék főzni tésztát, szerintetek ha vízforralóval felforralom a vizet és leöntöm vele a tésztát, hagyom állni kb. 5-10 percig, ugyanúgy megpuhul, mintha tűzhelyen főztem volna? Vagy inkább ne kísérletezzek?


2017. ápr. 27. 16:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
60%
Inkább egyél mást.
2017. ápr. 27. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
Ha nagyon vékony, pl cérnametélt, akkor talán igen.
2017. ápr. 27. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A 3 perces tészták igen (de akkor 3 percig hagyd ázni, ne 5-10-ig), de 6-tól felfelé nem. Próbáltam. A közteseket nem tudom.
2017. ápr. 27. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
A főzés meg az áztatás két különböző dolog.
2017. ápr. 27. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:

Közben kipróbáltam már.

Szélesmetélttel próbálkoztam, ez volt csak 250 g-os kiszerelésben a boltban. Felforraltam a vizet, leöntöttem a tésztát és hagytam állni kb. 5 percig. Ugyanolyan, mintha tűzhelyen, fazékban készült volna, úgyhogy örülök, hogy megpróbáltam. :)

2017. ápr. 27. 16:56
 6/14 A kérdező kommentje:
4. Igazad van, a kettő nem ugyanaz, ennek ellenére az íze ugyanolyan.
2017. ápr. 27. 16:58
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Minden találmány kísérletezéssel kezdődik. Gratulálok :)
2017. ápr. 27. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Na ezt majd en is kipróbálom
2017. ápr. 27. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:

Azért ha van tűzhely és fazék kombináció érdemesebb azt választani az egyszerűség miatt. :) A vízforralós módszert csak végső esetre ajánlom, mert azért több odafigyelést igényel. Részletesebben így készítettem: egy jénai edénybe beleöntöttem a tésztát, egy leveses tányérral lefedtem és bebugyoláltam ezt az egészet konyharuhákkal, hogy lehetőleg csak minimálisan hűljön le a pár perc alatt, míg ázik a tészta, illetve félidőben kicsit megkavartam, hogy ne ragadjon össze.

Tehát az eredeti módszer egyszerűbb, kevesebb odafigyelést igényel :)

2017. ápr. 27. 18:16
 10/14 anonim ***** válasza:
76%
En mindig aztatom. Tenylg ugyanolyan. Jah, tuzhelyen, fazekban aztatom...forras utan kikapcsolom a langot mindig. Megpuhul ugyanugy, kevesebb energiaba kerul, es nem kell folyton neznem, hogy ki ne fusson.
2017. ápr. 28. 00:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!