Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a teendő, ha túl sós a karaj?

Mi a teendő, ha túl sós a karaj?

Figyelt kérdés
Időnként olyan karajt sikerül venni, ami ehetetlenül sós. A só tehát fel van szívódva a húsba. A tartósságának talán jót tesz, viszont nem bírjuk így enni. Ételbe esetleg elmenne, pl bablevesbe megfőzni. Mit lehet ilyenkor csinálni, hogy ne legyen annyira sós? Ha semmit sem lehet tenni, akkor pedig milyen ételbe lenne érdemes felhasználni a sós karajt?

2017. máj. 10. 23:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
96%

Ez egy nagyon szép, hagyományosan füstölt csontnélküli karaj. Valóban hidegkajaként érdemes fogyasztani, bármibe belefőzve igencsak száraz lenne.Áztathatod egy napot, majd tiszta vízben megfőzheted, akár a sonkát, de akkor is olyan lesz, mint a fűrészpor.

Én maradnék a hidegen való felhasználásnál, egyél mellé paradicsomot, paprikát, hagymát, retket, és már nem is fogod nagyon sósnak érezni.

Visszavinni balgaság lenne, láttad, tudtad, hogy mit veszel.

2017. máj. 11. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
43%

Valóban sózott-füstölt-pácolt hentesáru, és nem tőkehús!!


Ezt szendvicsek tetejére, vagy "ham and eggs"-ként, esetleg felkockázva bablevesbe, gulyáslevesbe nagyon jó, még a sonkás tészta nevű egytál ételhez is jól megy.


Vagy a tejfölös kajákhoz, mert a tejföl elnyomja a sós ízt: pl. hirtelen átsütöd egy serpenyőben a kb. 1 cm vastag szeleted, majd egy tejfölös gomba mártással, vagy sajtmártással, hasonlóval tudom elképzelni. Köretként sótlan főtt tészta, főtt rizs, főtt krumpli.

2017. máj. 11. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:
Egyébként azon a környéken, ahonnan én származom - Bereg -, ezt a húst "édespecsenyének" hívják, ugyanakkor sós. Másik elenvezése "nyúl", "nyúlja" így viszont már csak a szomszéd faluban hallottam emlegetni, ami már Szatmárba esett, a mienkben nem. Ha viszont a boltban így kértem, akor nem tudták miről van szó :D ezért maradt a tarja.
2017. máj. 11. 17:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Sajnos eléggé zavaros a húsfélék ismerete neked, ahogy kiveszem a kommentedből. Ha valamit édespecsenyének neveznek, az nem cukros vagy mézes...

A nyulának sincs semmi köze a karajhoz. A nyula, másnéven dagadó tölteni való, vagy darálthúsnak, mert kissé zsíros.

A neten megnézheted a sertés részeit , hogy melyiket minek hívják, persze a marháét is.

Próbálj a kifejezésekre keresni a környezetben élőktől megfelelő szót, hogy te is megértsd.

Minden rosszindulat nélkül írom, mert még az "anyaországban " is vannak tájegységenként eltérések

szinte mindenre. Gazdag a magyar nyelv, de néha meg is tréfálni bennünket, ha félreértjük :)

2017. máj. 11. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:

"Másik elenvezése "nyúl", "nyúlja""


A Tápió mentén a "Nyúlja" az oldalascsontról levágott porcos rész sózva-füstölve.

Ez:

[link]

2017. máj. 11. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!