Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Konyhai praktikák

A kérdés

A szakácsok (tv műsorokban láttam) miért érintik oda a deszkához a kést, mielőtt elkezdenék vágni a zöldséget, húst, stb-t?

Mindig vágnak egyet a "levegőben" a deszkán és utána kezdik el vágni az ételt. De bármelyik ételnél megfigyeltem ezt. A tv paprikán szoktam látni, mikor néha odakapcsolok. Ez miért van, tudja valaki?

Keress kérdéseket hasonló témákban: kés, étel

  máj. 16. 18:32  Privát üzenet  

A válaszok
Biztonsági rutin. "Ráhangolják" az izmaikat a kés súlyára és egyensúlyára. Mivel a szakácsok gyakran váltogatják a kést, ha nem érzik az egyensúlyt, könnyen elvághatják az ujjukat, vagy jobb esetben nem jól vágnak le valamit.

A válasz 93%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/5Időpont máj. 16. 18:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

És erre egyetlen vágással ráhangolódnak?

# 2/5Időpont máj. 16. 18:40 Privát üzenet

"az évek és a rutin" :) Az első válaszolónak igaza van.. :)

S valóban elég egyetlen érintés...

Persze,kezdőként vannak újjvágások.. :)



A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/5Időpont máj. 16. 19:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem csak a súly meg az egyensúly miatt, hanem a fizikai mérete, kiterjedése miatt is.


Nem mindegy, hogy 6 centi széles a kés pengéje, vagy 3, vagy 1.

Mert mindegyiket eltérő mértékben kell lenyomni is, meg felemelni is, hiszen fölöslegesen nem kell nyomni, mint süket a csengőt, meg az első ujjpercednél feljebb se emelheted az élét, mert lecsapod a kezed.

Szóval egy gyors kalibrálás.



A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/5Időpont máj. 16. 23:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Hát mindenre, de erre soha nem gondoltam volna. :D Köszönöm a felvilágosítást!

# 5/5Időpont máj. 17. 15:30 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
A főzős műsorokban miért nincs hal-előkészítés, pikkelyezés, nyúzás? A klasszikus pikkely lekapirgálásán és a kibelezésén túl mikor lehet konyhakésznek, megtisztítottnak nevezni a halat?
Hogy hivják azt a csokoládé pasztillát, amit főzős müsorokban látni sütéshez, főzéshez. Hol lehet kapni?
MI értelmük van azoknak az olajspray-knek amiket műsorokban használnak, miben jobban, mint a sima étolaj?
Mártogatós zöldségrecepteket írnátok? Láttam főzős műsorokban, de nem emlékszem már rá, répa, meg spárga volt valamilyen szósszal, de meg kell párolni őket?
Mi a neve annak a Jamesnek (vagy kinek is? ), akinek van szakácskönyve és tv műsorokban okítja az egészséges étkezést, főzést? Nem találom most.
A főzős műsorokban, amikor erőspaprikát, chilit szeletelnek, soha nem mosnak kezet utána. Hogy van ez?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Konyhai praktikák rovatból








Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!