Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Marha pörköltet, étolajjal...

Marha pörköltet, étolajjal vagy zsírral jobb készíteni?

Figyelt kérdés

Kezdő, amatőr, próbálkozó "szakács" vagyok.

Hozzá értők, profik, mesterek ! Írjátok meg légy szíves, hogy a konyhába főzéskor, sütéskor, nagy általános "szabályként" mikor és mihez használjunk inkább étolajat és mihez házi zsírt? Illetve mik azok az étel fajták ahol csak is zsírral vagy csakis étolajjal készítsük el a kaját mert különben élvezhetetlen lesz a minősége, íze.

Remélem sikerült jól és értelmesen megírnom, hogy mit szeretnék tudni, kérdezni.



2018. máj. 26. 19:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
33%

En semmibe nem teszek zsirt, soha nem is vettem. Bizonyos etelekbe olvasztok szalonnat, de nem a porkoltbe.

En zsirral nem szeretem, mellekizet erzek. Nyilvan szokas kerdese is.

Olajjal is finom. Egy laza csirkeporkoltet szamomra csak elnehezitene a zsir.

2018. máj. 27. 03:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
78%

Zsírral, természetesen.


Étolajjal én csak a lángost meg fánkot sütöm.

2018. máj. 27. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 A kérdező kommentje:

Emberek, oké , értem én , hogy ízlés kérdése szintig is elmehetünk ! De a kérdésem fő lényege pont az lett volna, hogy nagy vonalakba mégis próbáljuk meg meghatározni, hogy mi az amit inkább zsírral és mi az amit inkább olajjal "kellene" főzni, sütni.

A pörköltet, inkább zsírral ! Oké világos, elfogadom.

Hasáb burgonyát, inkább olajjal ! Oké, világos, elfogadom.

Folytassátok a felsoroló sort, légy szíves !

2018. máj. 27. 15:49
 14/22 anonim ***** válasza:
84%

#13


Mit nem értesz meg, könyörgöm?

Van aki zsírral főz, van aki mindent olajjal.

De aki zsírral főz, az is olajban süti a kelt tésztákat (fánkok, lángos, stb) és a halakat, mert az nem jó zsírosan.

A krumpliról megoszlanak a vélemények, abban sütöd, amiben akarod.

Több étel nincs, ami konkrétan és kizárólag olajban célszerű sütni a felsoroltakon kívül, akárhányszor leírod!

2018. máj. 27. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
85%

Mi minden kajához olajat használunk. Még a pörkölthöz is.

Zsírt csak zsíros kenyéren eszünk.

Édesapám bármilyen pörköltet készít olajjal, bográcsban, mennyei lesz.

Mi is tudjuk, hogy a pörkölt legjobb zsírral, mi olajjal is szeretjük.

2018. máj. 28. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
66%
A legjobb a disznózsír pörköltekhez, régen mindent zsírral főztek, nem ezzel a vacak étolajjal.
2018. máj. 28. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 A kérdező kommentje:

Emberek ! Köszönöm a válaszokat !

Örültem volna egy lista szerűségnek, hogy Pl: Olajban sütjük a halat, bundás kenyeret,fánkot, lángost,rántott szeletet, pörköltet,stb.

Zsírban, sütjük, főzzük a ...

2018. máj. 28. 12:31
 18/22 anonim ***** válasza:
71%

Ennyire csak nem lehetsz életképtelen.

Rendelj inkább, jobban jársz.

2018. máj. 28. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
82%

Olajjal nem sütünk, mert nem bírja a hevítést, laza a szerkezete, felbomlik, és rákkeltő anyagok szabadulnak fel belőle. (Az olívaolaj valamennyire kivétel, de azt sem szabad túlhevíteni.)


A zsírok mindenhez jók: disznózsír, kacsazsír, kókuszzsír (nincs kókusz íze) illetve a vaj.

2018. máj. 28. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó vagyok, kieg.: én a sültkrumplit, fánkot,lángost, stb. is kókuszzsírban sütöm, sokkal jobb íze van, mint olajban, valahogy "tisztább", jobban érvényesül az étel saját íze.
2018. máj. 28. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!