Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rontottatok már el egyszerű...

Rontottatok már el egyszerű dolgokat annak ellenére, hogy tapasztaltabbak vagytok már?

Figyelt kérdés

Akár figyelmetlenség, akár rossz recept, bármi okból.


Olyan ételekre vagy praktikákra gondolok, amiket már sokszor csináltatok (jól), de mégis becsúszott egy baki.


Pl. a tészta vagy a rizs főzése nem nehéz, nekem mégis sikerült figyelmetlenségből tönkretennem komplett adagokat már. Tészta esetében megkértem a páromat, hogy tegye fel főni, de túl kis lábosban kezdte el főzni, elforrt alóla az összes víz, és ezt nem vettük észre. Az eredmény egy állagra majdnem teljesen szétfőtt, de mégis nyers ízű kukatöltelék. Vagy a rizst egyszerűen figyelmetlenségből pépesre főztem.


Sikerült korrigálni az elhibázott ételt?



2018. jún. 30. 05:02
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Könyvelő vagyok. Tavaly május végén már annyira kipurcantam (napi 20 óra meló mellett nem csoda), hogy a szilvás gombócra búzadarát pirítottam zsemlemorzsa helyett... Mit mondjak, nem volt finom 😂
2018. jún. 30. 06:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Múltkor egy nagyon kezdő , főzni tanuló barátomnak akartam megmutatni hogyan kell rizst főzni, illetve én hogyan csinálom. Én először lepirítom a szemeket kevés olajon, majd utána öntöm fel vízzel. Tehát jól megmutattam neki, szénné égettem.
2018. jún. 30. 06:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
95%
Nem is olyan rég tejszínes szalonnás spagettit csináltam. Egy tiszta wok féle volt csak itthon, mint főzőalkalmatosság, így ebben kellett mindent megoldani. Kifőztem benne a tésztát sós vízben (kegyetlenül sótlan tésztafajtát szoktam venni, szóval kellett só a vízbe rendesen), majd kiöntöttem az edényből a vizet, kicsit át is töröltem, és ment bele pirulni a szalonna, stb. A végeredmény jól nézett ki, csak az első falatnál derült ki, hogy olyan, mintha tömény sót ennék. Na ekkor jöttem rá, hogy nem jó ötlet alapos öblítés nélkül ugyanazt az edényt használni.
2018. jún. 30. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

Mindenkivel előfordul ilyen.

Pl. néha elégetem a húst. Bár soha nem használtam mást, mint villanytűzhelyt, időnként elfelejtem, hogy lassan hűl.

Finom puha a husi, talán 1-2 perc még kell neki. Kikapcsolom, hogy most már elég lesz annyi, amennyit még ad a tűzhely. Otthagyom, s kis idő múlva érzem, valami ég.

Hát tényleg lassan hűl.

Persze ritka az, de évi 1-2 alkalommal eljátszom ezt.

***

Viszont ha az olyan főzős műsorokat veszem, ahol séfek értékelnek, akkor az összes húst rosszul készítem. Én ugyanis szeretem, ha egy kicsit túlkészül. (Na nem úgy mint fentebb!).

2018. jún. 30. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Pont úgy, mint az 1-es!

Könyvelőként a rántani való húst zsemlemorzsa helyett búzadarába forgattam, kisütöttem, asztalra tettem, utána a kukába!

2018. jún. 30. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Múltkor lasagnébe oregánó helyett kaprot szortam... csak.utána nézem, mit keres a pulton még az oregáno, és akkor esett le :)


Végül nem érzett ki belöle a kapor, ugyhogy megettük (páromnak el sem mondtam)

2018. júl. 1. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
88%
Egyszer a férjem nagymamája forgatta darába a rántott csirkecombot, mert már rossz volt a szeme. Megettük. Azt is mondhatnám, hogy érdekes volt, de ehető, finom ropogós kéreg lett rajta. Ezért kukába dobni elég nagy baromság, mert simán le lehet róla szedni, majd a combokat kisütni esetleg még tepsiben valami öntettel.
2018. júl. 1. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
96%

Néhány hete nagyon fáradtan értem haza, és bolognai spagettit akartam csinálni.

Miközben a tészta főtt, lezuhanyoztam, és mire hozzákezdtem volna a szószhoz, a tészta készen lett.

Hogy ne ragadjon össze, rá akartam önteni egy kevés olajat, de... a konyhaasztalon egymás mellett állt az olajos üveg és egy nagy Pack mosogatószer, mindkettő sárga, mindkettő nyitva, mindkettő csavarja fehér...

Gondolhatjátok, milyen "finom" lett a szappanos spagetti!

2018. júl. 1. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!