Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik a legfinomabb édesvizi...

Melyik a legfinomabb édesvizi hal? Steakhez hasonló elkészítéssel (tapasztaltabbak válaszát keresem) Szempontok és részletek lentébb

Figyelt kérdés

Szeretném az étkezésemet átalakítani egészségesebbé tenni és ennek érdekében a hús fogyasztásom nagyrészét átváltani halra, mert tápanyagok szempontjából a hal sokkal előnyösebb és kevésbé egészségtelen más húsokhoz képest. A tengeri sajnos viszont alkalmatlan rendszeres fogyasztásra a magas higany tartalom okán.

Sajnos eddig nem sok sikerrel jártam, a sokak által ajánlott Pangasius illetve Tilápia egyáltalán nem jött be, mi tagadás nem volt kifejezetten halizük viszont állagra nagyon nem tetszettek szétvállós mállós jelleg, illetve volt egy penetráns mellékiz kiváltképp panga esetén, illetve ahogy mint később megtudtam nem is jó körülmények közt vannak termelve ezen halak ami kihat a minőségükre. A harmadik próbálkozás lazaccal volt de az sem igazán jött be egyszerűen az már túl "halas" volt.


A LÉNYEG: "hús" jellegű halat keresnék állagra mindenképpen, amelyhez mondjuk illik a serpenyős sütés, mint pl a steak, vagy rosé kacsamell, tehát ne hulljon darabokra, illetve azért fagyasztás után se hulljon szét olvasztás után, plussz minimális fűszerezéssel is jó ízük van, lenne ilyen? Szálka nem igazán zavar de ne legyen túl halas íze, hasonlítson inkább egyfajta húshoz.

Nem szeretném rántani vagy olajban el merítve sütni, bár grillezést nem zárom ki



2017. dec. 12. 10:44
 1/10 anonim ***** válasza:
12%
Lápi póc.
2017. dec. 12. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szeretem a halat, pont az általad leírtak miatt (íz, szag)

Viszont kifejezetten finomnak találtam a pisztrángot, a fogas süllőt, a szürke harcsát és a törpe harcsát.

Aztán nálam ezzel ki is fújt a halevés.

2017. dec. 12. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
amur , kecsege , süllő , szürkeharcsa,
2017. dec. 12. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
70%

A pangasius nem édesvízi hal, és kb. szemét.

Édesvízi halak közül amelyek tényleg nagyon jók:

pisztráng, szürkeharcsa (ebből is van az "afrikai harcsa" az szintén kb. szemét), amúr, keszeg, bár sütve nem annyira jó a busa, süllő, fogas (bár az se annyira grillezve). Én ezeket szoktam enni.

2017. dec. 12. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát én hús ízű és jellegű hazai halról nem tudok, pedig elég sokfélét ettem már. A legjobb ízű hazai halakat már leírták előttem, egyetlen ételt tudok mondani ami nem, vagy csak kicsit halízű, ez pedig a pontychips. Ennek inkább tepertő, vagy libatepertőre hasonlító íze van, ha jó minőségű pontyból készül, de ez neked sajnos nem játszik, mert ezt bizony bő olajban kell sütni.
2017. dec. 12. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat tehát a süllő,amur,szürkeharcsa, illetve a pisztráng megérnek egy próbát.

4-es, igen elnéztem figyelmetlen voltam, másrészről viszont ha már ide kevertem a nem édesvizieket, pl a tonhal steak kifejezetten ízlett de sajnos nem volt mindig konzisztens minőségű(frisség valszinűleg) illetve hosszútávon a higany nem tett volna jót napi szinten.


5-ös Igen az teljesen kizárt, hiszen az esetben jobban járnék a hússal.

Alapjában véve a kevés ismerösöm aki szereti vagy szerette halat általában folyami ragadozó jellegű halakat említett ami finom.

Szerintem a hal íz alatt inkább azt értem hogy nem vmi olyasmi amit vmi iszapos mocskos tóban farmolnak és szeméttel etetnek a lehető legolcsóbb legyen előállítás, mint a csirkénél ugye a házi vs bolti tápos agyongyószerezett közti izkülönbség

2017. dec. 12. 12:59
 7/10 anonim ***** válasza:

Még egy ételről hallottam, amin állítólag alig érezni a hal jellegét és mindenféle hazai halból elkészíthető, ez pedig a halkolbász.


[link]


Ezt még nem próbáltam, de a következő horgászszezonban mindenképpen sort kerítek rá :)

2017. dec. 12. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Egyébként meg kostóld meg melyik ízlik. A pisztrángnak nincs "iszap ize" mert nem is él meg olyan helyen ahol iszapos a meder. Ami nagyon fontos a halaknál az elkészítés a fűszerezés. Azzal teljesen el lehet rontani. Én nagyon sok halat eszek mert szeretem.

Tonhal: nagyon finom, könnyű elrontani, és nagyon nehéz beszerezni valóban jó minőségűt (és brutál drága is).

2017. dec. 12. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
A ponty is finom!
2017. dec. 12. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyel nyulat. A nyul is hal annyiban, hogy a kozepkorban halnak minositettek, hogy bojt idejen lehessen enni.
2017. dec. 12. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!