Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Parizer rántási problémák?

Parizer rántási problémák?

Figyelt kérdés

Mostanában többször csinálok rántott parizert, bécsi módra, azaz liszt - tojás - zsemlemorzsa bundában.


Egyre többször tűnik fel, hogy felreped a bunda sütés közben, Sokszor felpúposodik a szalámi, talán ez okozhatja , de érdekelne a ti tapasztalatotok.


Amikre én gondolok:


-nem egyforma vastag a szalámi szelet, mert rúdból, kézzel vágom.

-hideg a szalámi

-kicsi a szalámi átmérője és a bundának nincs elegendő rugalmassága.

-a szalámi egyik alapanyaga okozza.


Kinek milyen tapasztalatai vannak ?



#bunda #rántott parizer #bécsi mód
2018. szept. 9. 21:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon magas a párizsi víztartalma, s mikor sütés közben gőzzé válik, felnyomja/megrepeszti a bundát.
2018. szept. 9. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
Azzal eléggé nehéz kezdeni valamit. Vagy tudtok rá megoldást ?
2018. szept. 9. 21:19
 3/14 A kérdező kommentje:
Böködjem meg villával a párizsit az olajba kerülés előtt ?
2018. szept. 9. 21:23
 4/14 anonim ***** válasza:
23%

Egyszerűen ne süss ilyet.

Egyébként sem arra való.

2018. szept. 9. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Vastagabb szeleteket szoktam csinálni, a szélét meg bevagdosom, mint a karajnál.
2018. szept. 9. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
23%
Süss húst, nem 20-50% hústartalmú izét. Fajlagosan ugyannyira jön ki a fehérjetartalma. És az étel.
2018. szept. 9. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
40%

Egyébként sose értettem ezt a rántott parizer dolgot.

Egy normális, jó ízű párizsi JÓVAL drágább, mint a színhús, ráadásul szarabb rántani, szarabb az íze, állaga is, meg tápanyagok szempontjából is, egyszerűen minden szempontból rosszabb, mint a színhús.

Valaki elmagyarázni, hogy akkor miért jó rántani?

2018. szept. 9. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim válasza:
72%
Én imádom a rántott parizert és nálam is ugyan ez a jelenség, én sütés közben átszúrom a panírt. Ne hallgass azokra akik bem szeretik a parizert. A parizer jó és boldoggá tesz. Parizeeeeer
2018. szept. 9. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:

Eléggé megoszlanak a vélemények, de én azért nem felejteném el a parizert.

Hogy miért készítünk olyat ami fajlagosan drágább, mint a szín hús, arra nehéz lenne válaszolni.

Én szeretem a rántott parizert, más meg olyat szeret , amit én ki nem állhatok.

Ha vicces szeretnék lenni, akkor azt mondom, azért rántok parizert, mert épp akkora mint a zsemle , a hús meg mindig kilóg a zsemléből. :)

Ez végül is ízlés kérdése, kár lenne vitába szállni.

Szín húst is szoktam rántani, meg "szín" parizert is, sőt bacont is.

2018. szept. 9. 23:19
 10/14 anonim ***** válasza:
84%
Én azt is megtehetem, hogy bélszínt süssek, de én is szeretem a rántott parizert főzelékkel. Imádom a retro menzás kajákat. Szerintem is az oka a magas víztartalma, de ha sütés közben megbökdösöd, el tud távozni a panír alól a gőz.
2018. szept. 10. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!