Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hónap végéig mit tudnék enni...

Hónap végéig mit tudnék enni 20ezer forintból?

Figyelt kérdés

Légyszi adjatok ötletek. Jelenleg azon gondolkozom, hogy csak rizset fogok enni, csak max rakok bele egy kis fagyasztott zöldség keveréket.

Sajnos nincs több pénzem kajára. Egyáltalán ezt lehetséges kihozni? pls help



2019. jan. 6. 12:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
#8. Ez egy igazán jó és használható válasz. Sajnálom, hogy senki nem veszi a fáradságot, hogy végignézze. Remélem a kérdező értékelni fogja.
2019. jan. 7. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim válasza:
67%
#10 Egyetértek... DE! Ha valakinek trollkodhatnékja van, akkor keresse meg ezt a választ és, ennél nyomkodja a piros kezet...
2019. jan. 7. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

#11, másik kérdésnél se érdekelt senkit, pedig rászántam 20-30 percet, hogy összedobjam.

Komolyan gondolkozom rajta, hogy indítok egy youtube csatornát vagy blogot és meg is csinálom, dokumentálva minden napt, számlákkal, bár szerencsére most csak azért kell összehúzzam kicsit a nadrágszíjat, mert fél évvel a tervezett előtt kell új kocsit vegyek.

Szerintem, le tudnék menni havi 15-16k-ig is, egyetlen akadályozó tényező, hogy meal prepeznem kéne, mert gyakorlatilag csak hétvégente vagyok otthon, hét közben szállodákban lakom.

2019. jan. 7. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

Nagyszüleim rengeteg száraz hüvelyest és gabonafélét ettek – s nem csupán búzát, hanem gerslit, babot, hajdinát, sárga és feles zöldborsót, lencsét. A napi étrendjük nagy részét a zöldségek és hüvelyesek, illetve kis mértékben a húsból készült ételek tették ki.

Ha egészségesen és olcsón akarunk táplálkozni,első és egyben legegyszerűbb szabály: együnk Magyarországon honos dolgokat, s a legjobb, ha előkeressük nagyanyáink-dédnagyanyáink szakácskönyveit és receptjeit.

A sárgaborsó jelentős mennyiségű B1-, B2-, és E-vitamint, pantoténsavat, biotint és folsavat tartalmaz. Ezen kívül található benne kálium-, kalcium-, foszfor, magnézium, vas, cink és mangán. A szárazbab és a lencse pedig magas A- és B1-vitamin, valamint szeléntartalma miatt fontos táplálék. Érdemes legalább hetente egyszer fogyasztani ezeket valamilyen formában.

A hús előtt a hüvelyesek jelentik a legfontosabb fehérjeforrást.

Azt is jó tudni, hogy a gabonaneműek (pl. köles, hajdina, rizs, gersli ) és a száraz hüvelyesek(pl. bab, borsó, lencse) együttes fogyasztásával, teljes értékű fehérjéhez jutunk.

Vitaminforrásként a savanyú káposzta, és az alma mindig elérhető áron kapható.

Fontos szerepe van még a tojásnak, ami mindent tartalmaz amire a szervezetnek szüksége van.

Néhány étel, ami olcsó alapanyagokból készül, és laktató.

Reggelire vagy vacsorára való


Tojás krém

2-3 apróra vágott kemény tojást, 1 nagy fej finomra vágott vöröshagymával,1 evőkanál zsírral összekeverem, sózom, borsozom, kevés pirospaprikával meghintem. Kenyérre kenve, lilahagymával, teával fogyasztom.


Babpástétom

Hozzávalók:

250g Fehér bab, vagy gyöngybab

1 db vöröshagyma apróra vágva

2 gerezd fokhagyma apróra vágva, vagy áttörve

2 tk mustár

1 tk őrölt kömény

1 kk őrölt fekete bors

2 kanál citromlé, vagy ízlés szerint almaecet

1-2 babérlevél

só ízlés szerint

Így készítsd el:

A babot átmosom, éjszakára beáztatom, és másnap 1-2 babérlevéllel puhára főzöm.

A megfőtt babot leszűröm, a babérlevelet kidobom.

Botmixerrel, vagy aprítógéppel pépesítem a babot, közben hozzáadom a fűszereket.

Friss kenyérrel vagy pirítóssal nagyon finom.


Élesztő pástétom

Hozzávalók:

5 dkg élesztő

2 ek prézli

tej

hagyma

Elkészítés

5 dkg élesztőt és két evőkanál prézlit annyi langyos tejbe áztatunk, amennyi ellepi. Nagy fej apróra vágott hagymát bő evőkanál zsíron megfonnyasztunk, felöntjük két evőkanál vízzel, s addig főzzük, míg a víz elfő. A hagymás zsírba keverünk egy mokkáskanál édes-nemes pirospaprikát, majd hozzáadjuk az egy órája beáztatott élesztős prézlit. (Ízlés szerint lehelletnyi só, bors...) Kis lángon kevergetve sűrűre főzzük. Tálkába öntjük, hagyjuk kihűlni. Pirítóssal, fekete retekkel ajánlom!


Egytálétel ebédre

Babos káposzta gerslivel

Hozzávalók:

1-2 evőkanál zsír, (vagy ha van 5 dkg füstölt szalonna)

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 merőkanál konzerv lecsó (vagy 1 Tv paprika+1 paradicsom)

20 dkg szárazbab

30 dkg savanyú káposzta

10 dkg gersli

3 dkg édesnemes pirospaprika

2 db babérlevél

Ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A zsírban (vagy a kiolvasztott szalonna zsírján) a kockára vágott vöröshagymát üvegesre párolom, beleszórom a fűszerpaprikát, elkeverem, majd azonnal hozzáadom a lecsót ( vagy a felaprított paprikát és paradicsomot), valamint az előző este beáztatott babot.

Ezután felöntöm hideg vízzel, beledobom a babérlevelet és a fokhagymát. Ha már gyöngyözni kezd, beleteszem az átmosott savanyú káposztát, és a gerslit is, sózom, borsozom . Annyi vizet öntök még hozzá, hogy éppen ellepje. Ha minden hozzávaló puhára főtt, akkor már lehet is tálalni. Ha van, lehet a végén karikára vágott virslivel gazdagítani, és tejfölt kínálni mellé.

2019. jan. 7. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!