Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Próbáltátok az édesburgonyát?...

Próbáltátok az édesburgonyát? Ha kisütöm olajban, ugyanolyan, mint a másik csak édesebb?

Figyelt kérdés
Miért jobb a hagyományosnál?Fogyokúrázóknak hogy ajánlott elkészíteni..?
2020. jan. 27. 09:28
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Az édesburgonya igen finom, de NEM burgonya.

Az íze egész más, inkább a sütötökre hasonlit, a krznplira nem.

A jobb glikémiás index miatt tartják jobbnak. Ha olajban sütöd, akkor teljesen mindegy fogyás szempontjából, hogy ez vagy a rendes.

2020. jan. 27. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
100%
Fogyókúrához inkább püré formájában. Sütőtök kb ugyanannyi mint batáta, meg kell főzni, vagy párolni, pici só és olíva olaj, pürésíteni és kész.
2020. jan. 27. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Rakott édesburgonya

Csirkemellkockák előpirítva, édesburgonya, főtt tojás, fűszerek, tejföl, sajt. Sütőben összesütni. Nagyon finom.

2020. jan. 27. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Utolsó köszi, jó ötlet.

Először vettem, én kisütöttem mint a krumplit olajban, finom volt, picit édeskés.

2020. jan. 27. 10:14
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem krumplis íze van, max az állaga hasonló. Én párolva leginkább a répa ízéhez hasonlítanám mint ha mézes lenne kicsit :D

Egészséges, olajba sütve is finom, csak nem fogyókúrás :)

2020. jan. 27. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

sutoben kisutni pici olajjal, fuszerekkel (kakukkfu, rozmaring). keszitettem belőle mar paprikás krumplit is. most egy édesburgonyas csokitorta receptet szeretnék kiprobalni.

valoban hasonlit a sutotokre, de en pl a sutotokot nem szeretem, ellenben az edesburgonyat igen.

nem alacsony kaloriatartalmu, igy ha "fogyokurazol" csak modjaval, akar a rizst, bulgurt, gabonat, simq krumplit. es lehetőleg ne olajban susd, mert az se nem diétás, se nem egészséges.

2020. jan. 27. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
67%
keress fehér belű fajtát. Az jobban hasonlít a burgonyához. Kevésbé édes és nagyobb a keményítő tartalma is. Sűltkrumplisabb állagot fogsz kapni mint ha a hagyományos sárgás belűt használnád. Létezik lila is,az kb a sárgához hasonlít csak lila a belseje.
2020. jan. 27. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az édesburgonya-hajó a kedvencem.

Lehet hússal is tölteni, de enélkül vegán fogás kerekedhet belőle.

[link]


De isteni gofri is készülhet:

[link]


Gyakorlatilag a hagyományos krumpli helyettesíthető vele bármiben. Bár igaz, növénytanilag nem is rokonok, így én jobb szeretem a batáta megnevezést.

Kalória tartalmuk közel azonos, a cukortartalom magasabb a batátának.

Nátriumban és A-vitaminban a batáta jóval gazdagabb, viszont a krumpliban meg a C-vitamin több, és sokkal tovább eltartható. A batáta ebből a szempontból rendkívül kényes.

Fogyókúra szempontjából rendkívül fontos a körítés. Ha kalóriában szegény hozzávalókból készül a recept, mindkét zöldség diétásnak számít.

Sima főtt krumpli 76 kcal, főtt batáta 85 kcal/100 g.

Bő olajban sült krumpli már 176kcal/100 g, sült batáta 196 kcal/100g.

2020. jan. 27. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!