Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizza tésztából lehet pizzás...

Pizza tésztából lehet pizzás kiflit csinálni?

Figyelt kérdés
Van lefagyasztva kelt tésztám ami pizzának lett elrakva. Ebben nincs tojás míg én a pizzás kifli tésztájába mindig rakok. Szerintetek így is finom lenne?

2022. febr. 26. 13:06
 1/8 anonim ***** válasza:
71%

Tökéletes lesz.

De amúgy buciban fagyasztod a pizzatésztát, vagy mi?

2022. febr. 26. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Igen. Begyúrom, kelesztem és olajozott fóliába tekerve elrakom. Általában egy fél kilót gyúrok be és azt ketté veszem azokat teszem be a fagyóba.

2022. febr. 26. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
persze, simán
2022. febr. 26. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
64%

1-es vagyok, ez azért jó, mert máshoz is fel tudod használni!


Én tök másképp csinálom.

Úgy vagyok vele, ha van időm, akkor rászánom az időt energiát, áramot, takarítást, stb...

Szóval általában 3 pizzához dagasztok be, mert géppel kerregtettem, és kevesebb tésztát szarul kezel.

A sütő is ilyen extra légkeveréses hőlégbefúvásos izé, szóval a 3 lapot simán megsüthetem egyszerre.

Úgyhogy az összeset kinyújtom, 1-et megcsinálok rendesen, a másik kettőt meg megszurkálom villával, mert feltét nélkül különben nagyon felfújódik.

És ha már amúgy is felfűtöttem maxra a sütőt, akkor betolom mind a 3-mat, és a 2 üreset is olyan 80%-osra sütöm.


És az így elősütött lapot fagyasztom.

És ha előveszem, akkor nincs olvasztgatás, újradagasztás, kelesztés , nyújtás, mosni megint a pultot, lisztezés, egyéb fittyfele, kiveszem a fagyos lapot, berakom a sütőbe, amíg az épp felmelegszik (ez pont elég a kiolvasztáshoz) ezalatt összevágom a feltétet, rápakolom, 5 percre adok neki egy felső sütést, a fagyasztóból kivétel után negyed óra múlva kész a pizza, minden utólagos munka, mosogatás, takarítás, stb nélkül! :D

2022. febr. 26. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
84%
Ha felengedés után megkel (még nem próbáltam kelttésztát fagyasztani), simán csinálhatsz belőle kiflit, pizzás tekercset, bármit....
2022. febr. 26. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
4es én is gondoltam már rá hogy megsütöm előtte mert időt spórolna meg meg ugye helytakarékosabb is a fagyasztóban de tartottam tőle. Nem lesz keményebb a tészta ha úgy sütöd meg újra hogy már kész van? Nekem a bolti lapokkal is az a gondom hogy mikor sütöm szinte törik
2022. febr. 26. 16:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Max hőmérsékleten kell sütni, és utána folpack, és fagyasztó. Minél kisebb legyen a víz veszteség.

Készresütésnél meg csak felső sütés. Nekem bevált. Bár én a boltit is szeretem.

2022. febr. 26. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát...
2022. márc. 5. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!