Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizseshúshoz hogy és mikor...

Rizseshúshoz hogy és mikor teszitek a zöldséget?

Figyelt kérdés
Rizseshúst szeretnék csinálni páromak, de 1kiló húshoz mennyi rizst, és zöldborsót tegyek?És mikor teszitek bele a borsót? Fincsi lesz ??
2011. ápr. 12. 11:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Én a húst odateszem egy pörköltalapra (zsíron / olajon apróra vágott hagymát párolok, megszórom pirospaprikával), ízesítem fokhagymával, sóval, borssal, majorannával, belerakok 2 marék zöldborsót, a kockára vágott húst, 1 nagyobb, felkarikázott sárgarépát, felöntöm kevés vízzel, és együtt készre főzöm. Közben 1 csésze rizst (2,5 dl) megpárolok, és amikor a husi a zöldségekkel együtt puhára főtt, belekeverem a rizst. Apróra vágott petrezselyemmel megszórom.
2011. ápr. 12. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. ápr. 12. 11:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia! A rizseshúst többféleképpen is lehet készíteni, a legáltalánosabb a húst pörköltnek föltenni, esetleg egy kicsit lecsósan, és a végén hozzáadni majdnem kész rizst.Pl ilyen a Bácskai rizseshús.

Egy kiló húsból sok lesz, erre gondoljál.én ehhez a változathoz 1 kg húshoz 30 deka rizst főzök,úgy, hogy zsíron megpirítom, majd másfélszeres mennyiségű forró vízzel fölengedem. ha egyt forrt, lezárom alatta a gázt és

konyharuhával letakarom.Ha a pörkölt is majdnem puha már,akkor teszem bele rizst,ami a szaftból még szív magába

és tálaláskor pont jó.

Aztán lehet zöldégesen is, de ilyenkor nem használok pirospaprikát,a hús puhulása felé teszek bele,2-3 szál kockázott sárgarépát és kb 30 dkg zöldborsót.,ha már ezek is puhák (nem kell péppé főzni)megy bele a fenti módon előfőzött rizs.ezt a változatot borsosan szeretjük és frissen vágott petrezselyemmel megszórva.

Mindegyik nagyon finom.

2011. ápr. 12. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Mi nem ilyen pörköltes módon csináljuk a rizses húst.

Külön megcsináljuk a húst, ilyen fokhagymás apró húsnak, aztán külön a rizst, és külön a zöldséget és amikor minden kész akkor a rizst a zöldséggel összekeverjük, és annyi húst teszünk, hozzá amennyit felvesz. Szaftot is, h ne legyen olyan száraz. Nálunk ilyen a rizses hús.

2011. ápr. 12. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a választ.


Ha már a rizseshúsnál vagyunk ebbe a receptbe nem kell hagyma? vagy csak kimaradt??



[link]

2011. ápr. 12. 12:28
 6/8 anonim ***** válasza:
én biztos, hogy tennék bele, szerintem egy jó kis szafthoz nélkülözhetetlen.
2011. ápr. 12. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Rakhatsz bele hagymát, én mindig teszek (de én, mint ahogy már írtam, pörköltösen készítem el), de ha csak lesütöd a husit, úgy, ahogy ez a recept írja, akkor nem feltétlenül kell bele hagyma.
2011. ápr. 12. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen köszi most csinálom és tettem alá hagymát minden féle képp mert ugy finomabb és nem száraz. Mint a pörkölt a párom csak ugy szereti ahogy én csinálom, mert anyosom ugy csinálja hogy vág hagymát 1fejet és felteszi kuktába, amitől leveses lesz én nem szeretem ugy. Jó sok szaftal az igazi.:) Köszönöm a válaszokat.
2011. ápr. 12. 12:46

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!