Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen paradicsomos ételeket...

Milyen paradicsomos ételeket ismertek? Megpuhult kb 1 kg paradicsom, még nem romlott meg, de lehet, hogy holnap már nem lehet felhasználni.

Figyelt kérdés
2011. okt. 5. 17:31
 1/8 anonim válasza:
100%

Lecsó, Töltött paprika,Paradicsom leves

Vagy csak pucold meg és főzzd meg h ilyen leveses legyen.

Mi így rakjuk el a paradicsomot

2011. okt. 5. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

főzd meg ma, az a biztos, paszírozd át, és holnap csináhatsz belőle valamit.

nem sok lesz a kilóból, kb fél liter.

abból tényleg egy levest, vagy egy szószt csinálhatsz, akár egy kis darált hússal bolognait, vagy csilis babnak is jó lenne.

2011. okt. 5. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) egyelőre megfőztem. A szósz megihletett, és lakótársakkal megbeszéltük, hogy holnap pizzát csinálunk!
2011. okt. 5. 23:31
 4/8 anonim ***** válasza:
én az este sütöttem pizzát. van tészta recepted, mert szívesen leírom a nekem beváltat.
2011. okt. 6. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
De jó! Nincsen, szívesen várom :)
2011. okt. 6. 10:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

szia, akkor írom is. ez a mennyiség két közepes tepsire való. a tepsit, ha lehet sütőpapírral béleld ki, vékonyan a papírt olajozd be.ha nincs papír, úgy is jó, csak finoman olajos legyen atepsi.

a tészta: 40 deka liszt, egy kávéskanál sóval elkeverve.

fél csomag élesztőt egy deci langyos tejben/vízben, egy lapos ek, cukorral felfuttatunk. (belemorzsoljátok, és várjátok , míg habosra feljön.

a ha szépen felfutott, akkor a liszt közepébe egy kis mélyedést csinálsz és beleöntöd. hozzákeversz 3-4 ek. olajat és elkezded az ujjaiddal eldolgozni, ha kell, még esetleg egy-két kanál langyos víz is mehet hozzá.

először kicsit ragad, de gyorsan elválik az edénytől, és érzed, hogy jó kis rugalmas a tészta. letakarod, és fél órát pihenteted.plusz liszt legyen kéznél, a deszkára is kell nyústáskor.

duplájára nő. két cipóra elfelezed, és a tepsi nagyságára nyújtod, és a tepsibe helyezed ügyesen az egyiket. ha kicsit nagyobb, mint a tepsi, akkor egy kis peremet is nyomkodhatsz az ujjaddal. erre a pariszósz, bár én egyszerűsítem, mert pizzaszószt veszek és azt keverem kis egy kis kacsappal, plusz megszórom pizzafűszerkeverékkel.

csak zárójelben egy pizzakrém (tubusos)két ilyen 40 dekás adagra elég, a fűszerkeverék pedig nagyon sokáig elég, mert nem sok kell.

erre jön minden , ami otthon van, sonka, kolbász, szalámi,

gomba, hagyma feltétlenül félkarikára vágva és a tetejére bőven reszelt sajt.

20 percig forró sötőben kell sütni, adddig nem szabad kinyitni a sütőajtót. utána még lehet, hogy kell 5 perc, de sajton látni, mennyire sült.

ha van két tepsi, amíg az első sül a másikat meg lehet pakolni.

én kettőnknek 20 deka lisztből egy tepsivel csinálok, az 8 kocka és mi bőven jól lakunk vele.

nem nehéz, bátran vágjatok bele.

üdv.

2011. okt. 6. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Ma jutottunk el a megvalósításig, nagyon finom volt! Kidőltünk, annyit ettünk. Köszönjük a receptet!!!! :)
2011. okt. 11. 01:00
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerűlt és ízlett.

Váljék egészségetekre :)))

üdv.

2011. okt. 11. 05:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!