Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a legfinomabban...

Hogyan kell a legfinomabban berakni az uborkát savanyúságnak?

Figyelt kérdés
Miből mennyi kell ,hogy jó ízű legyen és ne puhuljon meg,ropogós maradjon,ill. ne sárguljon be,szép zöld szine maradjon?
2009. júl. 6. 20:25
 1/2 anonim válasza:

3 liter víz

40 dkg cukor

15 dkg só

1/2 liter ecet (20%)

borkősav

mustármag

babérlevél

feketebors

szalicil

Ez a mennyiség 5 literes üveghez való. A levet forralni, majd lehűtve kell az ubira önteni.

2009. júl. 20. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

Szia!

Én igy szoktam:

2 liter víz

2 ek só

2,5 dl 20%-os ecet

1 kávéskanál borkén

1/2 csomag nátrium-benzoát

30 szem szacharin

Ízlés szerint cukor


A benzoátot 1 dl forróvizben elkeverem és hagyom kihülni.

A szacharint szintén egy külön pohárban 1 dl forróvizben feloldom.

Kimérek 1,8 l hideg vizet egy nagyobb edénybe ebben feloldom a sót, majd beleteszem az ecetet, a feloldott szacharint,a benzotátot, és ízlés szerint ízesítem cukorral, majd ha ízre megfelel akkor a végén mehet bele a borkén. Ez egy 5 literes üveg savanyúra elég.

Nem forr fel, és nagyon finom ízű.

2009. aug. 22. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!