Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok mindig el?

Mit rontok mindig el?

Figyelt kérdés

Már harmadszor csináltam mostanában gyümölcstortát és bármilyen gyümölcskocsonyát veszek, mindig az lesz a vége, hogy lefolyik a nagy része, vagy ma például az egész.

Nem akar úgy szilárdulni, ahogy kellene, pedig mindent pontosan a leírás szerint csinálok.



2012. júl. 6. 11:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Remélhetőleg a hűtőben tartod... Ha így is fennáll a gond, akkor kevesebb folyadékkal csináld a zselét.
2012. júl. 6. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Eleinte anyukámnak is nagyon híg volt, ezért szétfolyt, később már kicsit kevesebb vízzel csinálta, mint írják a tasakon, így jól kenhető volt és megkötött a tortán, nem folyt szét.
2012. júl. 6. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Az egyik olyan volt, amit forrásban lévő vízhez hozzá kellett adni, elkeverni és egyből a tortára kellett önteni. Na, annak a fele folyt le. Próbáltam kevesebb vízzel és úgy is lefolyt.

A másikat kellett hűtőben tárolni, kezdett jó lenni, amikor ráöntöttem, gondoltam a többi majd rádermed még a tortán, megemeltem a tortát és lefolyt az egész.

Szóval tanácstalan vagyok.:(

2012. júl. 6. 12:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Találd el azt a nem folyós, már kocsonyásodni kezdő állapotát, amikor kanállal rá lehet adagolni a tetejére.Nem rakod meg nagyon gyümölccsel? A gyümölcsalap tésztának még pereme is van, ami akadályozná a lefolyást.
2012. júl. 6. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
De addig ne mozgasd, amíg rá nem dermedt! Aztán rakd csak hűtőbe!
2012. júl. 6. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Ílyen tortazselét még nem is hallottam, amit forrásban lévő vízbe kell keverni. amit én használok régóta, és a korábbiakat is, még a tescósat is, hidegvízben vagy gyümölcslében kell elkeverni ízlés szerinti cukorral. aztán forrpontig hevíteni, majd azonnal levenni. pár perc hűlés után lehet a tortára felvinni, kanalanként a torta közepéről kiindulva, kifele haladva. szépen magától terül, már akkor megdermed, mire a végére érek.

ne gyümölcskocsonyát vegyél, mert az más, mint a kistasakos tortazselé.

2012. júl. 6. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!