Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljátok a Gulyáslev...

Hogyan csináljátok a Gulyáslevest?

Figyelt kérdés

2013. márc. 12. 13:30
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Ez valami személyről elnevezett étel, hogy nagybetűvel írod?
2013. márc. 12. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

sertésből szoktam és ez a recept alapján tanultam meg,elronthatatlan és isteni:)


[link]

2013. márc. 12. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
70%

Akkor főzök, ha van egy kislábasban maradék pörköltem:

azt felhígítom vízzel, megvárom míg felforr, akkor rakok bele karikára szelt répát-gyökeret, egy kis petrezselymet, egy-két szem krumplit összedarabolva. Amikor ezek félig megfőttek, bele a fodroskocka tésztát (vagy ha van a lebbencs-tésztát). Persze közben a savát-borsát is kipótolom. Ha megfőtt, akkor kész.


Ha nem pörkölt-maradékból akarod, akkor is először a husit tedd fel, mintha pörköltet főznél, amikor a husi félig megfőtt, akkor rakd bele a többit sorba, ahogyan írtam.

2013. márc. 12. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
54%

Kb fél kiló marhalábszárat/marhanyakat kockára vágok.

egy közepes fej hagymát finomra vágva zsíron megdinsztelek, ráteszem a húst és fehéredésig kevergetem. utána hagyom, hogy engedje ki a saját levét. ha ezt elfőtte kevés vízzel pótolom, majd fedő alatt kezdem teljesen puhára főzni. közben megtisztítom a fehér és sárgarépát, egy darabka zellert, ugy kb 40 deka a vegyeszöldség, a krumpli pedig kb 50-60 deka.

ha a húsra megint kell folyadék, akkor teszek rá jóminőségű pirospaprikát, őrölt köményt, kis őrölt borsot.

ha már majdnem puha, akkor először a zöldség, majd , ha azok is puhák, akkor a krumplit is beleteszem.

természetesen sózom is, és a végén is megkóstolom elég fűszeres-e, ha kell még bele valami, lehet pótolni.

legutpljára csipetkét főzök bele, de sokszor kézi tarhonyát, mert az is megdagad akkorára, mint a csipetke.

tetejére vágott petrezselymet szórok.

Jó sűrű, tartarmas szokott lenni.

Az igazság az, hogy ár és gyorsasági szempontok miatt gyakran csinálom már én is sertéshúsból.

Nem olyan karakteres, mint a marha, de ebből is lehet finom gulyást főzni.

2013. márc. 12. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 doboszoli ***** válasza:
78%

Az utolsó kettőből szívesen ennék.

A legutolsó válaszoló szólt igazán "szívemből", de mint az előtte való, én is szoktam "csalni", tehát hasznos az információ.

Hölgyeim! Öröm Veletek együtt lenni az oldalon!!!

2013. márc. 12. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
54%

A magam részéről köszönöm a szívbőljövő szavakat, sajnos nagyon ritka ezen az oldalon is a más válaszát is méltányoló megnyilvánulás.

-tki-

2013. márc. 13. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
52%

Köszi!

Szólj, mielőtt erre jársz, majd összedobok egy ebédre valót!

2013. márc. 13. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!