Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől függ, hogy egy süti alá...

Mitől függ, hogy egy süti alá vaj, olaj, zsír, vagy sütőpapír kell?

Figyelt kérdés

És hogy a sütőpapírt meg kell vajazni, vagy nem. Van amikor a sütőpapír mindkét oldalát meg kell. Mitől függenek ezek?

Ha nincs odaírva a recepthez, honnan tudhatom?


2013. ápr. 20. 22:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Normális, jó minöségü sütöpapirt nem kell egyik felén sem megkenni, a vacokat igen.


A meg, hogy a sima tespit hogy kell elökésziteni, a tésztától függ.

2013. ápr. 20. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

A piskóta fajtájától.


Sütőpapírt vajazniiii...???? miii??? ilyenről még nem hallottam.


A margarin az olaj és a vaj felcserélhetőek. Sütemény alá jó a margarin, az olaj nekem nem ízlik. A süteménybe viszont vajat tegyél, jóval egészségesebb, mint a margarin. Akkor is, ha margarint ír.


Zsírt pedig semmi esetben sem rakunk sütemény alá, egyszerűen gusztustalan, elrontja az egészet. Ilyet maximum 100 éves szakácskönyvekben olvashatsz!

2013. ápr. 20. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

pedig több olyat is olvastam már, hogy a sütőpapír mindkét felét be kell kenni margarinnal. De nem is értettem, miért...


Zsírt lehet hogy nem olvastam, csak nem akartam kihagyni a felsorolásból, hátha van jelentősége. :)

2013. ápr. 20. 23:10
 4/7 anonim válasza:
Minden sütihez sütőpapírt használok. Sőt, a sima tepsiben sült kajákhoz is. Praktikus, mert nem ég oda az edény aljához és az oldalához az étel, könnyebb elmosogatni és egészségesebb is lesz a zsiradék kihagyása miatt.
2013. ápr. 20. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Én csak akkor szoktam vajazni a formát, ha folyékonyat öntök bele (pl. tejespite), minden más alá papírt teszek, linzer és egyéb magas zsírtartalmú tészták alá nem kell semmi. Akkor érdemes papírral bélelni a tepsit, ha egyben akarod kiemelni a süteményt; ha még a tepsiben fogod feldarabolni, akkor elég a vajazás. A szilikonos (barna) sütőpapírt nem kell vajazgatni, és akár többször is használható. Csak a gagyi papírt kell pluszban megkenni, de ha már úgyis vajazol, akkor minek a papír?! Szóval gagyit ne vegyél :)
2013. ápr. 20. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

A sütőpapírt kényelmi okokból/ célból gyártják, nem is hiába.

régen én is zsíroztam, liszteztem a tepsit, - ezzel nem is volt baj a tésztát illetően-de a tepsit mindig áztatni kellett utána, hogy makulátlan legyen.

a sütőpapír óta egy sima mosogatás és tiszta a tepsi, a sütemény alja tökéletes, ennél több nem is kell szerintem :)

2013. ápr. 21. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
ó tényleg, van amit olajozni és lisztezni is kell...
2013. ápr. 21. 14:38

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!