Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leggazdagabb karfiolleves...

Leggazdagabb karfiolleves receptje?

Figyelt kérdés
Melyik az a karfiolleves, amelyből nem hagynak ki semmi jót, hogy minél finomabb legyen?

2014. jan. 26. 08:38
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Én úgy szeretem, hogy szép aranysárga házi csirkeaprólékkal főzöm meg, teszek bele 1 szál sárgarépát is és ha megfőtt akkor tejfölt és jó sok vágott petrezselymet, levesbetétnek meg csigatésztrát, vagy csurgatott vajgaluskát.
2014. jan. 26. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
34%
A karfiol leves, az karfiol leves. Az első már husleves szerintem. Ha karfiol levest akarok enni, akkor annak az izére vágyom. Az én levesem: Sóban vizben megfőzöm a karfiolt rózsáira szedve. Ha puha, pár perc - akkor berántom. Ha ujra forrt, sóval, borssal, és rengeteg apróra vágott petrezsemlyemmel füszerezem. Kész.
2014. jan. 26. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
67%
Első vagyok, kifelejtettem, hogy a tejfölbe teszek csipetnyi étkezési keményítőt és a végén azzal habarom be, a levest fűszeezem jó sok frissen őrölt borssal, kevéske kurkumával és szerecsendióval.
2014. jan. 26. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
61%
A karfiollevest fuszerekkel turbozd, esetleg tejszinnel kremlevesnek keszitsd el, ugy a finom. Mivel nincs karakteres ize, a tobbi zoldseg es foleg hus csak ront rajta. Ha zoldseglevest szeretnel, az mas. En sima zoldsegleveskockaba teszek brokkolit, karfiolt, gombaszeleteket, zellert, sargarepat, karalabet, kelbimbot es borsot. Kulon parolom az osszes zoldseget elotte, ez macerasabb, de megeri, igy az izuk nem fo egybe, es roppanosak maradnak kicsit. A levest fuszerezem es kesz. Isteni finom. Teszta, hus nem kell bele, de amikor talalod, egy kis reszelt sajttal csak jobb lesz.
2014. jan. 26. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
70%

1. Kevéske zsíron/olajon átforgatom a karikára szelt sárgarépát-gyökeret-rózsáira szedett karfiolt, majd törtpaprikát rá és gyorsan felengedem. Só-bors bele. Amikor félig megfőtt, akkor valami apró-tésztát (szilvamag, eperlevél stb.) főzök bele

2. Vékony paprikás-rántást készítek, felengedem, bele a só-bors, pár szem karikára szelt répa-gyökér, és a karfiol. Amikor kész, tejföllel ízesítem.

2014. jan. 26. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezt még nem csináltam meg, de már régóta szemezek vele: [link]
2014. jan. 26. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindenkinek! Hú, 6-os, ez nagyon jó, imádom az indiai kaját!
2014. jan. 26. 13:43
 8/8 anonim ***** válasza:
89%
Én is mindig teszek sárgarépát a karfiolhoz, attól még karfiol ízű marad. TEjfölös habarás és csipetke illik még hozzá.
2014. jan. 26. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!