Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túl sok vizet öntöttem a...

Túl sok vizet öntöttem a pacal pörkölt alá. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Pacalpörköltet főztem délre, de véletlen meg borult vizes kancsó. A pörkölt most pillanatnyilag leves. A hús jól meg főtt, és a pacal is, de teljesen víz ízű az egész. A tovább főzöm, egy fél órával, akkor szét fő minden. Ezt el szeretném kerülni, mert akkor megint nem olyan jó.

Van esetleg valami ötlet?

Köszönöm a válaszokat!


2014. máj. 1. 18:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szürd le a levét (mert a pacalt nem jó tovább fözni) és forrald addig nagy lángon, amíg megint besürüsödik, így olyen lesz, mintha nem is történt volna a vízzel a baleset.


Liszttel meg hasonlókkal nem szabad, mert attól csak a jelenlegi "levesböl" "fözelék" lesz és nem pörkölt!

2014. máj. 1. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Merd le a fölösleges vízet ,és pár jól forrald össze.

+ füszerezd még.

2014. máj. 1. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Ja és amikor a leve már elég sürü, akkor tedd vissza a pacalt és kicsit melegítsd össze.


Sok sikert!

2014. máj. 1. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Még pacalt sose főztem, nem is ettem, én pörkölttel jártam már így, hogy sok volt a lé.Kikanalaztam a húst, a lének a tetejét egy merőkanállal leszedtem, hogy maradjon a hagymás sűrűje. Azt meghintettem egy fakanálnyi liszttel, ez besűrítette, felforraltam, vissza bele a húst, s még só, ízesítés bele.Persze lehet, hogy a pacalnak nem kell, hogy sűrűbb legyen a szaftja?
2014. máj. 1. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Szedd ki pacalt szűrőkanállal. a levet tedd félre. csinálj egy másik, jó pörköltalapot (nem tart semeddig )és a léből apránként adagolva az elfőzött, zsírjára visszasütött hagymás/paprikás alaphoz adagolj, míg kellően sűrű szaftot nem kapsz.

de most már vigyázz, ne legyen híg, hanem egy testes pörköltszaft.Ebbe visszateszed a pacalt , összeforralod és tálalható is lesz.

2014. máj. 1. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Merd le a felesleges levet.
2014. máj. 1. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 doboszoli ***** válasza:
A pacalt nagyon nehéz "szétfőzni", szerintem nyugodtan zubogtasd fedő nélkül, (kevergetve) el fog főni a leve, be fog sűrűsödni.
2014. máj. 4. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Csütörtök óta csak sikerült neki :D)
2014. máj. 4. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen sikerült :)

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget.

A következő módon csináltam:

Estére be tettem a hűtőbe. Reggel fel a gáztűzhelyre. A víz és a zsír nagy része ki olvadt, de még a sűrűje egyben volt. A sűrűjét ki szedtem. Csináltam másik alapot. Raktam bele sok fokhagymát (attól jól sűrűsödik). Aztán össze öntöttem az új alapot a régi levével. Mikor be sűrűsödött, vissza raktam a pacalt és a húst.

Nagyon finom lett :)

2014. máj. 5. 06:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!