Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sült meg a kenyérsüt...

Miért nem sült meg a kenyérsütő gépben a teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből készült kenyerem?

Figyelt kérdés

Most vettem egy Gorenje BM900BKC típusú kenyérsütő gépet. Evvel próbáltam meg sütni teljes kiőrlésű program segítségével kenyeret sütni, ami gyakorlatilag nyers maradt... A recept: kb. 350 ml meleg víz, de nem forró!, 30 g bio vaj, 500 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, kb. 1 evőkanál cukor/méz, kb. 1 teáskanál só, 1,5 teáskanál szárított élesztő.

Másodszorra megpróbáltam kicsit tovább sütni, ennek az lett az eredménye, hogy lett egy kemény héj, viszont a belseje továbbra is nyers maradt.

Mit tehetnék, hogy szép kenyeret tudjak sütni?



2017. aug. 2. 15:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Ne hasznalj kenyersutogepet, azzal nem lehet jo kenyeret sutni. Vegyel egy kenyersuto lapot, azt tedd a sutobe es ugy csinalj kenyeret.
2017. aug. 2. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Keverni kell a lisztet teljes kiőrlésű liszttel, vagy teljes kiőrlésű fehér liszttel, csak tönköly lisztből nem lesz jó, és használj friss élesztőt, fél kiló liszthez fél élesztőt.

Persze én már nem sütök a gépben, abban csak dagasztok, kelesztek és sütőben sütöm a kenyeret, vagy péksütiket.

2017. aug. 2. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! És sütőben hogy szoktátok? Már úgy értem hány fokon, mennyi ideig? Légkeveréses sütőm van....
2017. aug. 2. 16:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Teljes kiőrlésű tönkölylisztből nem lehet jó kenyeret sütni.

Ha igazán jó receptet keresel nézz körül Limara blogján.

2017. aug. 2. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
A második válaszolótól kérdezném, hogy milyen arányban keverjem a lisztet?
2017. aug. 2. 16:29
 6/8 anonim ***** válasza:

a sütőgéppel készült kenyér sose lesz olyan laza, felfújt, mint abolti.

én a müllerben szoktam tönkölykenyérhez lisztet venni, és tökéletes. én mindig a géppel kelesztetem, dagasztatom a kenyeret, ésutána átteszem forró sütőbe. kicsit másképp szoktam, mint a dobozon van (mire kész a kenyérsütőgép,a sütőt előmelegítem 230 fokra. Áttszem a kenyértésztát egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába (ikeában vettem,hosszú, alumíniumszínű), eligazgatom, majd meleg vizes kézzel kicsit megsimítgatom. 230 fokon 15 percig sütöm, majd leveszem 180 fokra, és 1 óra 8 percig sütöm.

ezzel vastag, ropogós héja lesz (én így szeretem), a belseje meg átsült.

amikor kiveszem a sütőből, áthúzom vizes ecsettel, és hagyom kihűlni. úgy hűtöm, hogy hagyom alulról is szellőzni (nem szabad a formában hagyni). nem szabad addig megszegni, míg langyosra nem hűl, mert nagyon fog morzsálódni.

2017. okt. 1. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

előző voltam: kimaradt,, hogy alsó-felső sütésen van villanytűzhelyben, a légkeverés nem kenyérhez való.


sztem a kenyérsütőben nemjó programot használsz.nagyonrégen a grahamliszttel jrtam úgy mint te:a külseje megégett, belül még nyersvolt a kenyér

2017. okt. 1. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
1/3 rész fehéret szoktam beletenni.
2017. okt. 2. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!