Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel lehet megkenni a piskótá...

Mivel lehet megkenni a piskótát, ami nagyon finom és ha lehet tejmentes, vagy max kis tej plusz margarin kell hozzá?

Figyelt kérdés
Ti mivel szoktátok,nutella,lekvár ,tojásfehérjéböl esetleg valami krém?
2018. máj. 24. 03:41
 1/8 A kérdező kommentje:
Ha lehet tej és margarinmentes legyen* max egy kicsit tartalmathat
2018. máj. 24. 03:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
En mindig lekvarral kenem. Barackossal vagy epressel.
2018. máj. 24. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
2018. máj. 24. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
85%
gesztenyemasszát keverünk össze egy kis tejszínnel - nagyon finom!
2018. máj. 24. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ó a Marry Berry műsorában láttam egyszer, csinált egy diós piskótát valami diós krémmel talán. És kívülről tojáshabbal vonta be vastagon, szuperül nézett ki.

A tojáshab az a bizonyos "olasz" módszerrel készül. Cukrot kell olvasztani, hogy forró szirup legyen. Asszem pici víz segítségével, de nem kell sok víz bele... Majd felverni tojásfehérjéket, és amikor már van olyan kemény, hogy "rajzolni lehet bele", akkor belecsorgatni a szirupot, és tovább verni jó keményre.

Mivel a forró cukor valamilyen szinten "megfőzi" a fehérjehabot, ez nem fog szétfolyni, mint ha mondjuk hidegen porcukrot szórtál volna a habba...

Ezzel nyugodtan lehet piskótát bevonni...

2018. máj. 24. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Házi lekvár.
2018. máj. 24. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Növényi tejszínből lehet készíteni kiváló csokis vagy mogyorós krémet. Vagy friss pürésített eperrel ki keverni a felvert növényi tejszínt, nyammi
2018. máj. 24. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Én tojásos krémmel szoktam. Anyám főzte és tejjel csinálta, de a tejet könnyű helyettesíteni növényivel, ha nem is lesz pont olyan az íze, de úgysem az fog dominálni, főleg, ha nemcsak a sok ízes tojássárgája lesz benne, de még kakaó, kávé is, ami a kedvencem.


Az én (nyers) krémem nem áll meg rajta, a főzött (tápiókával sűrített, de szintén főleg tojássárgájákat tartalmazó) igen. Abban vaj is van, ha tortára kerül, anélkül sima puding.


De egyszerűbb krém, amikor (esetemben házi) csokival keverem a (jobb, ha felvert) tojássárgáját (változó arányban, de elég sok benne a csoki).

2018. máj. 24. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!