Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Éjszakara kint felejtettem a...

Éjszakara kint felejtettem a paszulylevest, ami tejjel készült,5kor tettwm hűtőbe reggel,23 fokban volt délután óta, megromolhatott? Az izen nem érzem

Figyelt kérdés
2018. jún. 8. 05:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Talán nem. Ne mikróban melegítsd adagonként, ha eszitek, hanem forrald fel tűzhelyen. Egy az, hogy így jobban elpusztulnak az estleges kórokozók, másik, hogy a forrásból meglehet állapítani, ha romlott, mert felhabzik.
2018. jún. 8. 06:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
Ilyen melegben könnyen megromolhatott, én nem enném meg.
2018. jún. 8. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, a forralást lehet megpróbálom
2018. jún. 8. 07:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Meg hát.
2018. jún. 8. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Délután biztosan nem 23 fok volt, inkább 28.


Svájcban élek, napközben 27 fok van, olyan este 7-8-ig is.

2018. jún. 8. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Délután totálisan 23 fok volt a konyhámban, gondolom, a kérdező sem a napon hagyta...


Jó kérdéseid vannak, kérdező. Necces, de én mindig kóstolás alapján döntök ilyenkor. Ha megromlik, az érezhető, de ha tudod, hogy te érzéketlen vagy a finom, kezdeti romlásra s bajod lehet tőle, akkor lehet, hogy nem kéne kockáztatni. Nincs valaki, aki jobban érzi, ha gond van? Én nagyon sajnálnám esetleg feleslegesen kidobni, az a helyzet, de ugye merő bizonytalanságra sosem teszem ezt.

Nem tejes cuccnál nem aggódnék, az már le van tesztelve (zöldborsófőzelék, de azt délben tettem hűtőbe, nem vagyok reggeli típus), még csak a tartóssága sem csökkent le, ami meg is lepett. Nem szoktam tejjel főzni, de bizonyára az problémásabbá teszi a dolgot...

2018. jún. 8. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha estére hűlt ki, és reggel 5-kor már hűtőbe tetted, akkor szerintem nincs baja.

De szerintem is forrald fel mindenképpen 1-2 percre és úgy kóstold meg. Ha akkor is a megszokott íze van, nem romlott meg. A forralás elpusztítja a romlást okozó baktériumokat, mert aránylag rövid idő telt el. Emiatt ne öntsd ki, csak akkor, ha tényleg savanyú.

2018. jún. 8. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Így van, nem a napon hagytam :) kamrai 23 fokban, délután 4 körül főtt meg. Ma ebédre ettünk belőle, jó volt, fel is forraltam az egészet.
2018. jún. 8. 16:23

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!