Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Ismeritek a belga gofri sütés titkát, ami tényleg jó recept?

Nagy szomorúságomra belga gofri sütőt vettem, mert azt hittem, milyen jó már, hogy ilyen vastag.

De az igazság, hogy ezzel nem működnek a hagyományos gofri receptek, fel se jön olyan magasra. Az én sütőm 2 cm magas!! gofrit süt. Ehhez kellene recept.


De ízre is tök mások a boltiak. Vagy amit szállodában ettem.

Tudja valaki mi az a mű összetevő, amitől olyan amilyen a bolti?



Keress kérdéseket hasonló témában: gofri

  febr. 6. 11:44  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Nem igazan értem a problémádat. A wafel belga találmány, a sütő pedig tudomásom szerint mind ugyanugy mukodik.

A sütő forró kell higy legyen, kimkell kenni vajjal vagy olajjal és máris fel jön szépen.


Itt egy videorecept: [link]



A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/18Időpont febr. 6. 13:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Sütőpor...? Merthogy ez pont erre való, hogy megemelkedjen a tészta.

Nekem a klasszik gofrisütőhöz használt receptembe is kerül egy kevés.



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/18Időpont febr. 6. 13:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Légyszi ne nézzetek hülyének,ilyen sütőpor válaszokkal, évek óta gofri sütő vagyok, de eddig keskenyebbre csinálta a hagyományos gofrisütő, millió receptet kipróbáltam már, de most volt az Aldiban belga gofri sütő készülék, ami abban különbözik, hogy durván 2 cm vagy 2 és fél cm magas a rácsozat, vagy hogy mondjam. Nézzétek meg, a szív alakú a legvékonyabb, aztán a rácsos, de most már egyre több helyen van ilyen jó magas rácsozatú is.


Az az igazság, láttam videókat, profi amerikaiaktól, ott már forgós sütő van, nyilván úgy el is tud oszlani a tészta.

De az enyém az nem forog, úgyhogy kínomban fogókesztyűvel forgatgatom, hogy át tudjon folyni a minta "tetejébe".


Ausztriában wellness szállodában ettem például reggelihez olyat, hogy a külseje ropogott, belül puha és rendes mintája volt a rácsnak, tehát nekik is fel tudott emelkedni, pedig nekik ipari nagy nehéz sütő volt, meg láttam, hogy nyilván nem forgatgatták.



# 3/18Időpont febr. 6. 14:41 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

A belinkelt videót még nem láttam, beismerem

, köszi ezt kipróbálom :)



# 4/18Időpont febr. 6. 14:43 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

250 ml-es tejet és 250 ml vizet melegítsünk egy serpenyőbe, amíg langyos. Töltsünk 350 g lisztet egy tálba, és keverjük össze 14 g száraz élesztőt és 2 zsák vanília cukrot. Keverés közben öntsük fel a tejet habverővel és keverjük, amíg sima. 100 g vaj olvad a serpenyőben. Kapcsolja ki a hőt, amikor a vaj félig megolvadt. A vaj ezután megolvad anélkül, hogy túl meleg lenne. Oszott 2 tojást, és a tojássárgáját és ½ tl sót adjuk a tésztához. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és keverjük össze egy habverővel. A tojásfehérjét zsírmentes tálba helyezzük, és tiszta habverővel keverjük össze. Spatula a tésztán keresztül. Fedjük le a tálat egy tiszta teás törölközővel, és hagyjuk 45 percig meleg, huzatmentes helyen.

# 5/18Időpont febr. 6. 14:49 Privát üzenet
Nem kell azt forgatni. Tefal sütöm van, simán feljön magasra a tészta. Amit linkeltem abban porélesztő van, nagyon jo recept, de a sütőporos is mindig feljön. Sőt, anélkül is sikerült egyszer sütni, az is feljött. A tojáshab megemeli. Milyen receptet használsz?

A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/18Időpont febr. 6. 14:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Így hangzik a recept a google fordító szerint, és köszönöm szépen, számomra azért ez például egy komoly recept. Magyar oldalakon azért egyáltalán nem ilyenek a receptek.

Köszi, most bizakodó vagyok :)



# 7/18Időpont febr. 6. 14:51 Privát üzenet
Köszi, beszélek hollandul. Látom te google fordítóval dolgozol 😂

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/18Időpont febr. 6. 14:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az oldal, az Allerhande a helyi legnagyobb élelmiszerlánc ingyenes receptujsaganak az oldala. Sok jonrecept van, -sokról van videó is. Egyszerű receptek alltalaban, jó leírással, a google is tökéletes a fordításukhoz. Ha jól emlékszem van egy fudge-os wafel is itt

A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/18Időpont febr. 6. 14:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
[link]

A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/18Időpont febr. 6. 14:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Vastag és puha PIZZAtészta receptet mondanátok?
A krumplifőzelékbe a krumplit kockára vagy karikára vágjuk?
Sós, apró süti recept? Amit meglehet fogyasztás előtt 3-4 nappal sütni.
Belga stoemp recept?
Belga, ragacsos ropogos gofri recept ami bevalt?
Mi a Belga Málnás Truffel Receptjét?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!