Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért gondolják az emberek,...

Miért gondolják az emberek, hogy a vegán étkezés drágább?

Figyelt kérdés

Mostanában olvasgattam ezen a platformon, és sok kérdés alatt látom ezt a hülyeséget, meghogy marketing fogás a "vegán" felirat, hogy drágábban el lehessen adni.

Kérdezem én: a Spar kb 180ftos dobozos barackleve (ami évek óta ennyi) pl el van látva vegán logóval. Ha ez drága, mi a normális?

Azzal egyet értek, hogy drága pl next level meeten élni, de aki benne van, pontosan tudja, hogy nem ez a meghatározó. Egyéni példámat nézve, sokkal jobban jövök ki, pedig változatosabban eszem.

Azon is gondolkodtam, hogy ez is egy védekező mechanizmus mikor elfogynak az érvek?


UI: Légyszives, normális válaszokat írjatok, szeretném megérteni a másik oldalt. A veszekedő, pejoratív válaszokat egyből jelenteni fogom, és erre mást is bíztatok.

Csak kulturáltan:)



2020. nov. 23. 06:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 anonim ***** válasza:
46%

18: "egy kicsit olyanra sikerült kérdés, mintha azt kérdezné valaki, hogy miért gondolják a vegánok, hogy a hús drága, amikor ott van a csirke farhát is."



10pontos meglátás! :-)


Igaz, hogy egy db répa 26 ft, de hányat kell ahhoz megenni, hogy jóllakjon az ember...??? ( 17-esnek írom)

2020. nov. 23. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/83 anonim ***** válasza:
46%

20 Ez engem is érdekelne. Én azt hittem, a vegánoknak a környezetvédelem is fontos. Ezért elvileg ők helyben megtermelt, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztanak.

Magyarországon, télen amik megteremnek, az elég egy vegánnak? Étrendkiegészítő sem kell mellé? Azok olcsók?

2020. nov. 23. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/83 A kérdező kommentje:

Remélem nem leszek "vér vegán" mert válaszolok.

Étrend kiegészítő sajnos már minden étrendhez javasolt, úgy tudom. Én egyedül b12t szedek.

Így tél felé közeledve a tököknek, káposztáknak, egyes salátáknak, édesburgonyának, brokkolinak, spenótnak az időszaka van (a teljesség igénye nélküli felsorolás..:) ), de előkerül például a nyáron eltett lecsó is :D

Egy rakott kelkáposzta, paradicsomos káposzta, sütőtökkrémleves, brokkoli tócsni, brokkolis tészta, spenótos lasagne, meg ilyesmi szerintem bárkit bőven ellakat:)

2020. nov. 23. 11:19
 24/83 anonim ***** válasza:
66%

23 Engem sajnos nem laktat, de elhiszem, hogy vannak akiket igen. Sőt, kifejezetten beteg leszek a tésztától és a kenyértől, ezért azt nem eszem.Én nem szedek étrendkiegészítőket, semmi szükségem rá. Köszi a választ, nem kötözködésből írtam.


Tócsnit miből csinálod tojás nélkül?

Rakott káposzta nálad hogy készül? Ismét csak kíváncsi vagyok.

2020. nov. 23. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/83 A kérdező kommentje:

A tócsnihoz csak simán összetöröm a brokkolit és lisztezem, ez összefogja :)

A rakott kel pedig vagy gombás rizzsel, vagy lencsés rizzsel, vagy akár tofus rizzsel csinálom:) tejfölt pedig napraforgó magból készítek, vagy ha lusta vagyok marad a creme vega ami viszont belátom, drága a boltok polcain

2020. nov. 23. 11:46
 26/83 anonim ***** válasza:
13%
Ha a liszt összefogná az ilyen jellegű cuccokat, akkor a vegánok többsége nem használna chiamagot, vagy utimagfűhéjat, és egyéb pótszert.
2020. nov. 23. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/83 anonim ***** válasza:
70%

Megmondom, hogy miért drágább: egyrészt azért, mert a veganizmus most egy óriási divat lett, márpedig ami épp trendi, azt mindig el lehet adni sokszoros áron is, hiszen ígyis mindig lesz olyan, aki megveszi. Szóval egyrészt sima üzletpolitika.


Másrészt: maga a vegán étkezés nem feltétlenül drágább - ha valaki okosan csinálja. Csak épp a vegánok többsége játssza az önfeláldozó hőst, hogy jajj ő aztán többet nem eszik semmi állatit, de közben meg borzalmasan hiányzik neki a mindenevő étrend. Ezért aztán egyre másra veszik a vegán felvágottat, vegán virslit, kolbászt, vegán joghurtot, sajtot stb. ezeknek pedig többszöröse az ára a normál változatokénak, lásd előző pont.


Egy ideig volt egy vegán lakótársam, ő viszont elvből elítélte az ilyen pótlék műkajákat, mert egyáltalán nem egészségesebbek a normál változatnál. Csak friss és mirelit zöldségeket meg gyümölcsöket evett, nyersen, párolva főzve,grillezve stb. Neki nem volt szüksége arra, hogy a szóját húsnak próbálja beállítani, vagy a kókusz levét tejnek. Egyáltalán nem hiányzott neki az állati ételek íze vagy állaga sem. Na szerintem a vegánság itt kezdődik, aki pedig mindenféle helyettesítő vacakot eszik, az csak képmutató.


Ja és párszor kíváncsiságból összehasonlítottuk, melyikünk mennyit költ kajára egy hónapban. Nem árulok el nagy titkok - ő lényegesen kevesebbet.


Szóval a vegán étkezés csak azoknak drága, akik a helyettesítő műkajákkal akarnak "vegánkodni".... akik normálisan esznek azoknak nem.


(Btw nem értem, ha valakinek ennyire hiányzik például a bolognai vagy a töltött káposzta, akkor az vajon minek is lett vegán?)

2020. nov. 23. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/83 anonim ***** válasza:
92%

Igazán nem értem a válaszolók egy részét!

Sok éve vagyok vegán, de még egyetlen egyszer sem vettem semmilyen "mü"akármit, meg táplálékkiegészítöket sem.


Hogy mit eszem? Ami éppen kapható zöldségféle, mégpedig az itthoni idényzöldségekre gondolok - azaz mindent, ami nem hús, tojás, tejtermék. (Itt jegyezném meg, hogy a vegánság NEM környezetvédelmi mozgalom, hanem állatvédelmi - a kettö nem ugyanaz, ezért csak az állati termékeket nem használják, arról szó sincs, hogy import élelmiszereket nem fogyaszthatnának).

A zöldségfélékbe - pontosabban a növényi étrendbe nem csak a sárgarépa tartozik bele, hanem az összes gabonaféle, az összes hüvelyes - és ezek kifejezetten laktató élelmiszerek, a mindenevök is nagyrészt ezzel laknak jól, önmagában a hús nem lenne elég.

Mielött erre az étrendre álltam át, elötte sem ettem lényegesen másként, csak idönként egy-egy szelet hús, sajt is került a tányérra, de az egyebek azok, amiktöl jóllaktam.


Persze, ha valaki csak annyit tud elképzelni ételként, hogy pörkölt krumplival/nokedlivel, annak nehéz lenne, de a nokedli (tojás nélkül is elkészíthetö!!!) ugyanúgy ehetö vegánként is, ahogy a krumpli is.

De ha a sárgarépát megfelelöen készíted el, akkor az is böven laktató lehet, csak nem kell péppé fözni, mert úgy semmi értelme sincs.

2020. nov. 23. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/83 anonim ***** válasza:
79%

"Ha a liszt összefogná az ilyen jellegű cuccokat, akkor a vegánok többsége nem használna chiamagot, vagy utimagfűhéjat, és egyéb pótszert."


A vegánok többsége nem használ ilyeneket. Megint egy téves állítás, amit nem tudom, honnan szedtél!

2020. nov. 23. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/83 anonim ***** válasza:
23%
VEgán bloggerek receptjeiből....
2020. nov. 23. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!