Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért várják el az emberek...

Miért várják el az emberek hogy egy forraltbort nettó anyagáron adjanak?

Figyelt kérdés

Most olvasom a felháborodást, hogy a Vörösmarty-téren olcsó borból készül a 900ft-os forratbor.

Mégis miből készüljön? Nem jótékonysági intézmény, vannak költségei az alkalmazottaknak, az energiának amivel melegen tartják, gondolom a város Sem olcsón adja ki a helyet. A kütyüket vagy bérelni kell, vagy karbantartani.

És emellett még lehet hogy az eladó meg is szeretne élni, végülis miért csinálná ha nullára jön ki?


Vagy az lenne a normális hogy legyen 400 Forint és készítsék 5 puttonyos aszúból meg 47-es Chateau Cheval Blanc-ból?


2016. dec. 7. 23:23
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
92%

Elégé két véglet között mozogsz. Nyilván nem kell több tízezres francia borból készíteni, szintén nem kell fillérekért árulni, de a hajléktalanok által közkedvelt ipari hulladékot árulni "kézműves forraltbor" néven gerinctelen dolog. Értem én hogy vannak egyéb költségei az árusnak, de legalább legyen fair. Vagy áruljon még drágábban normális borból, vagy vállalja fel hogy szemetet árul, ne dugdossa a pult alatt meg hazudja kézművesnek.


A legcikibb az egészben az hogy a karácsonyi vásár tele van külföldiekkel, ez az egész megint arról szól hogy húzzuk le őket.

2016. dec. 7. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/31 anonim ***** válasza:
79%

Persze, "meg is szeretne élni", ó, hogy oda ne rohanjak a "Szegény!", és ez a szegény jótét lélek pár nap alatt akar meggazdagodni! Lehántani és bepalizni az embereket pár nap alatt, és pofátlanul nagy haszonra szert tenni, miközben olcsó, rossz minőségű kannás borokat árulnak "BOR" gyanánt..


Hát tudok mit? Kapják be! Meg te is, ha őket véded!

2016. dec. 7. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/31 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudom ez miért és kinek újdonság. Ezelőtt 20 éve is hangoztatták már, hogy a forralt-bor a legolcsóbb borokból készül az utcán.
2016. dec. 7. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/31 anonim ***** válasza:
87%
*** Az viszont amit fent írsz, hogy 900 ft egy pohár forralt bor na ez azért már durva, irreális és vérlázító. 2-300 ft-nál többet sehol nem volna szabad kérni érte.
2016. dec. 7. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/31 A kérdező kommentje:

2: nem védem hanem reálisan látom hogy mi mibe kerül. Sem a kereskedő Sem én nem tehetek a besavanyodott Magyar mentalitásodról, és kapja be inkább a vacogós cápa.


Egy valamit árulj el, ha ennyire egyszerű meggazdagodni, akkor miért nem mész ki te is? Kimész egy szezont árulni a lőrét drágán, majd veszel januárban új hetesbéemvét, meg 3 szintes házat mi?

Számolj inkább utána, hány millió ott egy hely 4 hétre.

2016. dec. 7. 23:42
 6/31 anonim ***** válasza:
46%

Az a forraltbor legjobb esetben is koccintósból és hasonlókból készül, nagyker áron 150-200 Ft per liter.

Mivel a cukor drága jól felbahsszák édesítőszerrel, igynem csak a fejed fáj tőle de rosszul is leszel.

2016. dec. 7. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/31 anonim ***** válasza:
75%

Az a véleményem, hogy a nettó anyagár és a brutálisan nagy árrés között van különbség.


Mondjuk engem nem sokkol a dolog, tudom, milyen világban élünk.

Egy szem spirálkrumplit sem veszek sokszáz forintért. Nyilván nem adhatják közel sem anyagárban, de bizonyos érrés fölött azért már durva.

Jártam nemrég egy nem óriási fesztiválon, de azért egy rendezvényen, ott még 900 sem volt (közel sem) egy szép, nagy kürtőskalács, na, az nem volt drága, pedig azon is volt haszon.


Az olcsó bor nem zavar, ha ihatatlan, az igen. Forralt bornál sem várom el, hogy hű de szuper legyen az alapanyag, azt sajnálnám is elrontani.

2016. dec. 7. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/31 anonim ***** válasza:
85%

Szemét dolog a városvezetéstől hogy ennyi pénzért adják a helyet, de azzal hogy ennek ellenére kiveszi valaki a bódét és az emberek mérgezésével spórol saját zsebre partner lesz a szemétségben. Ha a vállalkozók nem bérelnék ki a helyeket akkor a város kénytelen lenne olcsóbban adni, de inkább úgy vannak vele hogy akkor is kiveszi, viszont moslékot adok az embereknek azt hazudva hogy "kézműves termék", hogy azért mégis jól járjak.


Van a vásárban 3000 forintért tócsni, az is nevetséges, de az legalább fair üzlet. Tudod hogy krumplit, lisztet meg tojást kapsz olajban kisütve a pénzedért. A pult alatt kitölteni a kannást és kézműves borként aranyáron adni viszont egyáltalán nem fair, és kicsit sem hat meg hogy szegényeknek drága a bérleti díj. Ha nem éri meg nekik a forralt boros stand akkor ne csinálják.

2016. dec. 7. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/31 anonim ***** válasza:
31%

Mit sértődsz meg?!

Én piacon árulik magam fűzte gyömgyöt 800-2500-ig. Nekem is beszólnak,miért annyi. Mert 2 éjjelt nem aludtam,plusz drágább az alapanyag.

Úgysem tudják,ne vedd a szívedre!

2016. dec. 7. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/31 anonim ***** válasza:
87%

Mifelénk ki szokott települni egy-két helyileg ismertebb borász, meg néhány jónevű vendéglátós is, akik bolondok lennének gagyival lejáratni a nehezen megszerzett hírnevüket. Én csak náluk fogyasztok.


Az ilyen nevenincs egyszezonos forrlatboros standokkal nem is foglalkozom. Persze mindenki így csinálja, akinek van egy kis helyismerete. Ebből aztán az sül ki, hogy a turistáknak jut a gagyi, mert ők csak azt látják, hogy ott éppen kisebb a sor :)

2016. dec. 7. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!