Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az paraszt kérés lenne-e, ha...

Az paraszt kérés lenne-e, ha odamennék egy hamburgereshez egy hamburgerzsemlével, és mondanám, hogy inkább ebbe pakolja a dolgokat?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz a zsemléje sajnos, de amúgy jó lenne a hambija.

2017. jan. 14. 17:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, nekik is a legjobb, ha tudják, hogy mi a gond a kajájukkal. Szakács vagyok, örülök, ha a vendég szól, hogy mi a gondja. Nyilván van, hogy nem értek vele egyet, de a kritikából tanul az ember. Sokkal rosszabb, ha nem ízlik neki, aztán nem jön többet.
2017. jan. 14. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 A kérdező kommentje:
akkor erre megoldás, hogy lehet ezt finoman mondani neki, h száraz a zsemléje, ami valszeg fagyott volt és utána lett kiolvasztva, valszeg emiatt. Nem fogja az összes zsemléjét kidobni sztem, mert én ezt mondtam neki.
2017. jan. 14. 20:33
 13/15 anonim ***** válasza:
58%

8as vagyok

Nem egy olyan irgalmatlan nagy összeg az, meg olyan sok úgyse lehet, mivel eleve nem fagyasztva kéne hogy tárolja.


Ami nem kiadható, az nem kiadható, tökmindegy mennyibe kerül, azt ki kell dobni, mert annál semmi nem drágább, ha elszoknak a vendégek.


Amúgy meg ezt neki kell beépíteni az árba.

Tehát normál esetben ez úgy működik, hogy tapasztalatokra alapozva belő előre egy várható mennyiséget, amit el fog adni.


Ezt a mennyiséget minden nap megrendeli az adott pékségből, és napi szinten szállítanak.

Ha sok marad, azzal nincs mit tenni, az veszteség.


De ezt elég jól be kell tudnia kalibrálni, és %-osan alig valami veszteség van ebből, szóval ez általában belefér.


Ezt úgy lehet kijátszani (bár ebben van némi kompromisszum) ha kevesebbet rendel, mindig kicentizi, és fagyasztva van egy kis tartalék.


De akkor se az összes, mert a nagyja akkor is a frissből megy, esetleg egy 5%-kal kell a fagyasztottból kipótolni.


Amivel nagy probléma egyébként nincs, ezek a pékáruk kiválóan bírják a fagyasztást, a visszaengedéssel, és a túlmelegítés okozta gyors kiszáradással van baj.


De mind a rendelés mennyiségének a bekalibrálása, mind a bucival való szakszerű bánásmód rutint igényel, szóval ez már az a része a történetnek, hogy értenek ahhoz amit csinálnak, vagy nem.



Minden esetre nem is neked kell kitalálni a megoldást, azért van ott üzletvezető, meg szakember, hogy ők oldják meg.


Neked csak annyit érdemes tenned, hogy magát a problémát jelzed, hogy ez így nem oké, csináljanak vele valamit.


Aztán ez az ő elkötelezettségükön meg szakértelmükön múlik, hogy javul e a helyzet, vagy nem.

2017. jan. 14. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
Egy próbát megér, de nem biztos, hogy vállalja, a már leírt dolgok miatt. Viszont én a helyedben azt csinálnám, hogy vennék nála hamburgert, vinném magammal a ketté vágott zsemlémet és szépen átborítanám a tölteléket az egyik zsemléből a másikba. :D Legfeljebb egy kevés szószt (ketchup, mustár, majonéz) veszítesz vele, ami az eredeti zsemlén már szét van kenődve, a többi cuccot maradéktalanul át tudod menteni egyikből a másikba. :D
2017. jan. 16. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:
tényleg ez a megoldás, olyan nagy forgalom úgysincs, meg akkor nem is égetem be magam se, meg őt se a száraz zsemlével. :) Át kell borítani és tök jó lesz, mert egyébként rendben van a tartalma, bár kis keserűség volt benne, ami talán az uborka lehetett, bár abban se vagyok biztos. Ilyen helyekre kellene Ramsay :)
2017. jan. 16. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!