Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Ezotéria » Mágia, okkultizmus

A kérdés

Mi ez a nagy sátánista harc GYIK-on?

Miért van ennyi kérdés a spirituális sátánizmussal kapcs? Én benne vagyok a témában és egyszerűen nem veszem komolyan a JoSt-t, nevetségesnek tartom a spirituális sátánizmust, de miért kell ilyen sokszor feltenni kérdésnek?

Keress kérdéseket hasonló témában: sátánizmus

  szept. 10. 12:56  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4 5 6
Jonarie nevű felhasználó válasza:

Mert az emberek ilyenek.Jöhet a következő.

A válasz 49%-ban hasznosnak tűnik.
# 1/59Időpont szept. 10. 12:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Azért érdekli annyira az embereket, mert ez nem gonosz lényegében. Bár én a kiparodizálós változattal nem tudok sokat csinálni, inkább valami poénnak tűnik... Általánosan a kereszténységnek (főleg a katolicizmusban tapasztalható) sok árnyoldala is van. Rengeteg embernek ez ugye nem tetszik és találni akar egy olyan alternatívát, ami nem gonosz, de mégis ellent mond a kereszténység alaptanainak nagyjából. A hangsúly a "nem gonoszon" van, és akkor jönnek azok, akik nem akarnak gonosz emberekként viselkedni, de el akarnak határolódni. De az az igazság, hogy ahány spirituális sátánista van, konkrétan annyi vallás is, nagyon ritka az (legalábbis az én meglátásaim szerint), hogy konkrétan egy adott közegbe tartoznak, adott rituálés szokásokkal, persze megtartanak egy-két alapot, vegyük például azt a beavatós szertartást, azt az emberek zöme ismeri, ilyen a fekete mise is. Viszont a nagy részük saját rituálékat/szokásokat alakítanak ki, ebből kifolyólag hatalmas szabadságot ad a "vallás"(mert így, ugye több vallásnak is minősülhet akár, azért tettem idézőjelbe. Összekeveredhet naturális irányzatokkal, kereszténységellenesség, az okkultizmus is belemosódhat[ez meg főképpen, szinte már az alapja]). Az, hogy miért teszik fel ennyien, az egyrészt ugye a hatalmas információs lyuk, főleg, ha valaki nem nagyon tud angolul, vagy nem kapnak választ, más kérdésük is lesz a témában, és ide jönnek kérdezősködni, hátha valaki ismeri... de mint mondtam, ahány spirituális sátánista... annyi változat.

A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/59Időpont szept. 10. 14:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha minden kérdésnél látszana, hogy ki írta ki akkor értenéd miért van ilyen ok kérdés egy adott témában...

A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/59Időpont szept. 10. 14:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Azért mert felülreprezentáltak ezen a felületen. Magyarországon legfeljebb egy párezer fő van aki egyáltalán hallott erről az egész “spirituális sátánizmusról”, még ennyi sem foglalkozik vele aktívan, egy részük ezt erre az oldalra hozza, mint ahogy van itt 10-20 jehova tanúja is akik minden vallási kérdés alatt osztják az észt és vitát generáló kérdéseket tesznek fel, ugyanez zajlik náluk is. Van kb. 10 ember akik rendszeresen a vita kedvéért vagy népszerűsítő célzattal feltesznek egy kérdést, aztán hívják a haverokat és jól megmondják mindenkinek a tutit. Van akinek ez a kikapcsolódás.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/59Időpont szept. 10. 14:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

De úgy is lesz követője, ha 2000x kiírják is... Nekem sem tetszik a Spirits of Eridu, Joy of Satan és társai, mert kamu az egész, de nem kell ennyit foglalkozni vele. Akinek szimpatikus az kövesse. Nekem másfajta sátánizmus szimpatikus, én azt követem. Kinek mi. Vannak értelmes spirituális sátánisták, ugyanúgy LaVeyesek, keresztények, muszlimok stb. Nem érdemes ezen vitázni ki mit követ. Attól h nekem hülyeség az egyik, még másnak nem. Én sima okkultista vagyok és teljesen más sátánképem van, mint a spirituális sátánistáknak. De ha nekik ez kell, ez tetszik hadd csinálják. Majd ha ők beleszólnak abban, hogy mit csinálok, mit követek, akkor majd én is meg fogom szólni őket. Amíg nem kezdenek el sértegetni addig én sem. Ilyen egyszerű. Amugy utálom a Joys-t, de más meg azt utálja, amit én szeretek. Mindenki más.

# 5/59Időpont szept. 10. 19:46 Privát üzenet
Véresvarjú nevű felhasználó válasza:

[link]még nem tökéletes, de igyekeznek. főleg a spirit of eridu és hasonló oldalak normális változatát. valamint saját kutatások.


én a Sátánizmus elött kutatgattam. konkrétan a zsidók után... van némi igazuk. de amúgy nem kell zsidóellenesnek lenni. a Sátánizmus spirituális út. csak sokan elfeledkeznek erről.

amúgy inkább Azazel a zsidóellenes diktátor.

Sátán egyáltalán nem ilyen.

Sátán jobban foglalkozik azzal, hogy az ember egyénileg fejlődjön spirituálisan, minthogy idióta tóra ellenes rituálék elvégzésére parancsolgasson másokat.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/59Időpont szept. 10. 21:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Sátán az keresztény elnevezés. Héber eredetű és vádlót jelent. Én inkább ördögnek vagy Diablonak hívom. Nem kell kiszínezni, az egyik háborgó kérdezőnek igaza volt azzal kapcs, hogy nincs semmiféle szanszkrit fordítás. A sátánizmus nem ősi vallás, nem ősibb mint a kereszténység. A keresztény mitológiának köszönhető, hogy fennmaradt ez a kultusz. Az ördög mint mitológiai alak valóban ősibb, mint a bibliai sátán. Enkit ne keverjük bele pls, ő nem Sátán és a többi pogány isten sem az. És nem Sátán az emberiség teremtője. Bármit ki lehet találni. A Sátán vagy Ördög kinézete nem emberi, ebben is tévednek, nem kicsit. A kereszténység építette bele a bibliába az ördögöt és csinált belőle bukott angyalt. Egyáltalán nem szőke, sőt nem emberi kinézettel rendelkezik. Egyébként sok ősi isten van, démonok, akik szintén nem ember kinézetűek. Olyan istenek, démonok, akiknek máig nem tudjuk kik ők. Vannak sötét istenek, semleges istenek, jó istenek, halál istenek stb. Az, hogy az egyház torzította el a sátán külsejét, nagyon téves, hisz ők csináltak angyalt belőle.

# 7/59Időpont szept. 11. 01:23 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

Én is kutattam nagyon sokat és saját tapasztalatból mondom, hogy hülyeség angyalként ábrázolni őket, rohadtul nem emberiek. Nekem olyan pecsétek is megvannak, amik halál isteneké, gonosz isteneké. Az a baj, hogy ez az új sátánista irányzat fehér gúnyát ad magára a komplett sátánizmusra és a negatív, gonosz oldala a szőnyeg alá van söpörve. Azt ugye tudod, hogy vannak nagyon gonosz démonok is? Ez, amit te csinálsz kb ugyanaz a vonal, mint a JoS. Esküszöm én is csinálni fogok egy oldalt... Ha keresztény vallás úgy keletkezett, hogy más vallásokból loptak elemeket, akkor a sátánizmus ez a fajtája? Felejtsétek már el, hogy Enki egyenlő Sátánnal. Felejtsétek már el, hogy emberi, angyali külsővel ruházzátok fel őket. Én a JoSnak is utána néztem és találtam érdekes, leleplező dolgokat. Már eleve hazugságokra épül. Azért lettek kiszűrve a gonosz dolgok, hogy csábítóbb legyen. Az, hogy ki mit s hogyan tapasztal megint felesleges belemenni. Ha te azt mondod, hogy ilyen angyalinak látod a démonokat és mások is, nem fogom akkor sem elfogadni, mivel mindenki azt állít amit akar. Van ki unikornisokat lát szivárványcsíkot húzva maga után az égen. Van ki azt már cerberusnak látja stb. Szóval én jó messziről kerülöm a JoS féle szennyáradatot, hamis információkat. Ha lesz időm akkor én is csinálok egy oldalt.

# 8/59Időpont szept. 11. 02:33 Privát üzenet
Véresvarjú nevű felhasználó válasza:

???...???

Te rohadtúl nem néztél utánna. Vagy ha igen azt nagyon rossz forrásokból.

Kár, hogy az emberek nagyon, szörnyen ostobák és buták, na meg főleg lusták.


A Lucifer nevet valóban rosszúl tudják az emberek,de legalább le is van írva a Jos-on. Valóban az egy Római isten neve volt és Luc a fény jelölése és ezért nevezték Sátánt Lucifernek, mert ő a fényhozó.


Volt aki azt állította, hogy Belial volt az aki Sátán után harcolt Isten ellen. Az illető gonosz ördög alakban ábrázolta-inkább ördögsárkány kinézete.

De annak lusta volt utánna nézni, hogy Belial egy jóságos király volt. Emberi kinézetű.


Te is túl lusta vagy utánna kutatgatni. Csak elhiszed amiket más megcáfol- héber eredetú Sátán.

Enki= Sátánnal. Ahogy Melek Ta'us is az. Nézz utánna!!!


Más földrajzi elhelyezkedéseken és más korszakokban más volt a megnevezése Sátánnak. Ezt még egy keresztény pap is jól tudja. Egy pap is azt állítja, hogy Enki = Sátánnal. Sőt sok pap nem azonosítja Lucifert Sátánnal. Mivel jól tudják, hogy a Sátán és a Lucifer megnevezés két különböző fogalom, ahogyan azt az előbb leírtam.


Túl lusta vagy meditálni, jógázni stb. Ezért nem fogod sohase megtapasztalni, hogy Sátán valóban egy gyönyörű férfi alak. Én már láttam 4-szer.

Nem kell hinned nekem. De látszik, hogy lusta vagy.Nem bízol önmagadban vagy csak gyáva vagy.


Jó csinálhatsz ellenes oldalt.

De ahogy látom nulla tudással és nulla kutatgatásokkal...Csak annyi a te kutatgatásod, hogy keresed azokat a személyeket akik szintúgy ellenes véleményekkel vannak. Aztán megütöt a bokád, ha esetleg egy okos ember megtudja cáfolni a baromságaidat.Én az Odinizmust elleneztem, hogy az Sátánnal azonosítják. Mindaddig amíg egy művésztörténész le nem írta, hogy valami folytán mégis ugyanaz. Megírom, hogy nem volt Sátánista.Az, hogy neked nem tetszik ez a vallás vagy mert esetleg lusta vagy művelni és kitapasztalni dolgokat még nem kell lejáratni ezeket a dolgokat.

Csak magadat fogod lejáratni az ostobaságaid miatt.

Mert képtelen vagy kutatgatni te magad.

Kicsit unom, hogy buta emberek játszák meg az okost.Akkor már inkább a zsidóellenes dolgokat cáfolnád meg. Ja azokat nem lehet...Mert a történelem is bizonyít, na meg a Tóra lefordítása is.


Max a földönkívülis részt lehet cáfolni, mert arra nincs bizonyíték. Hacsak nem keresed fel Pleját- vagy hasonló kamugyártót aki ebből él.Röhej,de tényleg ebből élnek.A válasz 14%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/59Időpont szept. 11. 07:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Véresvarjú nevű felhasználó válasza:

Nem értem hogy sokan miért pörögnek olyan sokáig azon, hogy ez a Sátánizmus irányzat hazúgság stb.


Csakmert végre pozitívan állítja be Sátánt???

Röhely. Röhely, hogy sokan a pozitív dolgokat sem bírják.


Bezzeg a kereszténységet, a Muszlim vallást és a zsidó vallást nem cáfolgatják meg ennyire és nem dúlja fel senki idegzetét sem. Pedig mennyi ember, állat álldozat van benne. Mennyi szexuális paradontax- pl: 4 évest is meg lehet dugnia egy zsidónak, vagy, hogy meg lehet kínozni a feleségeket a muszlim vallásban stb.

Na meg az, hogy aki nem hisz Istenben azt mind meg kell ölni-vallja a muszlim valllás. stb. stb. stb.


Ja ezek nem kegyetlen és undorító és negatív dolgok.ÁÁÁÁ, nem, nem azok egy kicsit sem.


Aki ennyire idióta...Más vallásoknak nem bírsz utánna nézni sem. azok gondolom soha egy csepppet sem dúlnak fel téged. Csak a Sátánizmus.De érdekes...

Vajon miért???


-abba is bele lehetne kötni, hogy a muszlim vallásban Iblisz = Sátánnal. Mert az. A muszlim vallás = a keresztény vallásssal. de mégis a muszlimok nem azonosítják a vallásukat a kerszténységgel. Pedig egy és ugyanaz.

ja a muszlim s a keresztény vallás egy és ugyanaz lehet, de a Sátánizmusban nem lehet egy és ugyanaz Sátán, Enki, Melek taus stb.


de érdekes....A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/59Időpont szept. 11. 07:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Az mér jó ha valaki sátánista?
Démonokkal hogy lehet harcolni?
Három sátánista ismerősöm-ismerősei is öngyilkos lett, miért?
Van itt sátánista?
Magyarországon van sátánista rend?
Tudnátok ajánlani Sátánista könyveket?

Kérdések az Ezotéria rovatbólKérdések a Mágia, okkultizmus rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!