Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A kis lakodalom is nagy költségekkel jár és mivel kevés a vendég, így kevés az ajándék és nem térül meg. Nagy lakodalom, nagyon nagy költségek (ha nem helyből jönnek a vendégek, a szállásukat is nektek kell/illik kifizetni), és bár sok az ajándék, messze nem annyi, hogy az értékük megtérítse a költségeket.
Én a lakodalomra szánt pénzt inkább félre tenném és utazásra vagy lakásra fordítanám - milliós nagyságrendről beszélünk, fölösleges egyetlen napra pazarolni, ha neked nem álmod a lagzi. Ráadásul annyi gonddal és szervezéssel jár a lagzi, hogy mire eljön az esküvő napja, tiszta idegbeteg az ember és ha nincs profi esküvőszervező a képben, semmi nem úgy megy ahogy szeretnéd. Továbbá az egész napodat szervezéssel, koordinálással töltöd, terelgeted a vendégeket, egyezkedsz a pincérekkel, zenészekkel, fényképésszel, mindenki mindent tőled kérdez, esélyed sincs gondtalanul tündökölni a saját esküvődön/lagzidon. A 3 kávéfőző, 4 étkészlet, 8 kenyérsütő, 77 váza nem ér ennyit. Szerintem. A meghívóhoz pedig pofátlanság hozzátenni, hogy ajándékként pénzt kértek, mert 1000 Ft-ot adni szégyell az ember, 10 000 Ft-ot pedig nem mindenki engedhet meg magának. Sokan ezért a lagzikon ajándékozzák tovább azokat a dolgokat, amiket ők is ajándékba kaptak, így ha meglátják, hogy pénzt kértek, inkább nem fogadják el a meghívást.
"az én rokonaim nagyon nem állnak jól anyagilag, nem is fogadnám el tőlük a drága ajándékot/pénzt." és akkor az nem gáz nekik szerinted, hogy anyagi helyzetükre hivatkozva visszaadod?
Nálunk amúgy több jött vissza, de nem azért mert "megterheltük a családot" - vagyis nem adott senki extra összeget, hanem nagyon olcsón sikerült kihoznunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!