Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire gyakori ilyen esetben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire gyakori ilyen esetben az, hogy kapcsolatban beleszeret valaki a másikba? Mennyire természetes úgymond?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy általában egy jól működő kapcsolatban nem nagyon lép bele új pasi. Viszont ha a kapcsolat már régi, vagy esetleg még fiatal, vagy van akármi ami miatt nem illenek annyira össze, akkor mennyire gyakori, hogy a pasi vagy a nő beleszeret egy harmadik félbe? Illetve jól működő kapcsolatban ez mennyivel ritkább? Esetleg ha valaki felszínesebb akkor gyakoribb ez? Mondanátok személyes példákat, akár ismerősök körében? Kicsit kifejtve?

okt. 5. 17:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem egy ilyen helyzetben nem beleszeret valaki a harmadik félbe, max. szeretne beleszeretni valakibe. Aztán ha talál valakit, akivel félreléphet, akkor megmagyarázza magának, hogy "nem, nem voltam szemét, amiért megcsaltam a társamat, ez szerelem!"
okt. 5. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Velem akkor volt ilyen, amikor elhanyagolt a másik. Sokáig nem találkoztunk, alig beszéltünk (aztán szakított is velem). Ha valaki nem foglalkozik a párjával bármilyen értelemben, akkor könnyen megeshet
okt. 5. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 Miquel ***** válasza:
77%

Látszik, 1-es, hogy még nem voltál szerelmes.

Kérdező, az a helyzet, hogy a párok bő 95-a nem a megfelelő emberekből áll. Nem illünk össze mindenkivel egyformán, majd te is megtapasztalod. Van, aki taszít, van aki hidegen hagy, van, aki érdekel, és (jó esetben) lesz olyan is, akinek egy szavától megroggyan a térded. No, ez az utolsó kategória az, amit a fiatalok nem szoktak megvárni, megkeresni. Beleragadnak egy langymeleg liaisonocskába, mondván, hogy jobbat úgysem találnak. Aztán csodálkoznak, ha valamelyikük életébe betoppan valaki, aki fenekestől felforgatja a pocsolya vizét.

Tudat alatt mindenki mérlegel! Ha megismer valakit, a mérleg egyik serpenyőjébe a jelen párja tulajdonságai kerülnek, a másikba a friss ismeretségé. (Muszáj mérlegelni, hiszen az evolúció azt diktálja, hogy a lehető legjobb géneket keverd a magadéval!) Mérlegelsz tehát. (igaz, mér' ne legelnél...), és ha a jelenlegi párod nem tartotta fenn a szerelmedet, ha nem vett részt a kapcsolat ápolásában, ha csak a telefonját buzerálja, amikor vele vagy, könnyen lehet, hogy bukik a mutatvány, és az új ismerősbe szeretsz bele.

okt. 5. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Szafi muffin lisztkeverék

nehéz megjósolni, hogy mi fog történni - már csak azért is, mert ahogy a jóslatod alapján viszonyulsz a dolgokhoz és reagálsz a történésekre, az is befolyásolhatja, hogyan alakulnak a dolgok.

pl. ha valaki nagyon féltékenykedik és agyára megy vele a másiknak, a másik egy idő után akár el is fogadhatja, hogy hát ha így is-úgyis ezzel vádolják, akkor minek törje magát, hogy máshogy viselkedjen. pláne, ha még fogadókész harmadik fél is akad hozzá. vagy pont a vádak ültetik el a fejében az ötletet, ami neki esetleg eszébe sem jutott volna. de ha valaki olyan, akkor pont várná a féltékenykedést, (ami számára akár a vonzalom kifejeződésének is számíthat) és ha nem kapja meg, amitől erősnek érezné a kötődést, akkor hajlamosabb lehet elindulni egy másik irányba, ha ott erősebb vonzódást érez, mint a már meglevő kapcsolatban. na persze egyáltalán nem csak a másikon múlhat a dolog, önmagában is lehet valaki hűtlen típus.


ráadásul pszichológiailag eléggé úgy működik a legtöbb ember (persze helyzetek és emberek is lehetnek eltérőek), hogy az új, a távoli, az ismeretlen, az elérhetetlen mindig izgalmasabb, mint a már ismert. sok férfinál különösen, de nőknél is igaz, hogy a hódítás izgalma ösztönzőbb tud lenni, míg a már meghódított, megszerzett dolog elveszíti az érdekességét.

a vadászat az izgalmas, a leterített vaddal csak büszkélkedni lehet, de a motiváló az újabb és újabb trófeák gyűjtése. a gyerekek is általában az új játékkal játszanak, a régit elfelejtik és hamarosan egy mégújabb után kezdenek sóvárogni, mert ami új, az mindig izgalmasabb számukra.


sokszor előfordul, hogy amíg valaki szingli, addig nem érdeklődik iránta a másik nem, de ha kiderül, hogy kapcsolatban van, jegyben jár, házas, netán gyereke is van, akkor elkezdenek érdeklődni iránta, mert ebből jobban látszik, hogy értékes kapcsolati téren - és elérhetetlenebb is, így sokkal vonzóbb, mint amíg elérhető volt.


sok esetben maga az elutasítás tesz valakit vonzóbbá, mert amíg ő udvarol, ő akar meghódítani, addig nem kell, nem érdekel, de ha meggondolja magát és már nem érdeklődik, akkor hirtelen ott a furcsa érzés, miért nem kellek?

hogy kinél mennyire működik, az egy másik kérdés, de sokan úgy gondolják, hogy hatásosabb udvarlási módszer a bókolásnál, a másik kedvében járásnál inkább beszólni, érdektelenséget, vagy akár enyhe lenézést, ellenérzést színlelni a másiknak, mert akkor ő elérhetetlenebbnek fog érezni és máris jobban fogja akarni a dolgot, míg ha bókolsz, udvarolsz, ajándékozol, elérhetőnek, könnyű prédának tart, amiért neki nem kell tennie semmit, ezért inkább elutasít.


pont ezek miatt szoktak a se vele, se nélküle kapcsolatokban, meg a szakítás utáni újra összejövéssel akár a végtelenségig is szenvedni a párok. mert ott van a párjuk, de már unalmas, nincs benne újdonság. akár elviselhetetlen is, hogy ott van. nagy nehezen meghozzák a döntést, hogy akkor legyen vége. viszont ezzel már el is távolodtak és újra vonzódni kezdenek, hiányzik a megszokás is, meg valahol vágyat is ébreszt, hogy elveszíthetik, ezért újra ragaszkodni kezdenek, csak aztán egy idő után vissza jutnak ugyanoda - persze ezeket még akár különféle összeveszések és békülős szexek érzelmi hullámaival tovább tudják gerjeszteni.


az emberek önmagukban is elég bonyolultak, hiszen élethelyzetenként, hangulatonként más és más döntéseik, igényeik lehetnek. egy kapcsolatban két (vagy több) ember viszonyainak és interakcióinak keveredése pláne fokozottan bonyolulttá tudnak válni, főleg ha az egyes hangulat (és egyéb) ingadozások eltérő fázisokban találkoznak össze egymással.

okt. 5. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
69%
Amikor olyannal voltam együtt, akivel nem illettem össze, akivel döcögős volt a kapcsolat, akkor relatíve könnyedén jött az életembe az új nagy szerelem. De szerintem részben azért is volt ez, mert éreztem én, hogy az adott kapcsolat nem lesz holtodiglan-holtodiglan, szóval tudat alatt (szándékosság semmiképpen sem volt benne, ezt leszögezném) nyitott voltam az új ismeretségekre és teret hagytam magamnak is meg az új pasinak is a kapcsolatunk kibontakoztatására. Ma már, a férjem mellett, ez elképzelhetetlen lenne. Észreveszem, amikor valakinek tetszem, de míg régebben ezt az észrevételt meglovagoltam (majd később, szakítás után a pasit is :D ), most ezt egyszerűen csak tudomásul veszem, és meghúzom a határokat, nem megyek bele a játékos flörtbe, a tartalmas beszélgetésekbe, nem hagyom, hogy akár csak a lehetőség felmerüljön, hogy másba beleszeressek. Már régebb óta vagyok a férjemmel együtt, mint nélküle voltam, és valahogy sosem éreztem a kísértést, hogy máshoz közeledjek. De amíg nem a megfelelő ember mellett voltam, addig mindig nyitva hagytam egy kicsit az ajtót, és bizony nem szégyelltem egy pillanat alatt kilépni rajta, ha úgy adódott. És szerintem ez azért nem ritka, bár nyilván csak a saját személyes életemről tudok nyilatkozni, általánosságban azért úgy gondolom, hogy hülye lenne valaki benne maradni egy pocsék kapcsolatban csak azért, mert éppen abban van, és pont rosszkor ismerte meg az ún "nagy Ő"-t.
okt. 5. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
81%
Ha egy kapcsolat hullám völgyes, akkor ez esetben csont nélkül bele lehet szeretni egy 3-ik személybe. Szóval simán.
okt. 5. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 A kérdező kommentje:

"sok férfinál különösen, de nőknél is igaz, hogy a hódítás izgalma ösztönzőbb tud lenni, míg a már meghódított, megszerzett dolog elveszíti az érdekességét."


A nőknél menyivel ritkább ez? Vagy azt inkább hívjuk annak, hogy új pasinak hagyja, hogy hódítsa őt?


A másik kérdésem, hogy rendes kapcsolatban mennyire gyakori ez?


Ez a két kérdésem van.

okt. 5. 19:22
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

nincsenek rendes meg nem rendes kapcsolatok. emberek vannak, akik különböző módokon reagálnak különféle helyzetekre.


mindegy, hogy statisztikailag milyen gyakori, mert egy statisztikából egyáltalán nem következik, hogy te a statisztika egyik vagy másik felében vagy.


annyit tehetsz, hogy a kapcsolatban legjobb tudásod szerint megpróbálsz jó döntéseket hozni, őszintén, kedvesen kommunikálni, a lehető legjobban kezelni a kommunikációs helyzeteket és bízni benne, hogy a kapcsolat tartós lesz.

olvass utána a szeretetnyelveknek és az erőszakmetnes kommunikációnak. sokat segíthet egy kapcsolat jobbá, súrlódásmentesebbé tételében.

okt. 5. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 A kérdező kommentje:
Én is tudom, hogy mi az a statisztika, csak van ami gyakoribb és az érdekel, hogy mi a gyakoribb.
okt. 5. 20:48
 10/17 anonim ***** válasza:
73%
Rejtvényjáték - A demencia és az Alzheimer ellen

válásokról létezik hivatalos statisztika:

[link]


megcsalásokról nincs hivatalos statisztika, mivel a megcsalást nem jelentik be a statisztikai hivatalnak.

a viszony.hu reklám szövegében forrás nélkül hivatkoznak “statisztikai” adatokra, de így forrás nélkül egyébként se túl hiteles, pláne, ha azt is figyelembe veszed, hogy egy olyan oldal közli ezeket az ismeretlen eredetű információkat, ami kimondottan a házasságtörések elősegítésére, megkönnyítésére alapozza a működését, vagyis elemi üzleti érdekük megnyugtatni a közönségüket, hogy a házasságtörés gyakori, nem ritkaság, semmi különleges nincs benne, épp csak azt nem teszik hozzá, hogy csináld csak! hogy mennyi hitelt adsz neki, az a te döntésed:

[link]


ha biztosra akarsz menni, a megcsalás valószínűsége 50%, vagy igen, vagy nem...

okt. 5. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2
Online pletyi nőknek

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!