Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Barátnőm hozzám költözött...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátnőm hozzám költözött vidékre albérletbe, de közben vissza akar majd költözni Budapestre. Mért csinálta ezt?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel összeköltöztünk 3 év távkapcsolat után. Eljött pestről vidékre ahol van nekem az egyetem ahol szeretnék én élni családot alapítani majd. Új munkahelyet kereset és elköltözött a szülőktől. Eltelt egy fél év mikor számomra kiderült, hogy ő ezt úgy tervezte, hogy amikor én végzek az egyetemmel akkor BP-re költözünk majd. Mikor ez így előjött akkor kisebb veszekedés lett belőle. Később amikor ez előjött társaságba én szónékul hagytam, mert nem akartam belemenni egy felesleges veszekedésbe.

Mire összeköltöztünk a távkapcsolat miatt a barátaim nagy részét elvesztettem, akik itt voltak velük nem szeretett volna találkozni és nem akarta, hogy velük találkozzak kocsmázzak így velük is megszakad a kapcsolat.


Bátyámék (BP élnek) itt voltak nálunk akkor ez megint előjött és akkor mondja, hogy nekem nincs itt a városban barátom, meg hogy BP többet kapna mind itt, mert itt nem fizetik meg. Meg hogy sokat kell itt is utaznia csak akkor lenne jó, ha kocsija lenne. Ismerőseinek barátainak is ilyeneket mond.


Nekem ez fájt, mert azért nincsenek meg a barátaim, mert ő nem engedte meg, hogy találkozzak tartsam a kapcsolatot.

Fizetése nem lenne sokkal nagyobb a mostani kb 240 helyett tudna 300 keresni BP ami az ő szakmájában szinte a max. Hibába van egyetemi végzettsége a munkáját egy pár hónapos OKJ papírral meg tudja bárki csinálni. Ráadásul ez a könyvelői állás szerintem olyan ami a jövőben el fog veszni nem kell ennyi ember aki csinálja, mert minél jobban automatizálva lesznek a dolgok. Öcsémet több fizetésért vették fel mint amennyit keresett barátnőm közel 3 éves tapasztalattal egy multi cégnél.Eltelt több mint egy év a barátnőm véleménye ne változott ugyan úgy vissza akar menni. Mikor a barátai akik szinte volt munkahelyi kollégái fele már nem is peste van hanem elköltöztek vidékre haza.


Amit nem értek, hogy ezt mért csinálja velem? Mikor egy szakítással lezárhattuk volna a kapcsolatot és lehet már mindkettőnknek új kapcsolata lenne ehelyett én benne vagyok egy rossz kapcsolatba, mert nem közösen döntünk, hanem rám akarja erőltetni amit akar.jan. 3. 03:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hol laktok most, mennyire messze Budapesttől?
jan. 3. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:

Azt hogy Budapestre szeretnétek költözni vagy vidékre kettotoknek kell atbeszelni. Te miért nem akarsz költözni?

Jelen pillanatban ő alkalmazkodott hozzád azzal, hogy lekoltozott vidékre.

Az hogy nem engedett a barátaiddal találkozni meg egyenesen nevetséges, vagyis inkább az hogy ezt hagytad is neki, hogy korlátozza.

Ugyanúgy tudsz te is szakítani, ha úgy gondolod hogy rossz a kapcsolat.

jan. 3. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 A kérdező kommentje:
Paranom teafa fertőtlenítő kézpermet

#1

Mikor összeköltöztünk nem mondott olyat, hogy ő mindenképp vissza akar menni, ha ilyet mond akkor nem is mentem volna bele.

Amit éreztem, hogy a szülei nagyon akarják, hogy vissza menjen. 27 évig otthon is élt a szüleivel.

#2

Anyagi helyzetem miatt nem szakítottam. Egyedül albérletet plusz az iskolát fizetni úgy tudom, hogy semmit nem teszek félre. Ismeretlen emberekkel nem akartam összeköltözni, mert az vagy bejön vagy nem és költözhetek újra és újra. Most már van félretett pénzem így majd váltani tudok.

#3

Barátaim nagy része elveszett a távkapcsolat alatt az ide oda utazgatás közben nem tudtam velük találkozni nem voltak meg a közös programok.

Akik maradta azok közöl volt aki nem szimpatikus neki vele ne találkozunk. Egyedül ne menjek el este inni velük a kocsmában vagy szórakozóhelyre, mert nem tudja mikor jövők vagy mi történik vele.

#5

Budapesten nagy multinál volt úgy tudod többet keresni, ha túlórázott ami volt neki bőven. Volt kollégája egyik nagy távközlési céghez ment tovább könyvelni ott sikerült neki netto 300e Ft megkapnia. Jelenleg itt az ország nyugati részben a könyvelő irodák netto 220e Ft többet nem akarnak adni. Volt neki vagy 5 állásinterjúja az elmúlt hónapokban. Multi cég kevés van itt és állás hirdetésük is ritka.

#6

Semmi értelme Budapest közelébe költözni és órákat tölteni naponta utazással. Később ott lesz a gyerek akkor majd sokat számít neked az a pár óra is amit utazással töltenél. Inkább költöznék be egy zöldebb lakótelepre vagy valahova aztán, 5-10 év múlva meg egy élhetőbb városrészbe.

Igen van a kapcsolatban 1-2 egyéb dolog is. Úgy gondolom 28 évesen még nem késő új életet kezdeni, mint a mostanit most foltozgatni amiből valószínűleg később is lesznek gondok.

#10

Anyagi helyzetem miatt nem engedhettem, meg hogy szakítsak. Ezt jól is tettem, mert a vírus helyzetben fizetésem felére csökkent és a tartalékomat szépen feléltem volna.

Igazad van sok mindent, hagytam és elviselek amit normális esetben egyáltalán nem szabadna, de nekem el kell, mert pénzt gyűjtök saját lakásra, hogy év végén vehessek egyet magamnak.

#11

Ország nyugati felében vagyunk most kb másfél óra Budapest most nekünk.

#12

Ez nem tejesen igaz én is alkalmazkodtam, sok mindent hátrahagytam amit otthon építettem új városba költöztem az ország másik felébe ahol az egyetemen van. Azt is elfogadtam, hogy a város másik felében vettünk ki albérletet így minden nap át kellet utaznom a város, hogy beérjek az egyetemre. A családjától költözött el 27 évesen ami szerint csak jót tesz neki nem lehet őrökké anyuci és apuci pici lánya.

Tudom ez az én hibám, hogy belementem a barátok eltiltásában, de ezt tartottam jónak anyagi gondok miatt. Jelenleg is azért viselem el a problémákat, mert ki akarok lépni úgy, hogy egy lakást veszek magamnak.


Hogy mért nem akarok Budapesten élni az jó kérdés.


Sok dolog van amit szeretek benne a nagy mozik, a jó gyors éttermek tudok nagyon jó pizzázót, hamburgerest... nagyon szép a belváros a vár....

De közben ott a nagy tömeg a metrónál a villamoson. Simán tudsz több mint 1 órát utazni csak a városon belül. Sok fura embere van a megállókban.

Ingatlanok drágábbak bár tudom az ottani fizetéshez nézve nincs nagy különbség. Belváros koszos nincsenek nagy zöld területek.


Olyan részre költöznék ahol vannak parkok, zöld terület boltok a közelben. Jelenleg is ilyen helyen vagyunk gyalog 5 percre van 5 nagy élelmiszer bolt mellett ott egy pláza is a panelek között parkok vannak.


De itt a gond nem az, hogy nem tudnám elképzelni az életem Budapesten, hanem, hogy nincs beleszólásom a döntésekbe ezt ő eldöntötte és elfogadom vagy mehetek a saját utamra. Amit nem értek, ha ő ezt tudta előre, hogy ezt akarja akkor mért nem mondta?

Csinált már ilyet, hogy valamit ő eldöntött én meg fogadjam el, hogy ez így lesz nincs beleszólásom. Ha vele maradok akkor szerintem még sok ilyen lenne.

jan. 4. 01:01
 14/18 anonim ***** válasza:

Ezzel az utolsó mondattal nagyjából le is írtad, hogy szerinted halott a kapcsolat.

Nem hiszem, hogy megérné egy nem működő kapcsolatban maradni az anyagi nehézségek miatt. Esetleg kisebb albérletet nem tudsz bérelni? Vagy átmenetileg visszakoltozni a szüleidhez? Nyilván nem ideális, de kívülről hosszú távon jobb döntésnek tűnik.

jan. 4. 01:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
Ha Győrben laktok (egyetem plusz nyugati orszagresz miatt gondolom, meg h kb masfel ora Bp) szerintem ne menjetek sehova, es nem hiszem el, hogy nem talal jol fizeto allast a baratnod...
jan. 4. 02:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:

A 6 os pontodat vitatnám.Nem éltél itt,ezért nem is értheted.A külterület cseppet sem számít.Tök mindegy,elmondom neked.Ugyanis ha te a 22 kerületben laksz,semmivel se érsz be előbb attól aki mondjuk Solymáron lakik ,de Óbudán dolgozik.Sőt!!Haverom diósdi,és mindig morog,mert a százhalombattai haverja cseszegeti azzal,h felhívja otthonról.Ő meg még az állomason várja a jaratot.Mindketten Pesten dolgoznak.Diósd közelebb van Budapesthez.

Én pldául a 22 kerület szélen lakom,es Előbb érek az érdi munkahelyemre,mint a kollégám,aki érdi.

Ez nagyon a munkahelyfüggő,hogy pontosan melyik kerületben van,és hogy te hol laksz,milyen a közlekedés,hanyszor szálsz át,vagy éppen mennyire forgalmas az útvonalad,ha kocsival mész.

jan. 4. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
Én is pont azt akartam fejtegetni, hogy mennyivel tovább tart agglomerációból, a dugóban v. lassú busszal beérni, mint pl. vonattal messzíről. Fura, de ez van.
jan. 4. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 A kérdező kommentje:

#14

Ugyan ennyiért adják ki a kisebb albérleteket. Most 80e Ft + rezsit fizetünk ami 30-40e Ft körül van. Egy kisebb albérlet 75e Ft kérnek el + rezsi max akkor olcsóbb ha nincs hűtő, ágy, tűzhely... Viszonylag jó áron sikerült albérletet találnunk.

Szülők az ország másik részén vannak.

#16

Nem éltem Budapesten, de nem is tudok mindenhol élni kipróbálni, mert nem 40 évesen szeretnék elkezdeni családot alapítani és nem látni, hogy felnőnek a gyerekeim. Amiket írtál azt értem nagyon függ, hogy hol laksz hol dolgozol milyen a közlekedés közötte. Ez a Győr - BP vonal szerintem jó elég pontos is, de pl barátnőm volt munkatársa sokszor volt problémája a vonattal félórás egy órás késések... váltóhiba, biztosító berendezés...

Évek alatt közel szerintem egy évnyi időt töltöttem Budapesten. Barátnőm is 22 kerületben lakott kb 50 perc alatt beért a munkahelyére tömegközlekedéssel. De ha este túlórázott akkor Kelenföldig jutott haza onnét szülő vitte haza vagy a cég fizette a taxit. Céges bulikban sem tudott maradni. Volt hogy találkoztunk barátaival és éjszakai járattal szépen döcögtünk haza vagy sietni kellett az utolsó buszhoz.

Egy éven át jártam fel távolsági busszal szüleimtől autópályán a busz felszáguld majd szépen álltunk a dugóban 30-40 perceket simán.


A lényeg igazából az akart lenni, hogy bent vagy a belvárosban és nincs buszod akkor vidéken azt mondod akkor hazasétálok 30-40perc és otthon vagy. Budapesten ezt nem tudod megcsinálni. Hiába élsz az egyik részén akkor is lesznek határaid amire azt mondod oda nem fogsz elmenni, mert nem fogsz naponta annyit ingázni vagy dugóban ülni.


De ez a téma nagyon másról szól már mint amit kérdeztem így ezt nem is folytatnám, hogy mért lenne jó nekem Budapesten.

jan. 5. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!