Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekes hobbijai vannak a barátomnak és ez egyre jobban zavar?
Valahogy az elején nem tűnt ennyire fel, mert akkor sokat olvasott, de mostanában egyre gyerekesebb hobbik térnek vissza az életébe. Talán nem is a gyerekes a megfelelő szó, sokkal inkább a “fiús”.
Elkezdett megint legozni, állandóan játszanak xboxon a haverokkal. Most is azért panaszkodik, mert nem azt a legot kapta, amit kert karácsonyra. Én mondtam neki, hogy örüljön neki, úgyis kvara le van égve, eladja, legalább lesz belőle egy kis pénze.
Az én hobbijaim között is vannak csajosabb dolgok, de többnyire uniszex dolgokat szeretek csinálni és ezért könnyebb az én honbijaimba kapcsolódnia a barátomnak. Igyekeztem az o dolgait is kipróbálni, de egyszerűen nem kötnek le a videojátékok és legok. Mintha az o hobbijai csak neki szólnának, és kevés dolog van, amit közösen szeretünk. :/
Azé' tudjuk már, hogy a Lego nem mindig gyerekeknek van. A legújabb Titanic szett a 9090 darabjával nem gyereknek való.
Az valóban gáz, hogy nem dolgozik, de a hobbijai az ő dolgai. Te addig sminkelj vagy amit akarsz, ez egy ilyen dolog. A hobbik nem mindig egyeznek a pároknak.
teljesen normális hobbik. mi lenne a jobb hobbi? kocsmázás, lóverseny-fogadás, szerencsejáték kosztpénzből?
Szerintem nem a hobbija zavar, hanem kontrollálni akarod a teljes szabadidejét. Párkapcsolatban is kell privát idő a másiknak. Vagy elfogadod vagy nem fog működni.
Kérdező, neked nem az a bajod, hogy fiúsak a hobbijai, hanem az, hogy mellette felelőtlen. Semmi gondod nem lenne a legóval, ha a párod egy felelősségteljes ember lenne, aki az életben megállja a helyét, szabadidejében pedig játszik, épít.
Szerintem a lego, videójáték nem feltétlenül fiús. Ma már szerencsére felismertük, hogy a játékoknak nincs neme.
Téged az aggaszt, hogy nem akar feljebb lépni az életben, csak a hitelt halmozza. Igen, ez jogosan zavar, de akkor azt mondd, ne terelj.
Most csatlakozom, végigolvastam az eddigi hozzászólásokat. Annyi észrevételem lenne:
Kedves kérdező! Te legalább annyira gyerekes vagy, mint párod, csupán az életfelfogásotok, szemléletetek különböző oldalról közelíti a dolgokat. Irányítani akarod párodat, ill. ráerőltetni vágyaidat, elképzeléseidet, nem pedig konszenzusra törekszel. Nőnek képzeled magad, miközben tinilányként viselkedsz! Egy felnőtt, nagybetűs NŐ nem hadakozik, nem panaszkodik itt a GYIK-en, hanem végig gondolja, mi zavarja, majd szinte fondorlatosan eléri a céljait. Minden embert lehet manipulálni még egy házasságban, kapcsolatban is! Ám mindezt becsülettel, szeretettel, érzékiséggel és úgy, hogy senkinek ne származzon mindebből kára! Másképp teszik a férfiak és a nők, de megteszik. Tagadhatatlanul, formáljuk egymást! Majd összecsiszolódnak és idővel fél szavakból is tudják, mire gondol a másik.
Kompromisszum! Ha mindkettő emberben megvan a készség, akkor egymáshoz alakulnak, ha egyikből, vagy mindkettőből hiányzik, soha nem lesznek egy igazi pár!
Teljesen mindegy, milyen hobbija van a másiknak, ha szereted, elviseled. Sőt, sok ember képes megkedveli a párja hobbiját, mert az a dolog a másik életének része, az hozzá tartozik. Ha nem az lenne a hobbija, nem is ő lenne!
Együtt élsz valakivel, akit átformálnál? Mintha vennél egy festményt és átfestenéd, vagy egy szobrot, amit átfaragnál.
A hobbija ne zavarjon! Ennek semmi köze a lustaságához! Ha gondod van, az nem a hobbi, hanem minden egyéb, amit leírtál és a 27-es meg is határozott. Ezekre koncentrálj, ha beszélsz pároddal! Amint olyat támadsz, amit kedvel, mint a hobbik, máris ellenségesnek fog érezni. De ha a jövőtöket, a megélhetést, a fejlődést emeled ki, azt én is jogosnak érzek, talán ő is belátja igazad. Ha nem képes felnőtt módon gondolkodni ezekről, és úgy látod, neked mások az elképzeléseid, akkor nem illetek egymáshoz. Hogy mennyire, azt te érzed, itt senki nem ad erre választ.
50 éves, négy gyermekes férfi vagyok. Három szakmám van, több tanfolyamot végeztem el, máig fejlesztem magam. Gyári munkás, eladó, segédmunkás, takarító, de közép és felsővezető is voltam, majd televíziósként dolgoztam 15 évig. Immár befektető és szellemi szabadfoglalkozású vagyok. Felségem orvos. Családunkban mindenki társasjáték és LEGO rajongó, gyűjtő. Nejem ráadásul puzzle mániás is. De mindez mellett dolgozunk, élünk, fejlődünk, sőt, kirándulunk, sportolunk. Mi még nyaralásnál sem tudunk megülni a fenekünkön, egyikünk sem napozós típus! Strandot az úszás, pancsolás és a társaság miatt kedveljük. Mindezt azért írtam le, mert az otthonülős hobbiktól függetlenül lehet aktív, anyagilag és szellemileg gyarapodást jelentő élete az embernek!
50F
Tanács: Ne panaszkodj, ne másokat akar megváltoztatni, hanem éld az életed! Az életed filmjének TE vagy a főszereplője, de még az írója és rendezője is!
(én a helyedben csinálnám, amit én szeretek. Ha párod részt vesz benne és partnered lesz, akkor örülj neki, ha nem, akkor maradjon a fenekén. Azt mondták többen, ne te mond meg, mit csináljon a szabadidejében a párod. Hát, akkor Te is tedd, amihez neked kedved van! 😏🙃 )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!