Múltból és egyedül töltött évekből megszokott program/életvitel erőltetése párkapcsolatban. Vajon van esély a változásra?
Kapcsolatunk 3. évét kezdjük lassan, de a kapcsolatot megelőző éveiben megszokott életvitelét szeretné a kapcsolatban is erőltetni, amit nevezzünk lóversenynek.
A párom szereti a lovakat, meg a lóverseny nyüzsgését, ezért elkezdett hivatalos szervként működni ezeken a rendezvényeken (bíró, versenyiroda, stb..), amivel alapjaiban véve nem is lenne baj, ha sikerülne kompromisszumot kötnünk.
A probléma abból adódik, hogy emellett mindkettőnknek van fő munkahelye, ami lényegében a teljesen felemészti a hétköznapokat és ezt tetézendő hétvégén jönnek a lóversenyek, amik mondjuk reggel 6-os indulással és este 8-9 órás hazaérkezéssel járnak, nem is szólva a másnapi fáradtságról, tehát a hétvégét is teljesen elviszik.
A lovasversenyek időtartama 1-5 napig terjed és éves szinten kb. 30 nap. Unalmamban kiszámoltam, hogy ez kb. 400 munkaórát jelent, ami azért barátok közt is 2,5 hónap egy 8 órás munkahelyen.
Ez nagyon zavar és sokszor vitázunk, hogy próbálja mérsékelni, ne vállaljon el mindent, találjunk középutat, de persze hajthatatlan és csak annyit mond rá, hogy mit zavar az hogy ő nincs itthon, amúgy is ha akarok menjek én is.
Egy évig el is jártam, de amíg ő a zsűriben ül, nem túl nagy élmény 14 órán át egy padon dekkolni, szóval ez kicsit a magánnyugdíjak államosítására hajaz, amikor is vagy odaadod vagy elvesszük de a vége ugyanaz lesz.
Kiváncsi lennék a véleményetekre, önzés az a részemről, ha ennek az életmódnak a mérséklését kérem, vagy részéről önző a hozzáállás, hogy nincs tekintettel a másikra, aki abszolút nem érdekelt és nem tud részt venni ebben a témában, mégis ráerőlteti.
Nyilván amíg egyedül volt ez az életvitel simán belefért, hisz se kutyája se macskája, de akkor nem kell párkapcsolat, hanem építgesse a karrierjét egyedül, vagy olyan emberrel aki szintén a lovas világban utazik és úgyis mindkettő jelen van a versenyeken.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Tehát belemegy annak ellenére, hogy a régihez még kötődik. Lehet ebből nagy szerelem az újjal, vagy előbb utóbb felszínre jön, hogy a régi jobb volt?
Megtalálhatom ott a számításaimat? Barátnőt, barátokat? Van értelme? Vagy öreg vagyok én már ehhez? Ugye eddig 27 éves koromig tanultam, 3 diplomát szereztem, bár sajnos nem olyan nagy horderejűt, amit ott kamatoztathanték (nem orvos, mérnök). Poshadjak meg otthon...
És mennyi ideig szoktatok egyedül lenni?
Már lassan négy éve vagyunk együtt. Külön élünk,fel se merült az összeköltözés. Sokat én takarítok,segítek a ház körül, de mindig csak úgy,ha ott van ő is. Most viszont nem ért rá,én még igen. vendége lesz és szalad a ház,így felajánlottam,hogy kitakaritom a házat,erre...
Naponta olvasok tucatnyi olyan kérdést h szeretnék egy barátot/barátnőt. Jó ok biztos van rá ok de én pont az ellenkezője vagyok, pont h az tesz boldoggá h senki ilyenem nincs. Nem értem h ez az állapot mért lenne rossz. Ami óta nem élek a szüleimmel 3 éve a saját...
A barátom egy nyálas kis s.ggnyaló, minden lánynak lapul meg csajmániás puhány gyerek. Egyedül velem tud durva lenni meg ordibálni, ha meg rászál egy másik csaj azt nem tudja lerázni meg bámulja őket az utcán. Nagyon idegesitő. Mit tehetek? Egyedül a szakítás lenne a megoldás?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!