Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokszor olvasom, hogy a nők szerint az "igazi férfi" feminista. Ezt ki tudnátok nekem fejteni egész pontosan, tehát milyen"a feminista férfi"?
#1 [link]
Nem beszélhetek minden nő nevében, de számomra ez azt jelenti, hogy nem sírja vissza a feminizmus előtti időszakot, "amikor a nők még tudták a helyüket"...
2-es
Rám pl igaz, hogy "nem sírja vissza a feminizmus előtti időszakot", sőt semmilyen régi időszakot nem sírok vissza, de soha ne merjen senki sem lefeministázni...
Szóval sztem ez nem jó megállapítás, de azért köszi.
3-as
Mondasz valamit. Én úgy vettem észre, hogy a nők, akik megtehetik(és valljuk be, hogy aki nem dagadt, az lányegében mind megteheti), erősen él a túlválogatás lehetőségével, ami persze visszacsap, hisz majd minden nő ugyanarra a pár kiemelkedő férfire vágyik, akik persze hülyék lennének ezt ugyancsak nem kihasználni és váltogatni a nőket.
Kérdés, hogy a nők úgy általában mennyivel boldogabbak ebben a rendszerben és hogy mennyire mesélik be maguknak, hogy ez nekik jó és mennyiben jó valóban?
Nekem a feminizmus a nők és a férfiak egyenjogúságát jelenti, nem az egyenlőséget a két nem között. Sok oka van annak, biológiai és egyéb, hogy miért nem lesznek egyenlőek a nemek soha.
De az egyenjogúság szerintem meg alap dolog, legalábbis az kéne, hogy legyen. A nők is betölthessenek bármilyen karrierben szerepet (pl. elnök, csak hogy egyet mondjak), hogy az adott munkakörben is ugyanannyit keressenek, mint a férfiak (ez még mindig sok helyen nem valósult meg szerintem), etc. Szerintem érted, mire gondolok. :D
Az a férfi feminista, aki nem is magasztalja a nőt, de nem is degradálja le, hogy "ezt meg azt nem tudhatod mert te csak nő vagy" és a többi. Egyenrangú félként kezeli a párkapcsolatban.
Akkor én is feminista vagyok?
F
5-ös
Nem értelek: "Az a férfi feminista, aki nem is magasztalja a nőt, de nem is degradálja le, hogy "ezt meg azt nem tudhatod mert te csak nő vagy" és a többi"
Én sose mondtam ilyet egy nőnek sem. Sőt, amikor a húgom szidja a női sofőröket, én szoktam kikérni magamnak, mert sztem ennek semmi köze a nemekhez, csak a gyakorlathoz és affinitáshoz.
Amikor női főnököm van, semmi bajom nincs vele, sőt az egyik utolsó dolog, ami érdekel benne, hogy milyen a neme.
Bármikor szavaznék női elnökre... ha szavaznék, csak hát nem szavazok. Nem érdekelne a neme.
Ezek alapján azt mondod, hogy akkor én feminista volnék?
Nők is lehetnek antifeministák, vagy hogy is mondjam. :D
Nyilván ez csak az én értelmezésem, de az alapján igen, te is feminista vagy.
Te mit értesz ez a kifejezés alatt?
Wikipédia: "A feminizmus célja tehát az, hogy a nők számára is biztosítsa azokat az emberi jogokat, amelyek egy férfit megilletnek."
Szerintem ez világos, és nekem ez a feminizmus. Küzdés a mindenrétű egyenjogúságért.
Negatív felhangja lett mostanság a túlkapások miatt, de alapvetően ez a feminizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!