Kezdőoldal » Fogyókúrák » 90 napos diéta » Miért egészségtelen a hamburge...

Fogyo15 kérdése:

Miért egészségtelen a hamburger? Hús meg zöldségekből áll csak a zsemle a vészes. Most hogy van ez?

Figyelt kérdés
2016. jan. 4. 10:32
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

En dolgoztam Angliaban egy olyan etterembe ahol mi csinaltuk a hamburgert. Semmi gazas nem volt benne. Meghoztak a marhahust, disznohust es baranyhust a kozeli farmrol minden masodik nap frissen. Ezt kulon-kulon ledaraltuk nagy elektomos daraloval sok felkockazott hagymaval egyutt. Aztan ment bele foghagyma, bors, so, tojas es keves zsemlemorzsa.

Ezutan tobb fele lett osztva a hus mert tobbfele izesitesu hambi volt.

- Volt olaszos hambi marhahusbol amibe ment extra foghagyma, felapritott petrezselyem zold, pici paradicsom paszta es reszelt parmezan sajt.

- Mexikoi izesiteso (szinten marhahusbol) amibe csak sima fajita fuzerkeverek kerult.

- Volt spanyolos izesites (ez disznohusbol keszult) amibe ment fustolt piros paprika, extra foghagyma, es ledralt chirizo kolbasz

- A morokkoi hamburgert keszitettuk baranyhusbol es Koriander, orolt komeny es harissa paszta kerult bele.

- Volt csilis es metello hagymnas is (ez marhahusis volt).

Ha megvolt minden akkor huspogacsakat formaltunk (geppel) es mentek a hutobe nagy muanyag talcakra.

Aztan ahogy jott a rendeles ugy mentek a huspogacsak a grill-re. Soha nem olajba sultek.

A hambikra persze lehetett kerni sult szalonnat, vajban parolt hagymat, vajban parolt gombat, sajtot es szoszokat...

Amire tudok gondolni az, hogy a szoszok mint pl. a hambi szosz, majonez, ketchup, BBQ szosz tuti nem a legegeszsegesebbek. Na meg a szalonna sem sorolhato ebbe a kategoriaba. A zsemle meg szenhidrat. De szerintem a hussal (a pici zsemlemorzsan kivul) semmi baj nincs.

2016. jan. 4. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/31 anonim ***** válasza:

Igen, valljuk be a zöldség mennyisége elég csekély. Erre kár hivatkozni :D főleg a mekis sajtburgerben. Xd 1-2 szelet savanyú ubi és pár gramm hagyma

De ha otthon csinalod, akkor tényleg másabb. Pl én házi ketchupot teszek bele. Húsként sovány csirke mell szeletet.. És sok zöldséget stb.. Azért így egy fokkal jobb, mint a bolti:D de lehet házi bucit is tetszőleges lisztből :)

2016. jan. 4. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/31 anonim ***** válasza:
Itthoni bolti hamburger húst nem érdemes venni, talán csak a Family Frost árul még ehetőt, a büfések nemtom kitől szerzik be, még az is ehető az összes többi boltinál a kutya is meghátrál mikor odaadnád neki, de még a fogad is beletörik a benne lévő gumis b. sz. dékokba és csontokba mert az is van ám bennük. Aki ezeknek engedélyezte a piacra dobását, azzal etetném meg.
2016. jan. 4. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/31 Swordfish76 válasza:

A McDonald's hamburgereivel kapcsolatosan van egy jó dokumentumfilm, aki nem látta, mindenféleképpen nézze meg!


[link]

2016. jan. 5. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/31 anonim ***** válasza:
Az igényesen, házilag vagy minőségi étteremben elkèzzített hamburger nem egészségtelen, ha változatos és kiegyensúlyozott étrend része. Az egyetlen igazán hízlaló része a buci, de mivel szénhidrátokra és a gabonafélék tápanyagaira is szükség van, egy jó bucival semmi baj nincs. A jó húspogácsa húsból van és nem csicsog a zsiradékról. A sajt mértékkel szintén hasznos kaja, a többi meg zöldség kéne hogy legyen. Kiadós kaja egy jó hambi, de néha simán lehet enni.
2016. jan. 5. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/31 anonim válasza:
Szerintem nem egesegtelen csak tudni kell mértéket tartani
2016. jan. 8. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/31 Tom Benko ***** válasza:
Mert ezt találták ki. Szerencsére a legtöbb helyen szabvány vonatkozik rá, és nem ellenőrizetlen házi mancsalékokat raknak bele.
2016. jan. 10. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/31 anonim válasza:

a zsemle tele van adalékanyagokkal, ezekkel szerintem nagyobb a gond, mint a magasabb szénhidrát tartalommal. Persze aki fogyózik, annak meg ezzel van a gondja. A húsban alig van hús, szintén adalékanyagokkal, színezékkel, ízfokozókkal dúsítják fel. Azaz nem is finom, csak finomnak érzed. A zöldséggel is az a gond, mint a mai zöldségek többségével. A vitamintartalma kevesebb, viszont több a vegyszermaradvány benne. Nem halunk bele nyilván, de azért jót se tesz ez a sok káros anyag. A ketchup valószínűleg paradicsomot se látott, cukor, színezék, tartósító, ízfokozó keveréke. (Mint ahogy az élelmiszereink többsége sajnos.)

De ha otthon adalékanyag nélkül sütsz zsemlét, megbízható helyről származó húsból csinálsz húspogácsát, kertből teszel rá zöldséget, paradicsomból készült ketchupot, mustármagból készült mustárt, akkor nagy gond nincs vele, hacsak nem a kalóriatartalmával.

Azaz nem a hambival van a gond, hanem amiből készül. De az előre csomagolt/félkész sőt. kb. minden ilyen anyagokból készül.

2016. jan. 10. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/31 anonim ***** válasza:
0%
Ostoba amerikai moslék !
2016. jan. 11. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/31 Tom Benko ***** válasza:
@18: A zöldségek vitamintartalma hogyan lenne kevesebb?
2016. jan. 11. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!