Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A paleo diétával kapcsolatban...

A paleo diétával kapcsolatban lenne pár kérdésem?

Figyelt kérdés

14 évesen elkezdhetem?

Lehet fogyni tőle?

Mik az a előnyei/hátrányai?

Ezt egy meghatározott ideig kell folytatni, vagy ez egy életmód?

Válaszokat előre is köszönöm! :)



2015. jún. 27. 16:11
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy elkezdheted. :)

Egy hónap alatt leadtam 5 kilót, úgy hogy bűnöztem sajnos.

Előnye: sok energia, súlyfelesleg elhagyása, jobb közérzet.

Hátrány: kicsit megterheli a pénztárcát, ha mindenáron magadnak készíted a kenyeret a mindenféle maglisztekkel.

Ez egy életmód, nincs meghatározva. Ha te úgy érzed neked nem megy hagyd abba, de mindenképpen próbáld ki. Ártani nem tudsz vele. :) arra ügyelj, hogy ne egyél kolbászt szallonnával és zsíroskenyérrel. Tehát mértékkel fogyassz mindent! :D a kalóriát is tartsd szem előtt, mert ha minden ami előtted van és egészséges mert paleo balul sül el.

Lehet első hét furcsa lesz plusz a szervezeted is tisztít ne ijedj meg! 17L paleos

2015. jún. 27. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha kiegyensúlyozottan eszel, megadva testednek a szükséges tápanyagokat, akkor miért ne kezdhetnéd el? A kihagyott ételek nem kellenek a testnek, csak jól használd a maradék ételeket... Ész nélkül ez se jó, mint ahogy a többi étrend/életmód sem. De azért valamivel könnyebb jól csinálni, mint sok másikat.


Ha kalóriadeficitben vagy, tudsz fogyni vele, pont ahogy minden más étrend mellett... Ha nem, akkor nem fogysz, hiába van felesleged, hisz eme étrend sem mágikus.


Előnye az, hogy egy csomó káros dolgot kihagysz az életedből (marad így is, tökéeletesen nem tud enni senki, nem olyan viágban élünk, de egy kevés problémával még megbirkózik a szervezetünk, muszáj neki. illetve ha valaki allergiás valami paleo cuccra, ne egye).

Hátrány? Gondolom, ez emberfüggő, én nem nagyon látok ilyet s ha mégis, akkor eltérek a paleótól (szerintem a zöldborsó sokkal egészségesebb, mint a bolti hús, leginkább csak az a bűne, hogy van mérgező rokona).


Életmód, de nem mindenki csinálja nagyon sokáig. Ez más fogyást segítő életmódra is igaz, ott van pl. a ketogén diéta. Simán lehet hosszútávon csinálni, de van, aki csak fogy vele, sőt van, aki nem tud vele súlyt tartani. Én szinte csak súlyt tartani tudok vele... S van, aki nem is bírná. A paleót valószínűleg sokkal könnyebb, hiszen nincs előírva, hogy ne egyél szénhidrátdúsan, csak éppen le van tiltva sok szénhidrátbomba, de marad így is lehetőség. Amikor paleóraváltottam, eleinte sok szénhidrátot ettem, addig nem is fogytam, mert a sok szénhidráttól éhes voltam és sokat ettem.

A szénhidrátcsökkentés sokunknál jár a jóllakáshoz szükséges kalóriamennyiség csökkenésével, a paleo kizár egy csomó nem rendes ételt, bolti rágcsát és édességet, amikkel könnyen, gyorsan megy be kalória, miközben nem is kellene, mert nem vagyunk éhesek vagy nem laktatóak.

Ha valaki a paleóban normál ételeket eszik, nem édességeket és pörkölt kesut kilószámra, akkor valószínűleg kevesebb étellel is jóllakik. Sokan automatikusan fogynak paleóban, mások még odafigyelve se, ez ilyen. De sokat tud segíteni és ez is valami, ha számolni kell, ha odafigyelni, ha figyelni az étkezések számára és időzítésére, akkor is...

2015. jún. 27. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanannyiba került a paleós étkezés s én magkenyérrel laktam jól évekig (húst nem szoktam enni és régebben nem jutottam elég házi tojáshoz. ma már alig eszem magkenyeret, sokan pedig sose kezdenek bele). Sokat számít, konkrétan mit eszik az ember és előtte mit evett. Most is extrém közel állok a paleóhoz (minimális a különbség, illetve attól függ, melyik paleót nézzük), de most ketogénezek is, eddig messze ez a legolcsóbb étrendem. Figyelek is rá, hogy az legyen, de ha telne, akkor se költenék sokat, szeretem az olcsó ételeket.
2015. jún. 27. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos válaszokat!:)) megy a zöld pacsi^^ :D
2015. jún. 27. 20:05
 5/22 anonim ***** válasza:

életmód.

ha ki van számolva kalóriára akkor lehet vele fogyni.

2015. jún. 28. 00:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:

Látom, ez már régebbi kérdés, de hátha még olvassa valaki. Előnye: kicsit jobban érzed magad, mert elhagyod az igen káros fehérlisztes termékeket. Emellett fogyhatsz is vele.

Hátránya: hosszú távon tönkrevágod vele az emésztőrendszered, valamint a sok hús és állati eredetű táplálék 20-40 év alatt garantáltan rákhoz, jobb esetben "csak" köszvényhez vezet.

Az egész paleo diéta egy vicc.. Mikor evett az ősember agyongyógyszerezett, hormonkezelt, génmódosított tápon nevelt Tescos csirkét??? Az egyetlen jó dolog benne, hogy nem engedi a finomítot élelmiszereket. Ettől még butaság elhagyni a teljes kiőrésű gabonákat. 14 évesen nem is értem, miért foglalkozol ilyenekkel. Ha fogyni akarsz, mozogj többet és egyél kevesebb Junk-ot..

2015. júl. 2. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:

Még mindig ez a hús kérdés.


Nincs rá bizonyíték, hogy a húsevés rákot okoz. Ettől még okozhat, de ezt akkor senki sem tudja, csak hangoztatja.


A modern állattartás sem éppen tesz jót a hús minőségének, ez is igaz. De még mindig biztonságosabb, mint gluténnal teli gabonákat enni.


Bár igazából a zöldségek és a zsír marad a paleósoknak, amikkel nem esznek túl sok fehérjét, elkerülik a modern állattartás és a hús minőségi problémáit, bár a modern zöldségtermesztéssel kapcsolatban is lehet sorolni a problémákat, fölösleges.

2015. júl. 8. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
33%
A ráknak rengeteg oka lehet, de statisztikák bizonyítják, hogy a vegyes táplálkozásúak sokszorosan veszélyeztetettek a vegetáriánusokhoz képest. Csak hát van egy olyan valami, amit húsiparnak hívnak, es ez a valami mindig fog lobbizni, ellenkampányt indítani, "tudósokat" lefizetni és tagadni, tagadni, tagadni amíg csak létezik. Nem tudom mit kell ezen bizonyítani még ennél jobban, a magyar konyha húson és állati eredetű zsíradékon alapul, ezt szépen látni az elhalálozási okokon: tarol a rák, és a szív-, és érrendszeri elhalálozás... És senki ne gondolja, hogy a hússal nem eszi meg a permetszereket, mert 1Kg hús "előállíásához" 5-10 Kg takarmány kell, amiket ugyanúgy kezelnek, mint a zöldséget, gyümölcsöt. És korántsem bomlik le teljes mértékben..
2015. júl. 9. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:

Csak éppen ezek a statisztikák, vizsgálatok pont annyira megbízhatatlanok mint az összes többi ;)


Tehát igazából semmit sem tudunk, csak azt, hogy mindenki vetít nekünk, és persze ha van egy kis eszünk, akkor nem engedjük, hogy mások hazugságai formálják a világképünket.


Akkor meg marad annyi, hogy a hús az természetes táplálék. Éhes az ember, mit csinál? Növényeket keresgél (bogyókat, gyümölcsöket, gyökereket, zöldségeket) és amint lát levadássza az állatokat, tojást, kukacokat. Tehát állati fehérjét keres, különösen állati zsírt (állatok belsőségei, idegszövet).


Mert ezekkel lehet jóllakni.


Ma persze el lehet menni az auchanba és lehet venni 1 kiló lisztet vagy kenyeret, és azzal is elég kalóriát be lehet vinni, most azt hagyjuk mennyire káros.


Vagy ma vehetek kiló zöldséget, és ehetek hozzá kókuszzsírt, tehát jóllakhatok állati táplálék nélkül is, de ez puszta modern lehetőség, a természetes az, hogy akinek kalóriára van szüksége, az állati táplálékból szerezheti be leginkább. Nézzük meg a természeti népek életmódját, többnyire van is náluk húsevés, valószínűleg azért, mert az az alapvető, normális táplálkozás. Egyelőre pedig nem bizonyított, hogy ez rossz lenne, persze kamu tanulmányok mindenről vannak. A zsírfogyasztást is károsnak találták valamikor, holott nem az. A tudomány megbukott, hazugságra, manipulációra használják fel a vizsgálatokat, nem a valóság kiderítésére. Tehát sem húsipar érdekeit sértő, sem megerősítő tanulmányoknak nem lehetne hinni igazából, mert az egész manipulálható :)

2015. júl. 10. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:

Való igaz, hogy vannak olyan statisztikák, amik inkább propaganda céllal készülnek, de vannak nyílt "titkok", mint pl a pácolt és füstölt húskészítményekben és néhány sajtféleségben használt nitrátok és nitritek amik bizonyítottan és köztudottan ártalmasak: rákkeltők, allergének és mutagének. Ezt nem is vitatja senki, mégsem használnak helyettük mást, mert nemcsak a kolbászmérgezést előzik meg velük, hanem az amúgy "halott színű" húskészítményeknek rózsaszínes, "friss" színt kölcsönöznek. Ezzel két legyet ütnek egy csapásra. Semmilyen más, hasonlóan stabil és hőálló anyag nem ismert jelenleg, amivel ezt a két dolgot el lehet érni ipari szinten. Ezért "a cél szentesíti az eszközt" mottó alapján továbbra is használják. (ezeket elolvashatod Tóth Gábor: Az E-számokról őszintén c könyvében, én is onnan írom.) Nekünk viszont tudnunk kell - a téma gondos tanulmányozása után és persze nyitott szemmel járva - dönteni, hogy kinek hiszünk. Nekem leginkább Tóth Gábor tűnik hitelesnek, megítélésem szerint Ő tényleg segíteni akar, megvan hozzá a szakmai tudása, és volt lehetősége belelátni az élelmiszeripar függöny mögötti tevékenységébe. Tőle hallottam először azt is, hogy van pl olyan természethez közeli nép, aki a húst csicseriborsóval pótolja és köszöni szépen jól van, és jól is lakik. A hús nem természetes táplálékunk: amellett hogy emésztőszervi bajokat okoz, a csontritkuláshoz is nagyban hozzájárul (mint minden állati eredetű étel) azáltal hogy savasít, a szervezet pedig egy idő után a csontokból vonja ki a kalciumot, azért hogy megtartsa a Ph-egyensúlyt. Sok tanulmány, statisztika, még ásatások során megvizsgált leletek is erre engednek következtetni, kérdés, hogy kinek mi számít elegendő bizonyítéknak.

Félretéve minden eddigit, szerintem a paleoval alapvetően az a gond hogy nem tudunk úgy élni, mint a kőkori ember. Nem tudjuk ugyanazt a minőségű húst fogyasztani (még akkor sem tudnánk, ha csak vadhúst ennénk, mert már az sem olyan minőségű), nem tudjuk azt a gyümölcsöt fogyasztani, nem tudjuk azt a tisztaságú vizet inni, levegőt beszívni és legtöbbször nem is tudunk olyan stresszmentes, testmozgásban olyan gazdag életmódot folytatni, mint ami a kőkori embernek adott volt. Nincs értelme hát lemondani a jóminőségű gabonákról-éppen elég nehéz mára azokat is beszerezni. A gluténnal feltételezések szerint mindössze az a baj, hogy a mai ember túl sokat fogyaszt belőle-kevesebbel többre mennénk, de erre oda lehet figyelni. A paleo a glutén elhagyása miatt ért el eredményeket, ráadaásul ezek már rövid időn belül érezhetők, ha valaki elkezdi csinálni. Ezért tudott így elterjedni, de engem ez nem győz meg, nem ilyen egyszerű a dolog. A hús semmiképpen nem jó rendszeres fogyasztásra. Semmi rost, szinte nulla vitamin. A fehér liszt ugyanígy. Mikor elhagytam őket, megkönnyebbültem. Figyelek az ételtársításokra és sokkal jobb az emésztésem, mint bármikor előtte, noha gabonát is fogyasztok.

2015. júl. 10. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!