Milyen egészséges nasikat szoktatok enni?
A túró joghurttal nagyjából okoz akkora inzulinszint emelkedést mint a sima cukor, így van értelme az édesítőszernek?
Van, mert cukor + tejtermék még mindig durvább elvileg.
--
Én kókuszzsíros kakaós típus vagyok, édeske változó: ha nem érdekel a cukor, akkor mézezek. De stevia, steviol vagy mondjuk porított xillit is jó lehet..
Fagyasztott gyümölcsöt 3 nagy tégely natúr joghurtban felengedek. Hozzá gyömbért, fahéjat, kókuszreszeléket, fruktózt rakok. Ginsenget és szegfűszeget is rakhatsz hozzá. Válassz a felsoroltak közül ízlésednek megfelelően.
Ha édesített teát szeretnék inni, akkor édesgyökeret forrázok le és ahhoz társítok valamilyen gyümülcsteát, így egy deka cukor nem kell bele.
Változó. Ha gyümölcsösre vágyom, akkor pl. mazsola, barackpuding (chia maggal s pici steviával, gyümölcshöz még nekem is passzol, pedig utálom a mellékízét), meggypuding (ebbe elég a meggy, a mienk sűrű és magától pudinggá áll össze és elég édes is), barackos ivójoghurtszerű kissé megsavanyodott kókusztejes zsírtej (nemrég fedeztem fel, hogy mennyire jó)...
Ha kakaósra vágyom, banános csokipuding (banán+kakaó), kókusztejes kakaó, kakaós nyersbonbon (kakaó, mazsola és valamilyen olajos mag, tipikusan dió, de a kakaó annyira adja az ízt, hogy még lenmaggal is jó)...
A nyersvegán mákos pite is jó, de abba eszetlenül sok méz kell nekem, ritkán alkalmazom (mák, méz, gyümölcslap).
A ketogén nassom a diós vaj, málnával :D Kissé édes, amitől már az édességek közé sorolom, teljesen azt a szerepet tölti be.
Sokat sütizek is, a kókusztej készítéséből megmaradt kókusz felhasználására az az első számú receptem. Kókusz, dió, tojás, mazsola.
Van pár tojásos krém receptem is. A tojás rengeteg édességhez jó, csináltam már kókusztejes madártejet is, az is remek :)
Ha az egyszerűség a cél, akkor aszalt gyümölcs vagy olajos mag, tipikusan egyszerre. Az igazából a kakaótlan nyersbonbon, csak éppen a szájunkban keveredik össze :)
Ja és hogy feledkezhettem el a csokiról? Rég csináltam, szerintem azért. Nálam kakaó, kókuszzsír (bár most pálmazsírom van), a kedvenc akácmézem (mert a csokinak a lehető legfinomabbnak kell lennie s ebben a méz verhetetlen számomra), kávé és kesudió alkotja az alapcsokit, bonyolítani nem szoktam, ez is bőven elég jó nekem. Ropogós sajna nem lesz, de hát ez van. A paleo sportszelethez még jön dió, mandula és rum.
A masszívan gyümölcsös vagy mézes receptek kivételével a fentiek számomra kifejezetten fogyókúrásak, mivel szénhidrátban nem gazdagok (pl. a mazsolás kókuszos sütimből egy muffin 6g ch, ha jól számoltam). A szénhidrátdúsabbakból sem muszáj sokat enni. Elég tömények ahhoz, hogy egy pici is hasson.
Nasinak mandulát, mogyorót, egyéb magvakat, ha megkívánom.
Rendes uzsonnának gyümölcsöt magában, vagy egy kevés keksz-szel, túróval, vagy joghurttal, ha nagyon nem vagyok éhes, akkor gyümölcslé formában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!