Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Melyek a lassan-, és melyek a...

Melyek a lassan-, és melyek a gyorsan felszívódó szénhidrátok?

Figyelt kérdés

2014. máj. 24. 20:42
 1/9 anonim válasza:

Gyors:gyümölcsök,méz,szőlőcukor(dextróz)

(ezeket csak edzés után,illetve reggel,ha olyan a genetikád, és nehezen zsirosodsz)


Lassú:zab,köles,lencse,árpa,rizs,zöldségek

2014. máj. 24. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Sárga Kapszula c. könyv elolvasása után, ezekre és még sok másra is rájössz.
2014. máj. 24. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Én ezt képviselem:


Lassan a zöldségek és gyümölcsök rostjai szívódnak fel, amiket nem emésztünk enzimatikusan, hanem mikrobák bontják le.


Minden más, cukorrá lebomló szénhidrát viszonylag gyorsan emésztődik és nagy vércukorszint emelkedést, inzulinválaszt vált ki (cukor, keményítő, maltóz stb.)

2014. máj. 24. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Gyors: méz, mindenféle cukrok (fruktóz, szólócukor, stb.) méz, tejtermékek körül a tej, joghurt, gyümölcsök, krumpli, "fehér" cuccok (liszt, rizs)

Lassú: zöldségek, teljeskiőrlésű lisztek, zabpehely, barna rizs

2014. máj. 28. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
A tejtermékek sosem fognak gyorsan felszívódni utolsó. A tejzsír nagyban lelassítja a felszívódást.
2014. máj. 31. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Lehet, de az okozott inzulinválasz meg akkora mint a gyors szénhidrátok fogyasztásakor :D
2014. máj. 31. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
No és mi a helyzet a kazeinnel pl?
2014. máj. 31. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Én még sehol sem láttam hogy bebizonyították volna, hogy a tej mely összetevője okozza a nagy inzulinválaszt.
2014. máj. 31. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 B.H.Orsi válasza:
Terhességi cukorbetegseggel élek és a tej igenis nagy inzulinvalaszt produkál... Tejtermékek közül azok a lassabban felszívódók,amelyekben már a baktériumok is benne vannak. Pl sajtok, joghurtok.
2015. nov. 10. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!