Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Eddig csak kudarc volt a...

Eddig csak kudarc volt a babakaja készítésem. Csődtömeg vagyok a konyhában, tud nátok tippeket adni?

Figyelt kérdés

Sajnos nem nagyon volt eddig alkalmam bizonyítani a konyhában, mert nem voltam rászorulva, viszont most meg egyszerűen nem megy és semmi sikerélményem nincs, mert amit csinálok, azt nem eszi meg.

Az én szüleimmel lakunk együtt és Anyutól nem akarok tanácsot kérni, mert abból mindig az van, hogy ő megcsinálja (majomszeretetből) én meg így sose tanulom meg, pedig szeretnék megtanulni főzni, mert én főzős anyuka szeretnék lenni

Milyen ételekkel érdemes kezdeni a picinek (most 10 hónapos), ami egyszerű és nagy eséllyel szeretni fogja? Leírnátok lépésről lépésre.

(Persze van vagy 10 felnőtt étel, amit szuperul tudok csinálni, de azzal most nem vagyok előrébb. Nem új terep a konyha, azért az előkészületeket eddig is megcsináltam.)

Légyszi segítsetek, tényleg szükségem lenne rá.


2009. márc. 11. 12:40
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Hát bababkaját én nem csináltam amúgy jól főzök, de most egy kisadagért nem álltam neki, én megvettem...babásakat imádta, aztán áttértünk felnőttre
2009. márc. 11. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó szerintem Devics Józsefné:Csecsemők szakácskönyve c. kiadvány. 1500Ft, szerintem kibírható az ára. Az jobb könyvesboltokban kapható. Részletesen leírja a babakaja készítését egészen a családnak is adható ételekig.
2009. márc. 11. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Valahol el kellene kezdenem és neki mindenképpen szeretnék főzni. És nekem ez lenne a legideálisabb alkalom ilyen kicsi adagokkal, mert az egész család adagját a kukába dobni kész csőd lenne.
2009. márc. 11. 12:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy nyersanyagú ételek:

Burgonya: alaposan megmossuk, majd 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. A sárga héjú burgonya puhára, krémesre sül, villával is könnyen szétnyomhatjuk. A megsütött krumplit kettévágjuk, kiskanállal kikanalazzuk a belsejét. Ezt kapja a baba! A legjobb, ha kis anyatejjel keverjük össze, de az is lehet, hogy magában is szívesen megeszi.

Sütőtök: megmossuk, négyfelé vágjuk, majd 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt puhára sütjük. Ettől kezdve ugyanúgy készül, mint a burgonya.

Alma: kínáljuk nyersen, almareszelőn pépesítve. Megsüthetjük héjastól (200 fokon), majd ugyanúgy kikanalazzuk, mint a krumplit vagy a tököt. Egész más lesz az íze!

Gesztenye: pároljunk puhára kevés vízben, fedő alatt néhány szem hámozott, mirelit gesztenyét. Nyomkodjuk szét, és főzőlevével vagy anyatejjel keverve kínáljuk.

Sárgarépa: csavarjuk fóliába az alaposan megmosott sárgarépát. Süssük 200 fokon fél órán át. Húzzuk le a héját, majd turmixoljuk össze egy kis anyatejjel.

Rizs (vagy kukoricadara, zabpehely): főzzünk puhára két evőkanálnyi rizst körülbelül 15 perc alatt, öntsük le róla a vizet, majd turmixoljuk össze némi anyatejjel.


Két nyersanyagú ételek:

Ha az első próbálkozások kedvező fogadtatásra találtak a babánál, folytassuk a következő párokkal:

Alma-sütőtök ital: két evőkanálnyi sültalma-pépet és ugyanennyi sütőtökpépet egy deci forralt és lehűtött vízzel vagy anyatejjel összeturmixolunk. Püréváltozat: fele-fele arányban, összesen egy teáscsészényi mennyiségben keverjük el a megsütött összetevőket, és anyatejjel vagy forralt tejjel hígítsuk.

Cékla- sütőtök ital: két-három szeletke hámozott, főtt céklát két evőkanál sütőtökpéppel és egy deci forralt vízzel vagy anyatejjel turmixoljuk össze.

Sárgarépa-alma ital: négy-öt karika héjában sült répát és két evőkanál almakompótot összeturmixolunk egy deci kompótlével vagy anyatejjel. Az almakompót ebben az esetben meghámozott almaszeletek párolását jelenti, egy-másfél deciliter vízben.

Gesztenyés krumplipüré: az egy alapanyagos bekezdésben leírtak szerint elkészítjük, majd egyenlő arányban összevegyítjük a hozzávalókat.

Zabpehelykása almával: három-négy evőkanál zabpelyhet fél órára beáztatunk, majd vízzel vagy anyatejjel sűrűre főzünk. Az almát meghámozzuk, majd nyersen lereszeljük, és a langyosra hűlt zabpehelykásába keverjük.

Almás gesztenyepüré: a hámozott, párolt almaszeleteket összeturmixoljuk kevés főzővízzel és öt-hat szem gesztenyével.

2009. márc. 11. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
Őszintén szólva én is inkább kész bébiételt vettem a lányaimnak, később csináltam burgonyapürét, ettek a húsleves répájából, ilyesmi. De előtte szinte az összes ízű bébikaját megvettem, hogy lássam, melyiket szereti. Van sok nagyon jó, szerintem érdemes kipróbálni. Főzhetsz neki még eleget, ha már tudod, hogy kb. milyeneket szeret. Nálunk pl. hetekig nyerő lett volna a sütőtök, a babák valahogy nagyon szeretik az édes ízt. Viszont a zöldborsós dolgokat egyik sem ette meg. Esetleg próbálj itt a neten babaszakácskönyveket keresni.
2009. márc. 11. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én sem vagyok egy konyhatündér, de addig eljutottam hogy vettem a biopiacon zöldségeket, megpároltam kevés vízben majd botmixerrel összeturmixoltam és kis tégelyekben lefagyasztottam. Rakhatsz bele, petrezselymet, zellert ízesítésként.

2009. márc. 11. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

alma-krumpli; sütőtök;paradicsom;sárgarépa,csirke v.pulykahús.először egyenként majd már főzelékként adhatod. 10 hósan miket evett eddig? már javában a főzelékeket kellene ennie délben. délelőtt/ délután gyümölcsöket.Anyatejes? hú hosszú lenne felsorolni.... pl. egy alap a főzelékhez: megfőzöd kevés lében pl.krumplit vagy valamilyen zöldséget 1 kávés kanál olaj+ csirke v.pulyka hús pürésíted majd keversz hozzá anyatejet, ha nincs akkor csak a főzőlével turmixolod össze. A húst is célszerú előre megkészíteni főzni -pürésíteni majd lefagyasztani pl.jégkockatartóba és mikor csinálsz egy főzit akkor csak bele keversz egyet.

Amit még szeretnek a sütőtök, cékla,z.borsó ezek jó édesek. remélem tudtam kicsit segíteni. 7 hós baba anyukája.

2009. márc. 11. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Igazából már mindenféléket eszeget, mellette anyatejes, csak már nem annyira kedveli a teljesen pürés dolgokat, imádja a 8-10 hónapos babáknak való bébiételeket, amik már darabosak. Imádja szinte az összes brokkolis és spenótos ételt, a paradicsomot és a halat. A cékla és a nyers alma "nem gyere be". És persze minden kellene neki, amit mi eszünk, viszont Anyu főz általában és hát szóval nem a legegészségesebb ételeket készíti, viszont a reform táplálkozásról hallani se akarnak. Többek közt ezért a szándék, és mert most már megeszi a darabosabb kaját.

Mindenkinek köszönöm az eddigieket is!

2009. márc. 11. 13:18
 9/10 anonim ***** válasza:

A lányom nagyon sereti a paprikáskrumplit virslivel.

A spenótos krumplipüré,grízgombóc levest zöldségekkel.

Sorolhatnám még.

Èn nagyon kevés boltikaját vettem.Mindég én csinálom neki.Kevés idöt vesz igénybe,és úgy is egész nap itthon vagyunk.

2009. márc. 11. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

szia!

Én sokat használom a Nagy babaszákácskönyvet!Jó és egyszerű receptek vannak rajta.A netről letölthető,írd be a google-be.(már 2 része van)

2009. márc. 11. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!