Kitolás ilyen neveket adni a lányomnak és a fiamnak?
Szerintem mind a két név nagyon szép. Nagyon szép a külföldi megfelelőjük is, így ha netán külföldön élnek majd, akkor is meg tudják oldani.
Én értem, hogy miért kérdezed ezt a dolgot és miért vagy bizonytalan. Szerintem ne legyél!
Hányingert kapok a Mira, Léna és társai nevektől, ezek a régi klasszikusok sokkal szebbek!
Becézni is lehet őket, szépek is, viselhetőek is.
A mi gyerekeink a Julianna és Sándor neveket kapták. Hát..inkább nem sorolom milyen nevek vannak az oviban és bölcsiben..
a Gyuri lehet Gyurci, Gyurcika, Gyurkusz,
a Bet pedig Erzsi, Erzsó, Bözse, Bözsi...
Ha ezeket is el tudod viselni, akkor hajrá!
NE a becézése alapján válassz nevet!
Én azt javaslom, mindenki, aki bizonytalan a névválasztásnál, hogy nem kitolás-e, hogy cseteljen több emberrel és mutatkozzon be a választott néven. Higgyétek el, nagyon furcsa. Én kipróbáltam és így zártam ki 2 nevet is. Nem arról van szó, hogy lecsúnyázták volna, hanem egyszerűen nem tudtam leírni, pedig amúgy tetszett.
A becézés alapján választott név tényleg nem szerencsés. Nekem az Erzsébetről sose jutott volna eszembe a Bet becézés, mert olyan mint a Betti rövidítve. Tuti Erzsit mondanék, ha meg kéne szólítanom.
György önmagában még tetszik, de a Gyuri nekem papagájnév. Akkor már inkább a Gyula jobban tetszik, de ott meg a Gyuszitól ráz a hideg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!