Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, ti próbáltok környezet...

Szülők, ti próbáltok környezettudatosan élni vagy nem érdekel annyira, hogy milyen bolygó marad a gyerekeitekre?

Figyelt kérdés

Oké, a kérdés talán kissé provokatívra sikerült, de a lényeg: figyeltek rá komolyan, hogy ne termeljetek hulladékot, ne használjatok műanyagot, vegyszereket, ne dobjatok ki kaját, ne vegyetek feleslegesen új dolgokat (ruhákat, használati tárgyakat), hogy ne fogyasszátok feleslegesen az erőforrásokat?

Most itt nem arra gondolok, hogy szelektíven gyűjtitek a szemetet, hanem komolyan dolgokra, esetleg olyanra is, ami plusz erőfeszítésbe kerül, de azért megcsináljátok.

Ha nem, akkor miért nem? Nem fontos nektek a gyerekeitek jövője, vagy mi az oka?

2020. júl. 25. 11:49
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
73%
Azért mindezzel együtt viccesnek tartom, hogy azok lettek lepontozva akik úgy döntöttek, hogy nem 3 csak 2 tonna műanyag szemetet termelnek évente. Tiszteletben tartva mindenki véleményét és nagyon egyetértve azzal a hozzászólóval aki szerint bizony ezt a legfelső szinteken kene korlátozni. Valóban ha nem lenne kitéve műanyag vagy csak horror áron, mindenki vinne a kis vászonzsákját a zöldségnek, pekarunak stb. Lehet, hogy mindez egy csepp a tengerben de sok csepp alkotja a tengert! És igen valóban. A háztartási gépeket is jó lenne ha nem direkt 5 évre csinálnák, hogy aztan kénytelen legyél kidobni és újat venni. Stb stb stb. Valójában nem lenne bonyolult környezetet védeni, csak ugye nagyon sok lemondással járna. Ideértve azoknak a munkájának a megszűnését akiknek nem kellene millió mosógépet gyártani évente mert az emberek csak 15 évente vennének újat nem 2-5 évente. Ez egy baromi komplex probléma, de akkor is azt gondolom, mindenkinek lokális szinten tennie KELL valamit. Ha a népesség alulról követeli a szelektív kukákat, azt hogy ne legyen minden túlcsomagolva stb stb akkor egy idő után ott fent is kénytelenek lesznek reagálni.
2020. júl. 25. 18:00
 22/42 anonim ***** válasza:
61%
20-as vagyok, még valami: a gyerekvállalásnál környezetszennyezőbb nincs, ugyanis mi, európaiak minden egyes plusz fővel egy újabb gigalábnyomú egyént hozunk erre a túlterhelt bolygóra. Ja igen, van gyerekem, szóval már itt megbuktunk...
2020. júl. 25. 19:32
 23/42 anonim ***** válasza:
36%

Nem tudom, hogy az igen vagy a nem kategóriában vagyok-e nálad. Tisztító-és tisztálkodószerek nagy része natúr. (És intimkelyhet használok, de szerintem amúgy is sokkal praktikusabb a tamponnál.) Igyekszem a szeméttermelést visszafogni, nem csak szelektálni. Sosem voltam nagy ruhakidobáló, engem minden ruhám évekig szolgál. Előnyben részesítem a hazai termékeket, illetve ha ez nem lehetséges, akkor a kevésbé távoli ország termékét választom.

De nem ezért írtam, hanem mert szerintem én tudok válaszolni Neked arra, miért nem vagyunk környezettudatosak mindenben.

Ez az ok az idő hiánya: autóval járok dolgozni, ezzel kb napi 1 órát nyerek. Csomagolt élelmiszert is megveszek, mert gyorsabb szinte mindent egy helyen megvenni, a szupermarketekben pedig csak csomagolt áru van. (Persze a zöldségeknek van ilyen átlátszó szövet táskám, azt használom. De pl tésztát vagy tejet nem tudsz máshogy.) Nem rendelem az ételt a munkahelyemre, hanem főzök és viszek (nálunk más lehetőség nincs), de ez is megint az idő miatt nehéz, amit a családomtól veszek el vele (na jó, szeretik a meleg vacsit azért).

Egyébként teljesen meglepődtem a válaszokon, azt hittem, az emberek többsége már azért rájött, hogy óvni kéne a környezetünket.

2020. júl. 25. 20:37
 24/42 anonim ***** válasza:
65%
A mosható wc-papír aztán minden, de nem környezettudatos. A hagyományos nem jelent akkora terhelést, mint a mosás ü
2020. júl. 26. 09:20
 25/42 anonim ***** válasza:
47%
Már előtte is fontos volt. Helyi alapú, növényi étrenden vagyunk, igyekszem hulladékmentesen vásárolni, tömegközlekedem, a lakásunk majdnem passzívház, nem vasarolgatunk felesleges dolgokat, a ruhák nagy része masodkezből+mosipelus, a gyerekeknek is ezt a példát mutatom.
2020. szept. 4. 09:10
 26/42 anonim ***** válasza:
42%
Mi nem csak a gyerek miatt figyeltünk oda, hanem előtte is. Pl a szemetet szelektíven gyűjtjük, de így is egy héten talán fél nagykukányi szemét jön össze a gyerek pelusát is beleértve. Nem veszünk feleslegesen ruhát csak azt amire tényleg szükségünk van plusz ami van azt addig hordjuk amíg el nem szakad, kopik stb. A gyereknek sincs millió ruhája és játékot sem veszünk neki feleslegesen. Amik vannak azokból is 1 2 új a többi innen onnan örökölt. A testápolón és golyós deo-n kívül semmilyen kozmetikumot nem használunk. Mondjuk én sose használtam még egy púder sem mert nem éreztem szükségét soha. Bevásárlásnál próbálom úgy válogatni az árukat hogy újra hasznosítható csomagolásút vegyek, a pékárut stb papír zacsiba rakom ha van rá lehetőség. Műanyag szatyrot sose veszek, mindig nagy vászon táskát viszek magammal. Itthon sincs semmilyen felesleges használati cikk pl mosogatógép, szárítógép. Mosogatásnál sem folytatom a vizet, hanem engedek egyik medencébe meleget a masikba hideget egyikbe mosok masikba öblítek. Izzókból energia takarékosat használunk és nem égetjük a villanyt feleslegesen, tv-nk is csak egy van a nappaliba plusz 1 1 telefonunk a férjemmel, egy nagyon régi laptopunk amit nem is használunk szinte és ennyi. Egy ideig próbáltuk hogy nem veszünk csak szappant de sajnos egyikünk bőre sem bírta a sima szappant. Tisztítószerből 1 2 különböző de nem veszek 100 fajtát minden különböző szennyeződésre. Sajnos az autót nem tudjuk kiváltani mert a férjem olyan helyen dolgozik ami messze van tőlünk és az ő munkaidejéhez kötve meg nem jár busz. Váltani meg nem szeretnénk mert jó a munka és a fizu is. De azon kívül szinte be se indítjuk a kocsit, boltba is vagy gyalog vagy biciklivel megyünk. Üdítőt, ásványvizet stb nem iszunk. Gyümölcslevet is itthon csinálom facsaróval. Gyorskaját nem eszünk nem rendelünk soha. Ez nekünk ezekből semmisem megerőltető, mert a mi szüleink is így neveltek, hogy semmi olyat ne használjunk ami szemét vagy felesleges.
2020. szept. 4. 10:04
 27/42 anonim ***** válasza:
61%

Nem használunk mosipelust. Nekem túl macerás és nem is látom értelmét.

Nem veszünk semmi más innivalót, csak ásványvizet, a kupakokat leadom a gyűjtőhelyen, a palackokat külön zsákba rakjuk.

Ruhát csak akkor veszünk, ha nagyon kell, de nem turkálózok, mert ki nem állhatom a turis ruhák szagát. Komolyan, bemegyek egy turkálóba és hányingerem van az ottani szagoktól.

Szatyrot nem veszünk, vásárolni a toli kocsit használjuk, majd a csomagtartóba pakoljuk az árut egy faládába. Csak egy-két nejlontáskánk van, ha a gyerekkel gyalog megyek a boltba néhány dologért.

A babának itthon főzök, nem veszek bébiételt. Fagyasztok, és rengeteg helyről kapunk kertből friss zöldségeket, gyümölcsöket.

2020. szept. 4. 10:26
 28/42 anonim ***** válasza:
93%

Mivel az Amazonasi esőerdőket hobbiból gyújtogatják, közvetlenül azután, hogy a kokain gyártáshoz használt kerozint beleöntik az ivóvízbe, mert fel se fogják, hogy miért ne, majd Kínában némi bünti pénz fejében lélegezhetetlenné téve a levegőt, szmogot öntenek az egész bolygó nyakára, de csak miután India 1/1 kiöntötte az összes létező szemetet szintén az ivóvízbe, úgy vagyok vele, ha vászon zsákot viszek a Lidlbe, biztos megmentem a bolygót.

Egyébként én a saját szintemen törekszem mindenből lebomlót venni, zöldségeket nem rakok zacskóba hisz minek, úgyis le kell mosni, mindegy miben viszem haza, de azt gondolom, hogy minden kisebb nagyobb erőfeszítésem ellenére is teljesen hasztalan amit csinálok, amíg Fent nem lesz indokolt, hogy ne szennyezzük már a környezetet. És lehet azzal vigasztalni magad, hogy egyén szintjén kell elindulni, de 100 évnyi zacskó mentes vásárlásom se érne fel egy napi ivóvíz szennyezéssel másutt...

2020. szept. 4. 10:31
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

27# dettó. Egyébként az üveges bébi étel nekem sose volt szimpi. Még akkor se mikor nem volt gyerekem.

Egyébként, még az lemaradt, hogy az zöldségek héját stb sose dobjuk a kukába. A férjem csinált két komposztálót és oda dobjuk. Később pedig a komposztot fel tudjuk használni a zöldséges kertben.

26 voltam :)

2020. szept. 4. 10:33
 30/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem figyelek oda. Őszinte voltam, szeretnék fejlődni, de vannak dolgok, mint a mosható betét és pelenka, vagy a nem repülés, ami nálam kizárt. Nem helyes, tudom.
2020. szept. 4. 11:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!