Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések

A kérdés

Miért jó gyereket vállani?

Szerintem a gyerek vállalás hatalmas lemondás, szenvedés, és nyűg.

Nem is igazán értem miért okoz ez bárkinek is örömöt.

A gyerek sír, visít, nyűgös, állandóan kérdez, csak a gond van vele.

El se lehet menni nyaralni, igazán pihenni.

Úgy gondolom, legtöbb esetben csak hátráltatja az embereket, mintsem örömet okoz.

Nagyon sokan saját bevallásuk szerint megbánták hogy vállalták, de már visszacsinálni nem lehet. Szerintem ez kétségbeejtő.

Mi a jó abban, hogy orvoshoz kell járkálni, iskoláztatni.

Valakiről 0-24-ben gondoskodni, mert ha valaki jó szülő az így tesz.

Nincs saját élete az embernek ilyenkor.

Valaki másért él.

Miért nem éli a saját életét boldogan, gyerek nélkül? Miért gondolja bárki is hogy ettől jobb lesz neki?

Nem mellesleg a pénz... rengeteg pénzbe kerül, ha tényleg el akarja látni a szülő. Ne szenvedjen semmiben hiányt.

Őszintén, van aki ha lehetne, visszacsinálná hogy gyereke lett?

Semmi szépet nem látok egy vonyító hisztis akaratos gyerekben. Márpedig mind olyan, a leg jólneveltebb is. Mert gyerek.Keress kérdéseket hasonló témákban: gyerek, gyereknevelés, szülővé válás, kisbaba, tini, kamasz, terhesség

  febr. 4. 14:51  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Racionálisan nézve teljesen igazad van. Egyetlen tényezőt hagysz ki, ami viszont igen fontos: az érzelmi oldalt. Senki más nem vált ki az emberből akkora szeretet, mint gyereke. És ez az, ami miatt "megéri". Anyagilag valóban nyűg, és valóban lemondás, esetenként macera, de én spec nem bántam meg sosem. Két gyerekem van.

A válasz 93%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/16Időpont febr. 4. 14:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Mert még nincs gyereked.


Ha megölel, és a füledbe súgja, hogy szeretlek anya, azt nem tudod pénzre vagy időre átváltani.


Nem azért vállalunk gyereket, mert "kifizetődő".


Én pl nagyon sokat nevetek mellette, nagyon vicces fiú. Gyönyörű gyerek, mások is mindig elalélnak tőle, mert udvarias, kedves is. Imádom, amikor engem ölel, és úgy alszik el.

Persze a férjem ölelése is jó, de a gyerek "te vagy". A részed.

Ezt nem lehet szavakba önteni.


Az én gyerekem sosem vonyít, nem akaratos, a hisztit meg kb fél perc alatt abbahagyja, mert látja, hogy nem hat meg...

Ezek nevelés kérdései leginkább.


SZóval ne általánosíts.


Amíg nincs gyereked, ezt nem érzed át.

Más gyerekét én sem szeretem, de a sajátom teljesen más kategória.A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/16Időpont febr. 4. 14:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Azért nem látod a szépségét mert nincs sajátod. A kívülálló ezeket látja amiket leírtál, igazak is, de ez a felsorolás nem számítja bele az érzelmeket. Én sosem vágytam gyerekre, a férjem miatt vállaltam, kb ezeket a dolgokat láttam az egészben mint te most. Aztán megszületett, nekem kellett idő mire felocsúdtam és felfogtam h anya lettem, ez nekem hónapokba telt, de az a szeretet, az amit kivált belőled egy ilyen pici gyermek leírhatatlan. Marha nehéz nem hazudok, főleg hisztis időszakokban de semmiért nem cserélném el a mostani életemet a régivel. Annyira nagy szeretetet érzek iránta h el sem hiszem h lehet így szeretni. És a legjobb, boldog vagyok így, mindezek mellett, valahogy több vagyok, valakinek én vagyok a minden. Szóval mind igaz amit leírtál, de ez teljesen kihagyja a lényeget, ha vállalsz babát átélheted te is, ha nem sose tudod meg milyen is ez. Igazából gyerek nélkül is lehet élni, mert nem tudod mit hagysz ki, nem hiányzik az érzés. Te döntöd el végülis, senki nem ítélhet el érte.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/16Időpont febr. 4. 15:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az érzelmi oldala hihetetlenül erős, az észérvek legkevésbé sem hatnak a gyerekeimmel kapcsolatban. (Olyasmi mint a szerelem, ahol nem tudod megmagyarázni miért szereted annyira nagyon a másikat -akkor is ha mondjuk nagy lókötő vagy "rosszfiú" vagy hasonlók- csak sokkal tovább tart)

Gyönyörködöm bennük nap mint nap, rácsodálkozom a bontakozó értelmükre, hogy sokban hasonlítanak rám vagy a férjemre, másban meg teljesen mások.

Élvezem , és életem fő művei , én azt vallom.

(van munkám természtesen mellettük, dehát azt ki venné észre ha nem csinálnám többet, senki :) Kevés olyan ember van, aki valami nagyot, jelentőset alkot)


Nem igazán lehet elmagyarázni annak, akinek még nincs, vagy annak aki megbánta. (bár én ilyet még talán egyszer ha hallottam, főleg szerintem olyan érezhet így , aki borzalmasan fáradt kimerült vagy depressziós, de a gyerekbe nem kell belehalni, lehet segítséget is kérni, nem egy darab szülőnek kell mindenbe beleszakadni)A válasz 74%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/16Időpont febr. 4. 15:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Bizonyos nezetekben igazad van. De az a baj hogy csak a negativumokat latod es ezeket fogadod be csak. Latszik hogy nincs gyereked.

Mindennek van jo es rossz oldala.

En peldaul nem akartam gyereket meg legalabb 5 evig,becsuszott spiral mellett. Az elso ultrahangon mikor meglattam elsirtam magam,az elso rugasain mosolyogtam es madarat lehetett volna fogatni velem, mikor megszuletett eletunk legboldogabb idoszaka volt es nem a fajdalom nem a siras jut eszunkbe pedig az volt boven. Az elso szavai es mikor totyog csodalatos. Hatalmas szeretet amit mashol nem kapsz es nem adsz, leirhatatlan erzes szulonek/anyanak lenni. Egy szulo nem a negativumokat latja hanem magat a boldogsagot. Egy baba mindig ajandek es mindig aldas.


Nekunk is sok mindenrol lekellett mondanunk ez igaz de soha nem bannam meg es nem forgatnam vissza az idot.

Akik megbantak nem akartak igazan,vagy rament a kapcsolatuk mert nem is volt komoly valoszinuleg.A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/16Időpont febr. 4. 15:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Akinek nincs gyereke es nem is akar az mind igy latja. Csak az tudja h ez egyaltalan nem igy van akinek van gyereke. Aki vallalja nem ugy fogja fol h ez egy nyug vagy teher. Szeretettel teszi. Epp ezert en soha nem bantam meg, plane nem csinalnam vissza. Nem ezert vallaltuk. Mellesleg egy ilyen embert se ismerek aki megbanta volna, pedig eleg sok gyerekes van a kornyezetembe, mindenki szeretettel beszel roluk. Nem is ertem ezt a kerdest sem. Aki igy gondolkodik errol annak nem is valo gyerek.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/16Időpont febr. 4. 15:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hány éves vagy? Majd 25-30 éves korodban másképp fogod gondolni.

A válasz 24%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/16Időpont febr. 4. 15:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Fejtsd ezt ki édesanyádnak! Vajon Neki is ez a véleménye Rólad? Gondolom nem, mivel akkor nem itt lennél.


Az a szeretet amit a gyermeke iránt érez az ember felbecsülhetetlenek es leírhatatlan. Amikor a pici kezével fogja az anyukája kezét, mert igy tud elalodni vagy mert így érzi biztonságosnak a lépéseit amikor tanul jarni. Amikor elősször mondja, hogy anya és rád mosolyog. Ezek mind olyan dolgok amiket pénzért nem tudsz venni. Majd ha eljön az a férfi az életedben akivel tudnál gyereket vállalni majd máshogy gondolod.

Eleinte 16-18évesen én is így gondolkodtam. Jött a férjem minden megváltozott.. 2 gyermekem van és nem adnám semmi pénzért a mostani életem.

Holott a negatívban igazad van, DE!! A gyermek is felnő önállósodik, okosodik és egyre kevésbé kell tutulgatni. A pénz? Inkább költöm gyerekre, mint hogy rám rohadjon és valami hiányozzon az életemből amit folyton vásárlással kárpótolnék.A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/16Időpont febr. 4. 15:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

2 gyerekem van, az egyik aranyos kedves cukorfalat akivel bárhová el lehet menni, a másik meg egy szófogadatlan hisztérika, aki miatt 1000x megbántam már a gyerekvállalást!!

Olyan ez, mint a kutyatartás, van ami akar, van aki nem, az sem éri meg igazán, de aki szeretne és vesz annak általában jóA válasz 31%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/16Időpont febr. 4. 15:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én speciel ugyanilyen nézeteket vallottam kb 25 éves koromig és mindenki tudta rólam a családban, hogy nekem sose lesz gyerekem.Anyu sokszor mondta, hogy: aha, igen jól van kislányom majd meglátjuk.Illetve mivel 16 éves koromban született a kisebbik öcsém, pontosan tudtam mert elég ,,felnőtt" voltam, hogy lássam, a baba nem csak boldog mosollyal alszik,hanem üvölt is és büdös a kakis pelenkázni kell stb...stb.

Aztán ahogy teltek az évek, már nem voltam biztos benne, de még hangoztattam mert ugye ha egyszer kimondtam akkor ne már hogy nem tartom.30 éves koromra már tudtam, hogy szeretnék gyereket.

Viszont szerencsém volt.Úgy életem 10 évet ahogy akartam,külföldön is, sokat csavarogtunk a párommal élveztük az életet és mikor én úgy éreztem szeretnék a párom is partner volt benne.32 évesen szültem az elsőt és 35 évesen a másodikat.Igen az alvás kevesebb, de ez nem lepet meg.Viszont nem érzem lemondásnak, hogy gondoskodom róluk, hogy szeretem őket és anyagilag sem megterhelő, mert annyi gyereket vállaltunk amennyit enged a bukszánk.Nagyon szeretem őket.Most épp dackorszak van, úgyhogy ilyenkor néha úgy érzem atyám..de nem jutott még soha eszembe, hogy visszacsinálnám.A legrosszabb napokon sem.

Örülök, hogy egészségesek.A hisztisséget kinövik ha jól vannak nevelve és hamarosan már majd azért kell aggódnom, hogy csajozni pasizni járnak.A 0-24-es kiszolgálás sem évezredekig tart..de addig élvezem és imádom, hogy az én ,,kis babáim".A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/16Időpont febr. 4. 16:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ti mennyire hagyjátok sírni a pici gyereket?
Ha a szoptatott gyerekem gyakran beteg es sokat ebred, van ertelme a kovetkezo gyereket tapszerrel etetni vegyesen?
Mennyi idős kortól szabad gyereket letenni a tévé elé?
Szerintetek 18 évesen gyereket vállani helytelen?
22 éves vagyok és nagyon szeretnék már gyereket, a párom is, de ő fél, mert tartozásaink vannak. A kérdésem: Be lehet így vállani egy gyereket, biztonságban? Vannak segítőink,...
A gyógyszer abbahagyása után azonnal lehet gyereket vállani?

Kérdések a Gyerekvállalás, nevelés rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!