Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért engedik meg egyes...

Miért engedik meg egyes kisgyerekes szülők a gyerekeiknek a futópályán krétával firkálást?

Figyelt kérdés

Mostanában egy csomó helyen olvasók ilyet és én is tapasztalom, hogy a szülő simán hagyja, hogy a kisgyerek aszfaltkrétával rajzolgasson a futópályán, mondván, hogy "Há úgyis lemossa az eső, mit kell ezen hepciáskodni?".

Most nyilván a kréta anyagi kárt okoz az ott futóknak, mert mondjuk befogja a ki tudja mennyibe kerülő futócipőt, és nem jön ki, de nem ez a fő gond ezzel, bár ez se elhanyagolható. De például szerintem fontos a dolgok rendeltetésszerű használatára szoktatni a gyereket, és nyilván a futópályán rajzolás nem ezt erősíti.

Nyilván, aki ezeket nem nézi, abban legalább annyi lehetne, hogy azt felméri, hogy ez amúgy balesetveszélyes. Valaki nem néz le, csak előre, az olyan remekül keresztülesik a gyereken, hogy csak na. És az nyilván fáj a gyereknek is. Legalább ha más miatt nem is, de ezért igazán mondhatná azt a szülő, hogy "Juliska, ne ott rajzolj már, mert valaki véletlen fel fog rúgni..."


Komolyan, mégis miért engedik a szülők a gyereket a futópályán rajzolgatni?


júl. 18. 23:54
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Ja, de járdán számít rá az ember, hogy ott lesz gyerek is. A járdán futók és más járókelők meg egy szemmagasságban vannak, valószínűleg nem fogod felrúgni a másikat, hacsak nem akarsz direkt bunkó lenni. Meg például a járdán közlekedő emberekről tudod, hogy merre mennek,a kisgyerekek mögött meg ott van a szülő, aki figyel, hogy ne legyenek annyira random kanyarok a gyerek részéről.

De egy földön mászó kisgyerek, aki bármikor felugorhat, tesz ilyen 90 fokos fokos kanyarokat, ki nem tudod számítani, hogy mikor gondol egyet és megy amerre lát, az veszélyes tud lenni. Szerintem nem gyerekgyűlölet, ha valaki nem akar futás közben ráesni a gyerekre, mert mondjuk hiába látta meg a gyereket, és kezdte el kikerülni, ha a gyerek épp gyorsan felpattant, mert pont arra volt a krétája.

júl. 19. 09:38
 22/31 anonim ***** válasza:
90%
Ez messze nem a gyerekutálatról szól. Én imádom a gyerekeket, de akkor is az a véleményem, hogy street workout pályán a felnőtteket NE zavarva tartózkodjanak, ez alatt értem a gépek/eszközök használatát, rohangálást az emberek lába között. Igen, aláírom, hogy van szülő aki normál keretek közt engedi használni a csemetét, de nem ez a jellemzőbb, volt hogy inkább mi álltunk odébb, mert a gyerekek ellepték és mindenhonnan lógtak, fogócskáztak körülötte, vagy inkább közötte, a játszótér meg pangott az ürességtől, pedig itt fullos játszótér van.
júl. 19. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/31 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem a legtöbb nem is tudja, hogy az sw felnőtteknek van.

Nem egyszer hallottam, hogy átmegyünk a másik játszóra.

A futópálya viszont általában elég széles, hogy ki lehessen kerulnita gyerekeket. Általában kocognak rajta az emberek és nem sprint futásban közlekednek. Ha a szélén firkálgat, az a legkevesebb. Ez már csak az "utáljuk a gyerekeket" ...

júl. 19. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/31 anonim ***** válasza:
21%

21, a járdán nincsenek szemmagasságban a gyerekek kismotoron, kb 40 centire vannak a talajtól.. Pont mint egy ülő rajzoló gyerek a futópályán. Azt meg honnan vette bárki, hogy gyerek nem edzhet(a saját módján) a kinti edzőpályán? Nincs kiírva, hogy gyerekeknek tilos, az van, hogy 12 éves kortól ajánlott(a játszótér meg 12 éves korig használható, illetve 50 kgig a nagyobb játékok.


Aki szerint az SW pálya felnőtteké, az miből gondolja ezt, hogy az ő edzése többet ér, mint a gyerek csimpaszkodása? Egyébként ezeken az eu szabvány játszóreken nem tud sehol csimpaszkodni a gyerek, az enyém is azért szeret a magasabb sima rúdon lógni és átfordulni, mert a hintán és a csúszdán nem lehet, ahogy a rugós hintázós játékokon sem. Amint ki lesz írva, hogy gyerekeknek tilos, hidd el, el fognak onnan menni! Addig meg kitiltani mert zavar nevetségesen önző dolog.. Szerintem így is jófej vagyok, elviszem onnan a gyerekem, ha felnőtt is akar rajta csimpaszkodni, de azért ne szaladjon már el a ló senkivel..

júl. 19. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/31 A kérdező kommentje:

De a járdán megy mögötte a szülő. Szóval valószínűleg fog random kanyarodni, ráadásul abba az időintervallumban, amikor gyerekkel megy az ember, akkor már nem futnak a járdán, ráadásul a járdára a többség nem futni megy oda, nem siet annyira, hogy nagy ütközés legyen belőle.

Az ülő rajzoló gyerekkel a futópályán az a baj, hogy soha nem áll közvetlen közel hozzá a szülő, hogy megakadályozza azt, hogy a gyerek mondjuk felpattanjon és lendületből összeütközzön az ott futó emberrel, vagy mondjuk hirtelen a futó lába alá másszon. Meg a futópályának nem az a rendeltetésszerű használata, hogy valaki ráüljön és rajzoljon rá.

Az SW-n csimpaszkodás az más kategória. AZ felnőtt segítséggel biztonságos a gyereknek, ráadásul az azon csimpaszkodás az szerintem bele tud férni a rendeltetésszerű használatba. De például az ottani eszközök közti fogócska már nem az a kategória...

júl. 19. 12:53
 26/31 anonim ***** válasza:
90%

A cipős rész vicces ne aggódj nem lesz baja:) a kislányom direktbe nyomja a cipőjére de semmi baja nem lett tőle soha ha meg csak rálép valaki fel se tűnik.

Viszont nem engedném Őket oda firkálni eszembe se jutna. Van a gyerekeknek kijelölt rész vagy a járda ha nem a 4 sávos mellett van persze. De ez nem szép dolog nem erre csináltàk , hogy a gyerekek rajta játszanak én mindig megtanítom nekik minek hol a helye. A futópályára rá se engedném ha látom , hogy használják. Nem hogy firkálni rajta :D

júl. 19. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/31 anonim ***** válasza:
40%

Szóval attól tartasz, hogy az ülő gyerek random nekedpattan, attól meg nem, hogy egy 40 centis kisgyerek a motorral száguldozva kiszámítható a járdán..


Egyébként budapesti vagy? A margitszigetes futópályát ismerem, az sem túl forgalmas, pedig elég felkapott.


Fogócskázni gépek között szerintem sem oké, de nem a zavarás, hanem a balesetveszély miatt. A fogócskázó gyerek a többi gyereket is zavarja a játszón IS, egyedül itthon az udvarban engedem,, ha ketten vannak, még oviban sem szeretik, ha szaladnak, mert nekimennek valaminek és lehorzsolják, megütik magukat, vagy egy társukra véletlen rálépnek.


Szerintem ami használaton kívül van, vagy alig vannak rajta, akkor nem kell betartani az illemszabályokat. Pl nem vonul el pukizni, ha 50nmen csak ketten vannak, az alig használt futópályára pedig nyugodtan rajzolhat, ha 10 percenként egy ember fut csak el ott, és a gépeket is használhatja, ha nincs ott más. Ahogy csúszdán sem illik visszafelé mászni, de ha kevesen vannak, csinálja csak.


Balesetveszélyes dolog az más, közlekedési eszközzel megint más, pl bicikliútnál is ott sasolok, hogy akkor rollerezhet, ha nem jön semmi, de kérlek, egy felnőtt fut egy nyílt, egyenletesen terepen, ez nem az a helyzet, ahol ki kell mentenem a gyerekem. Futópályán sétálni is szoktam felnőttként, pláne a szigeten a part mentén, nem tömegrendezvény van rajta, alig akad egy futó. Szerintem ennyi kényelmetlenséget el kell tudni viselni, ha már én is elviselem, hogy a futópálya csodaszép és sármentes, a sétáló rész meg úszik a mocsárban.. Na mindegy, minden oldalról körüljártam, ne tudok többet hozzászólni, ez legyen a legnagyobb bajod. Nem tilos, még csak nem is illetlenség futópályára lépni, ha kell, az ember használja, ha nincs rajta tömeg, illetve én nem tartom veszélyesnek. Tudod mi az? Ha bringáznak rajta, vagy elektromos rollerrel hasítanak rajta, az pl veszélyes, illetve bringózni is szoktak rajta a tinik azokkal a nagy kerekes cuccokkal, mert szép a part.

júl. 19. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/31 anonim ***** válasza:
90%

„Szóval attól tartasz, hogy az ülő gyerek random nekedpattan, attól meg nem, hogy egy 40 centis kisgyerek a motorral száguldozva kiszámítható a járdán.”


Értsd már meg, hogy a járdán az ember eleve lassabban halad, másrészt mindenre fel van készülve, arra is, hogy kisgyerek motorozik, arra is, hogy Mancika néni arra húzza a banyatankot, arra is, hogy Pistike hirtelen megáll előttem, mert sms-e jött, arra is, hogy Karcsi bácsi kutyát sétáltat. A futópályán viszont arra számítok, hogy lehet haladni, nem másznak rá és nem üldögélnek rajta mások.

júl. 19. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/31 anonim ***** válasza:
95%
A futópálya nem arra való, hogy a 3 éves Pistike ott rajzoljon és kész. Lehet ideológiát gyártani mögé, meg megszakérteni a kanapéról, hogy mekkora sebességgel érkezik a futó és nem igaz, hogy nem veszi észre, de pont ugyanúgy, ahogy az út közepére sem ültetem le a gyerekem, hogy játszon, úgy a futópályára sem, nem azért találták ki és de, rohadtul útba lesz másoknak. Ez megint olyan, hogy attól, hogy gyerekem született még nem én vagyok a világ közepe és nem kell minden vad idegennek én hozzám és Pistikémhez alkalmazkodni, különösen ott nem, ahol semmire keresnivalónk. Abból bezzeg micsoda cirkusz lenne, ha a játszótéren én felnőttként nekiállnék bandázni, mondván annak az 1-2 gyereknek nem vagyok útban a csúszdán és tán csak észreveszik, hogy ott vagyok.
júl. 19. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz semmi baja a cipőnek, ha valaki odafirkál aszfaltkrétával, de akkor se firkáljon oda. Firkáljon a játszótéren, vagy az udvarukon, ne a futópályán. Attól, mert a futópálya beton, még nem firkálhatnak rá.
júl. 19. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!