Mi értelme lesz a vezetés nélküli járműveknek?
De bocs, nem akarok ebből vitát indítani. Leszólni sem akartalak.
Kinek ez tetszik, kinek az.
Szép élményeket kívánok a Chevy-vel! :)
Valamokka:
Igen, azt én is el tudom képzelni, hogy milyen érzés lehet, csak közben olyan " furcsa " hogy maga a gép " elrejtve " dolgozik, nem jön át semmi hatás az erején kívül.
Hét éve van meg a Chevy, de még mindig libabőrös lesz a hátam, ahogy a kulcs elfordítása után hörren párat majd jön a jellegzetes bugyogása az alapjáratnak. :)
Mondjuk kicsit már eltekeredik a témától, de tegnap még úgy a fejemben maradt ez a kérdés: Mi lesz ha túl sokat " gondolkodnak " majd. Mi lesz, ha épp maguktól vagy valami hiba folytán úgy döntenek, hogy nem azt teszik amit szeretnénk?
Most mindenki Terminatorra meg hasonlókra gondol, de így belegondolva nem is annyira lehetetlen dolgok. Ha egyre több mindent bízunk gépekre, ráadásul " gondolkodó " gépekre, akkor annak is megvan az esélye, hogy hamar " okosabbak " legyenek mint mi...
Előny:
Vezetni nemtudó emberek is elintézzék a dolgaikat a városban, vagy távol élő idős rokonokért elmegy a kocsi magától, és nem lesz gond, hogy akkor nem tudok készülni a szentestére, mert ma délelőtt a rokonokért kell menni.
Hátrány: Ha a kocsi rosszul méri fel az útviszonyokat, és esetleg letilt (nem indul el) bár ez a jobbik eset. A gáz akkor van, amikor nedves út helyezz szárazat ír vagy érzékel. Ez esetben a kocsi nem készült fel az olyan helyzetekre, hogy csúszósabbak az utak satöbbi. De én azt is elképzelném, hogy kalibrálni kellene őket, mint a régi érintőképernyős nokiákat. Hogy fékezz itt. Huzasd ki 4,000-ig ott, csinálj elkerülő manővert...
Egy központilag irányított városi forgalom sokkal kisebb utazósebességgel is jobb átlagsebességet produkálna, gyorsabban jutnánk A-ból B-be száguldás és ezért sokkal kisebb balesetveszéllyel.
Ha a teljes forgalom irányított, nem kellenek pirosnál ácsorgások, nincsenek dugók.
Egy ilyen automatizált városi forgalom nem kellene, hogy 30-40-nél gyorsabban hajtson ahhoz, hogy gyorsan, időben ott legyél a célodnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!