Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés
hosszúhajú nevű felhasználó kérdése:

Akivel csoda történik, avagy valami isteni beavatkozás az életében, az hogyan egyeztethető össze az asztrológiai képletével?

nagyon nyugtalanít mostanában hogy nem tudok napirendre térni egy témában. vallásos ember vagyok, de az ezotéria sem áll tőlem távol. és egy valami sosem megy a fejembe. ha valakivel csoda történt az életében ( szentek... ) akkor azt nem igazán tudom összeegyeztetni a képlettel. isten ilyenkor felülírja a képletet, vagy előre tud egy csodát és.. valaki magyarázza már el légyszi, mert állandóan ezen spirázom.

Keress kérdéseket hasonló témákban: Isten, csoda, asztrológiai képlet

  okt. 30. 23:40  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Lucifer-666 nevű felhasználó válasza:

Nem létezik sors, az asztrológia meg egy hatalmas baromság. Ilyen egyszerű a válasz.

Ettől függetlenül szerinted ki írja a könyvünket? Ki forgatja és mártja meg bennünk a tollját? A csillagok?A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/16Időpont okt. 31. 00:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Egy kereszténynek TILOS az ezotériával foglalkoznia a Biblia szerint.

Pont.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/16Időpont okt. 31. 08:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kedves Kérdező! Egy picit tudnál konkrétabb eseten keresztül kérdezi?

A válaszíró 32%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/16Időpont okt. 31. 08:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Letargia nevű felhasználó válasza:

Tényleg csak vallásos vagy, bár még azok is tudják, hogy Isten tiltja az ezoterikus dolgokat. Úgyhogy most épp két lovat igyekszel megülni, vagy biblikusan szólva két úrnak igyekszel szolgálni, de ez nem fog menni. Vagy egyik, vagy másik.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/16Időpont okt. 31. 08:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A csoda mindig arról szól hogy Isten felfüggeszti a fizikai törvényeket, hiszen felette áll, ez érthető így.


Viszont a ma divatosan nevezett ezotéria, nem más mint okkulzizmus. Isten azért adta a törvényt mint útmutatást, hogy megvédjen minket a bűn és sötétség hatalmától. Isten azt akarja, hogy a szellemvilággal ne kerüljünk sötét erők által kapcsolatba, csak a Szentlélek által.A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/16Időpont okt. 31. 09:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az ezotéra rendkívül súlyos bűn a Szentírás szerint, egyfajta bálványimádás, amikor Isten helyett másba (csillagok, bolygók, stb...) helyezed bizodalmadat, sőt életedet. Pedig tőlük nem kapsz megváltást, akik Istent így elutasítják, magukat kárhoztatják el.

Nincs semmilyen képlet vagy sors, szabad akarat van, ami Isten ajándéka. Életünket nem befolyásolja se a Mars bolygó, se az iker csillagjegy. Egyébként fizikai képtelenség, csak úgy mellékesen.


A csodák a kereszténységben amolyan isteni beavatkozások, amikor Isten közbelép, s akár a természet törvényeit is felülírva csinál valamit. Ilyen volt, amikor Jézus egy vakon született embert meggyógyított, a vizet borrá változtatta, vagy 5 kenyérből jól lakatott több ezer embert, s több maradékot szedtek össze, mint az eredeti mennyiség volt.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/16Időpont okt. 31. 11:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A szentek többsége attól az, hogy cselekményei miatt kivégezték. Mindegy mit tett, mindegy, hogyan végezték ki. Mi itt csoda? Hogy kivégezték őket?

Ebben a körben a csoda általában azt jelenti, hogy valakivel történik valami, amit a többiek - ismeret híján - nem tudnak megmagyarázni. De mások viszont meg tudják magyarázni. Ezért van, hogy amit X csodának tart, az Y nem tartja annak.


A nyugtalanság általában kétféle tud lenni. Vagy szervi oka van, ami valójában kémia, és ha már kutatták, akkor van rá gyógyszer. Vagy gondolkodásbeli, ezt más szóval egyszerűen ismerethiánynak nevezzük. Valaki fél, nyugtlan egy erdőben, mert fogalma sincs, hogyan jut ki onnan. Más meg nem fél mert tudja. Lehet félni ugyanitt vadállattól és még számos más dologtól, de aki ezeket tudja kezelni, nem fél.

Téged az nyugtalanít, hogy nem értesz olyasmiket, amik nem is léteznek. Ha elfogadnád (megértenéd) hogy nem léteznek, elmúlna a nyugtalanság.A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/16Időpont okt. 31. 12:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Na igen, csak azt borzasztó nehéz elfogadni, hogy valami nem létezik.

Mert mi van, ha van rá 0.000001% esély, hogy mégis?A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/16Időpont okt. 31. 12:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
pelgrim nevű felhasználó válasza:

Az asztrológiához nem sokat értek, de ami a csodákat illeti, merem állítani, hogy amit az emberek csodának minősíitenek valójában teljesen a természeti törvények szerint megy végbe. Történnek olyan dolgok is, melyeket az ismert természeti törvényekkel nem lehet megmagyarázni. Ezeket általában véletlennek minősítjük, de ha egy ilyen véletlen nagyon szembetűnő, akkor a hívő vallásos emberek csodáról beszélnek, míg a szkeptikusok csűrik-csavarják a dolgot csakhogy ne kelljen elismerni, hogy olyan dolog történt amit nem tudnak megmagyarázni.

Ilyenkor is egy természeti törvény érvényesült, egy magasabb rendű természeti törvény, a természet ugyanis oly terjedelmes, hogy mindent magába foglal - a törvényeit is. Létezik egy kevésbé ismert magasabb rendű természeti törvény (Isten), amely alkalomadtán bármely más törvényt felülír, és egy ilyen alkalom lehet az ember tudatos vagy akár, tudta nélküli utasítása. Ez a törvény alig ismert, mivel érvényesülése a hiten alapul, pedig szó szerint igaz az, hogy az ember akár egy hegyet odébb tehet, ha van megfelelő hite, de hát kinek van elég erős hite, hogy mondjuk a Gellérthegyet akár egy centiméterrel is odéb tegye?

Mivel ez a törvény majdnem teljesen ismeretlen és nagyon ritka az ember aki képes tudatosan bánni vele, csak ritkán történnek csodák, és akkor is általában csak véletlenszerűen. Názáreti Jézus ismerte ezt a törvényt (Istent) és képes volt tudatosan munkába állítani.A válaszíró 42%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/16Időpont nov. 1. 00:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"egy kevésbé ismert magasabb rendű természeti törvény (Isten)"

Na, na!

Isten az természetfeletti.


Utána is akkora hülyeségeket írsz, mint ide Lacháza.

Pl. egy természeti törvény soha nem alapulhat a hiten.

Amúgy egy természetfeletti sem.A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/16Időpont nov. 1. 00:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
"Magyar találmánynak köszönhetjük, hogy ma már fájdalommentes és rövid a beavatkozás. " Valaki kifejetene nekem bovebben hol van itt a magyar?
Isten valóban nem avatkozik be az életünkbe?
Jehova Tanúi mindig is elfogadták a szervtranszplantációt mint eljárást?
Még mindig utálja az egyház a tudományt, mert az tökéletesítheti az emberi testet?
Nem cáfolja az isteni teremtést az, hogy a szemünk láttára jönnek létre (isteni beavatkozás nélkül) csillagok?
A szerencsét tekinthetem közvelen isteni beavatkzásnak?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!