Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol írja a Biblia, hogy...

Hol írja a Biblia, hogy gyűlölni kell a melegeket és, hogy negatívum melegnek lenni Isten szemében? Isten mindenkit szeret és elfogad, nem de?

Figyelt kérdés

Gondolom a szaporodás miatt bökheti a csőrét, hogy két nőnek/ férfinak nem lesz természetes úton gyermeke. Baj ez? Nem vagyunk már épp elegen a Földön? És nem is az történik, hogy már mindenki meleg, hiszen vannak bőven heteró párok, kisgyerekes családok stb. Miért olyan nagy bűn a saját nemünket szeretni?


Értelmes érveket szeretnék hallani, és az, hogy ,,Természetellenes, undorító stb." ezek nem értelmes érvek. Mitől természetellenes pl.? Mi benne a természetellenes? A szerelem? A szeretet? A gondoskodás, vagy a szenvedély? Ha valaki, akkor az állatok természetesen viselkednek..és náluk is bizony megtalálható a homoszexualitás. A férfiak g pontja miért a fenekükben van? Akkor hogy is van ez? :))


Továbbá nem tudom, hogy miért érzik azt a vallásos emberek, hogy felülbírálhatják Istent, aki hiába jelentette ki, hogy mindenkit IS szeretnünk kell, ők mégis odapakolják a DE-t. Miért nem fogadjátok el a melegeket? Hol olvastatok arról, hogy nektek jogotok van elítélni és megváltoztatni akarni őket? Hol mond ilyet a Biblia? :)) Mert, ha ír is ilyet, az már nem feltétel nélküli szeretet, ahogy hirdetik a nagy hívők.. És lehet itt kertelni, hogy ,,Jaj, csak a helyes útra térítjük." Ez csak önmegerősítés, kifogás az utálatra, a nem elfogadásra. Mert akár tetszik, akár nem, természetesen/ eredetileg melegek a melegek, és nem azért, mert úgy döntenek/ azzá válnak.Ezek érzések. Ti sem tudjátok irányítani az érzéseiteket. Eltitkolni el tudjátok, de akaratból megváltoztatni SOHA és nem is érdemes, ha boldog életet szeretnétek..


Hallgatom az ellenérveket.júl. 26. 20:41
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
93%
Nem írja sehol, hogy gyűlölni kellene őket, kitől hallottál ilyet? Azt sem írja, hogy melegnek lenni negatív Isten szemében. Viszont azt írja, hogy ezt a hajlamot kiélni bűn, tehát maga a szexuális tett. Minden házasságon kívüli szexuális cselekedet bűn.
júl. 26. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/42 anonim ***** válasza:
53%

Leviták könyve 20 13


"Ha valaki férfival hál asszonyával való hálás módjára: förtelmességet követ el mind a kettő, halállal lakoljanak, vérük legyen rajtuk. "


Szóval ha szó szerint követnék ezt az elborult elmebeteg vérszomjas keresztény Bibliát, akkor meg kéne ölni a melegeket.

júl. 26. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/42 anonim ***** válasza:
20%

"elborult elmebeteg vérszomjas keresztény Bibliát"

Kicsit antiszemita vagy, igaz bújtatottan. Ugyanis a Biblia zsidó részéből idéztél, ami nem vonatkozik a keresztényekre.

Nagyon nem szép, hogy lényegében a zsidókról ilyeneket írsz.

júl. 26. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
 4/42 anonim ***** válasza:
31%

zsidó, keresztény muszlim, nekem egyre megy, mindet ugyan olyan antiszociális tébolyult agyrémnek tartom.


Mellesleg ha ez így vana hogy te mondod, akkor a KERESZÉNY Bibliából miért is nem hajítják ki egy az egybe az ószövetséget? Az már nem Isten szava csak dísz?

júl. 26. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/42 anonim válasza:
42%

"ezt az elborult elmebeteg vérszomjas keresztény Bibliát"


lol, mondják a marxisták

júl. 26. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/42 anonim ***** válasza:
100%

Miért kéne kihajítani belőle? Ilyet csak egy ütődött kretén tenne. Ráadásul az Ószövetség nem csak a 613 zsidóknak szóló parancsból áll, amiből idéztél egyet, hanem annál sokkal több minden van benne.

Tudod vannak értelmes emberek, akik helyén tudják ezeket kezelni. Ha neked túl bonyolultnak is tűnik, hidd el, valójában elég egyszerű.

júl. 26. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
Vegán D-vitamin
 7/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell őket gyűlölni, hanem szeretni kell őket, mint magunkat, mert a felebarátaink. Ettől függetlenül Pál úgy ír erről, hogy ne adjuk át a testünket szolgául a hamisságra (ha jól emlékszek a hamisság kifejezést használja, de lehet a bűnt vagy valami mást).


Mivel ma már akkora lett a szakadék a melegek és a keresztények között, ezért mondok egy másik helyzetet. Ha azt mondom, hogy én a részeges embereket, vagy azokat, akik elhagyják a feleségüket, ugyanúgy szeretem, mint saját magamat, de nem tartom helyesnek a cselekedeteiket, akkor a melegek ezt elhiszik, viszont ha azt mondom, hogy a melegeket ugyanúgy szeretem, mint magamat, de nem tartom helyesnek a cselekedeteiket, akkor nem hiszik el, mert "ott van az a bizonyos DE". Pedig a valóság az, hogy ugyanúgy szeretem a részegeseket és a melegeket is. Nem is ítélem el őket, hanem mindenkinek a saját cselekedetét kell megvizsgálnia. Viszont ha arról van szó, hogy tanítanom kell arról, hogy mi a helyes, akkor nem fogom azt mondani, hogy férfinak férfival hálni helyes, mert nekünk arra kell törekednünk, hogy a testvéreink között épüljünk a Krisztusban, de ez nem ítélkezést és utálatot jelent.

júl. 26. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/42 anonim ***** válasza:
63%

Kedves kérdező, úgy van, ahogyan az első válaszoló leírta. Tehát a Biblia nem tiltja a homoszexualitással kapcsolatos érzelmeket, csak a homoszexuális tetteket.


Azon lehet még zizegni egy kört, hogy mit szánt a keresztény Isten a paráználkodóknak és a házasságtörőknek. Sokan nem tudják, hogy az is bűn, ha csak a fejedben kívánod meg valaki asszonyát. A Biblia nem részletezi túl pontosan melyik mekkora bűnnek számít a Szentírás szerint, de lehet sejteni.


Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, az átlag keresztény simán elnézi ha valaki prostituáltakkal huncutkodik, legfeljebb elmond egy imát. De ha valaki melegnek született és boldog szeretne lenni, azonnal nekiáll a fröcsögésnek.


#3: azt nem a "Biblia zsidó részének" hívják, hanem Ótestamentumnak vagy Ószövetségnek. A keresztény hitűeknek is a Bibliája. Jézus azt mondta, hogy betölteni jött a törvényt, nem eltörölni. Van pár dolog amit igenis megváltoztatott, de talán már hallottál róla, hogy a 10 parancsolat is az Ószövetségben olvasható. Szerinted talán nem érvényes?

júl. 26. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/42 anonim ***** válasza:
0%

"Van pár dolog amit igenis megváltoztatott, de talán már hallottál róla, hogy a 10 parancsolat is az Ószövetségben olvasható. Szerinted talán nem érvényes?"

Igazából olyan módon, mint az Ószövetség idején volt, már nem érvényes az sem. Jézus maga mondta, hogy új parancsot ad nekünk. Az pedig természetes, hogy aki szereti embertársát, az nem lopja meg, nem öli meg, aki szereti Istent, az nem káromolja, megtartja napját, stb...

Viszont a zsidóknak adott egyéb előírások, parancsok már semmilyen módon nem érvényesek. Még az olyan nagyon jelentősek sem, mint a kötelező körülmetélés, a szombat, a disznóhús tilalma.

júl. 26. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia
 10/42 anonim ***** válasza:
69%

És újra ugyanaz a kérdés. Napi szinten felteszik, de az előző válaszokat nem olvassa senki. Nincs kedvem megint kifejteni a véleményemet. Pont ma hallgattam meg Nagy Gergő egy vitáját ezzel kapcsolatosan és meglepődtem, hogy szinte szóról szóra ugyan azt mondja mint én. Hallgasd meg mit mond: https://www.youtube.com/watch?v=TU0MdYFFk6A


Ez az egész téma nem szeret-nem szeret kérdés. És nem kell gyűlölni a melegeket, aki ilyet mond az egyáltalán nem keresztényként beszél, hanem uszító és szeretetlenül jár el. Viszont a Biblia egyértelműen bűnnek tartja a homoszexuális aktust. És nem az Ószövetség, hanem az Új. Az a legnagyobb probléma, hogy az emberek összemossák a dolgokat és úgy csinálnak, mintha az aki nem helyesli a homoszexuális aktusokat, ez egyből gyűlöli is a melegeket. Az a baj, hogy az emberek végletekben gondolkodnak, egyébként a videóban szereplő evangélikus lelkész is. Úgy csinálnak, mintha két variáció lenne, vagy gyűlölni a melegeket, vagy mindent elfogadni, amit mondanak és tesznek, mert az a szeretet. Csak éppen nem azzal nyilvánítom ki a szeretetem, hogy pl. mindent ráhagyok a gyerekemre, nem foglalkozom vele és még csak rá se szólok, amikor látom, hogy fennáll a veszélye, hogy elüti az autó, mert veszélyes helyen járkál.

júl. 27. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!