Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz lehet ez a sátánról?

Igaz lehet ez a sátánról?

Figyelt kérdés
Néhányan úgy vélik a sátán nem is gonosz. Egy zsidónál láttam, hogy szerintük nem gonosz a sátán/lucifer stb. Hanem Isten rendelte el, hogy megkísértse az embereket ezáltal legyen választásunk jó és rossz között.

júl. 19. 22:23
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
10ez nagyon nagy hazugság amit írtál már bocs
júl. 20. 01:45
 12/37 anonim ***** válasza:
Érvekkel is alá tudod támasztani, hogy "hazugság" vagy csak vakon hajtod a magadét?
júl. 20. 01:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/37 2*Sü ***** válasza:
100%

> Néhányan úgy vélik a sátán nem is gonosz.


Alapvetően nem az. Vagy hát kérdés, hogy hogyan definiáljuk a gonoszságot…


A Sátán inkább alternatívát kínál Isten parancsolataival szemben. Olyan alternatívákat, amire az ember amúgy hajlamos. A bűnbeesésnél tulajdonképpen csak az igazságot mondja el Évának. Hogy ez az igazság az emberre tartozott volna-e, illetve felülírhatta-e Isten parancsát, az már más kérdés. Vagy mikor a Sátán megkísérti Jézust, akkor mire akarja rávenni. Elsőnek arra, hogy önmaga hasznára éljen az isteni képességével. Másodiknak arra, hogy öncélúan használja az isteni képességét. Harmadszorra meg azzal kísérti meg, hogy válassza a földi hatalmat, azért cserébe, hogy megtagadja az isteni hatalmat. Tulajdonképpen mindhárom esetben az egót próbálta előcsalni. A Sátán nem gonosz dolgot tett, nem gonosz dolgokra buzdított, inkább csak Isten feljebbvalóságának megkérdőjelezésével ösztönzött bűnnek tekinthető tettekre és gondolatokra. A Bibliában a Sátán sokkal inkább bűnre csábító, mintsem kimondottan gonosz.

júl. 20. 02:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/37 anonim ***** válasza:
61%

Az Ádám és Éva filozófiája a bűnbeesésről szimpla érzelemről és értelemről szól.

Ne bántsd az almát.De elkezdi csábítani egy kígyó érzelmileg és így elcsábul.

A filmekben is az Ördög azt mondja mindég,megkaphatsz bármit...Bármi a tiéd lehet ,ami megint azt jelenti ,hogy az érzelmekre próbál hatni.

júl. 20. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/37 A kérdező kommentje:
És mikor jött be ez a zsidó mainstreambe, hogy a sátán jó angyal, vagy éppen csak egy belső késztetés?
júl. 20. 12:31
 16/37 anonim ***** válasza:
11%

Kedves kérdező.Egyszerű a válasz.Van is egy jó sorozat erre ,hogy megértsd.Lost- Eltüntek.

A szigeten él az Isten( értelmi intelligencia) és az Ördög ( érzelmi intelligencia).Most az Isten kiválaszt olyan embereket akik a szigetre kerülve próbálják az Ördögöt megakadájozni ,hogy kikerüljön a szigetről.Most ez konkrétan arról szól ,hogy az érzelmi intelligencia ki akar szabadulni a korlátok alól amit a természet korlátokra alkotott meg.Vagyis a bolygónkon kialakult törvényeket be kell tartanunk ahhoz ,hogy itt élhetö bolygó legyen.Vagyis ha az érzelmi intelligencia szabaddá akar válni egy korlatokra épült világra ,az ki fogja írtani magát.

júl. 20. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/37 anonim ***** válasza:
Tehát nézhetjük úgy is ,hogy ugye úgy érzelmi úgy értelmi intelligencia van bennünk.Ami azt jelenti, amelyik dominál ,afelé fogsz cselekedni.Ha érzelemből cselekedsz negatív ha értelemből pozitív irányba dől a mérleg.Ebből indul ki tulajdonképpen a szabadakarat is, hogy te döntöde el hogy jól gyelekszel vagy rosszul cselekszek.
júl. 20. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/37 anonim ***** válasza:
A bibliai történetben tulajdonképpen a Kígyó nem hazudott, végig igazat mondott Ádámnak és Évának. Viszont Jahve könyörtelenül megbüntette, mert a Tudás halálos bűn.
júl. 20. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/37 anonim ***** válasza:

Milyen érdekes, hogy a #2-es válaszomat lepontozták, amikor az igazi zsidó magyarázat forrással alátámasztva. Mit kellett azon lepontozni? Azért másoltam be, hogy ha már a zsidó teológia szóba került, akkor pontosan értsék az olvasók, hogy miről van szó.


Gondolom azért pontozták le, mert a keresztény felfogással nem egyezik meg. Túl azon, hogy a zsidó teológia logikusabb, mint a keresztény, a héber Biblia (Ószövetség) kérdéseivel kapcsolatban a zsidó magyarázat jobb forrás, mert a Júdaizmis csak jobban ismeri a saját Szentírását, mint a kereszténység... Ez egyébként fordítva is igaz: az Újszövetségre vonatkozóan a katolikus magyarázat jobb, mint a Júdaizmus véleménye, mivel a katolikusok valószínűleg jobban ismerik a saját Szentírásukat, mint a zsidók. Túl azon ugyanis, hogy a kereszténység használja az Ó és Újszövetséget is, szigorúan véve az Ószövetség a zsidók Szentírása, az Újszövetség meg a keresztényeké (a Korán mégpedig a muszlimoké, hogy felsoroljam mind a 3 nagy ábrahámita vallást és szent könyveit).


Üdv. egy ateista

júl. 20. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/37 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó.A Judaizmus teljesen ellentéte a Keresztény vallásnak.Ebben azt hiszem mindketten egyet értünk.

Hogy van egy kiválasztott nép ,amely lophat ,csalhat ,hazudhat, megtehet bármit annak érdekében ,hogy felülkerekedjen mindenki mason, azt hiszem elmond mindent ,hogy a Judaista vallás is mind csak érzelem, és hogy ezért is üldözték ezt a kis népet 2000éven át.

Én nem vagyok nagy hívő, de azt tudom ,hogy a keresztén hit alapjai a jöbő embere lesz, mert nincs más választása az embernek ,mindhogy megalázkodik a természetnek és a közösségben való együttélésben.Más út nincs...

júl. 20. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!