Miért vagyunk itt a Földön, és Isten hogyan ment meg minket a gonosztól (Sátán)?
És amikor egy hím emlős kifejlődött véletlenűl nőstény iránti vonzalommal,ugyanabban az időben kifejlődött egy nőstény is hím iránti vonzalommal?És ők véletlenül megtalálták egymást,ugyanakkor véletlenül ez minden fajjal megesett?
Mihez hell nagyobb hit? azevolúcióhoz,vagy a bibliához?
PEACE
Így van PEACE rátapintottál a lényegre. Az ateistáknak nem sok egy kicsit a véletlen?
"A föld olyan mint egy pontosan elkészített óraszerkezet,kell hozzá rugó, mindenféle emelőkar, fogaskerék és mindegyiket a helyére kell illeszteni,mindennek megfelelő méretűnek kell lenni ahhoz, hogy jól működjön.Bármikor vásárolhatunk ilyen óra alkatrészeket,de azt hiszem, hogy még ha jó sokáig rázzuk is, attól még nem lesz belőle óra,és senki sem gondolja úgy, hogy ilyesmi lehetséges.Ez igaz a földünkre is. Hiába vannak az alkotóelemek ugyanazon a helyen, ugyanabban az időben ezzel nem tudsz az életre alkalmas helyet teremteni." részlet a Naprendszerünk c. filmből
Véletlenül pont ez jutott eszembe:)))
köszi a válaszokat. :D
ha jól bogarásztam, akkor azért vagyunk itt a Földön, mert az Isten csettintésre kialakított itt minket az aminósav láncolatokkal, aminek a receptjét ránk hagyta, vagyis lehetőséget biztosított, hogy ezt kitaláljuk, és a gravitáció miatt vagyunk a Földön, mert az nem engedi el a fizikumunkat az űrbe. Eddig világos. A másik kérdésre gondolom az a válasz, hogy majd csettintésre ment meg minket a gonosztól Isten Atyánk. :P
Nem,nem csettintésre.Isten már megtmentett a gonosztól.Ez Jézus halálában és feltámadásában lett meg.
Kol 2:12 Eltemettetvén Ő vele együtt a keresztségben, akiben egyetemben fel is támasztattatok az Isten erejébe vetett hit által, aki feltámasztá Őt a halálból.
Kol 2:13 És titeket, kik holtak valátok a bűnökben és a ti testeteknek körülmetéletlenségében, megelevenített együtt Ő vele, megbocsátván minden bűnötöket,
Kol 2:14 Az által, hogy eltörölte a parancsolatokban ellenünk szóló kézírást, amely ellenünkre volt nekünk, és azt eltette az útból, odaszegezvén azt a keresztfára;
Kol 2:15 Lefegyverezvén a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, őket bátran mutogatta, diadalt vévén rajtok abban.
Az emberk dolga az,hogy amíg tart a kegyelem ideje,elfogadják,és elhiggyék azt,hogy Jézus legyőzte a sátánt.
Kol 1:13 Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába;
Kol 1:14 Kiben van a mi váltságunk az Ő vére által, bűneinknek bocsánata;
Aki elfogadja azt,hogy Jézusban van csak a bűneink bocsánata,az már nem e világból való,már nem sátán az ura,hanem Jézus.
Ján 17:14 Én a te igédet nekik adtam; és a világ gyűlölte őket, mivelhogy nem e világból valók, amint hogy én sem e világból vagyok.
1Ján 4:4 Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki e világban van.
1Ján 4:5 Azok a világból valók; azért a világ szerint beszélnek, és a világ hallgat rájuk.
Az ördög az aki e világban van,e világ istene,de akik befogadják jézust a szívükbe ...
Ján 1:12 Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek;
Ján 1:13 Akik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.
Jak 4:7 Engedelmeskedjetek azért az Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek.
Ef 4:27 Se pedig az ördögnek ne adjatok helyet.
Peace
Akit érdekel, honnan lett a proton, nézegesse a húr-elméletet. Meglepően jó válaszokat ad.
Aki pedig kérdezte, hogy alakult ki a nemiség, nézzen utána a papucsállatka, és társainak: képesek ivartalan ÉS ivaros szaporodásra is (vagyis tudnak osztódni, és kettőjük közös DNS-éből tudnak csinálni egy harmadikat). És, bárhogy nézzük, ivaros szaporodás nélkül még mindig csak egysejtűek szintén létezne az élet.
A vallással pont ez a baj: valamit nem tudunk, nem ismerünk, és nem is akarunk ismerni.
Amúgy meg, még egy kérdés a Teremtéshez: okés, a Bibliában nincs meghatározva a teremtés pontos ideje, Jézus születése viszont igen. Ember (hacsak Isten nem írta át a fizikát menet közben) már százezer éve, majdnem olyan intelligencia szinten létezik, mint a mai ember. A zsidó vallás sincs több 5000 évnél (ami végülis egyazon a kereszténységgel, hiszen a kereszténység egy zsidó szektaként indult)
Tehát létezik értelmes ember az első, keresténynek nevezhető vallás előtt 95.000 éve is már. Tehát durván 2300 generáció (és csak az abszolút csontvázilag értelmes embernek tekinthetőekről beszélek, pedig nagy eséllyel a korábbi emberszerű lények sem lehettek hülyék) mind a pokol tüzében égnek, bálvány imádásért, pogányságért, stb stb stb.
Ez hol fair? Hol van itt a keresztényi megbocsátás?
Hát onnan hogy nincs semmi,odáig hogy papucsállatka,nagyon hosszú az út!
Ahogy mondtam,túl sok a véletlen.
Tehát a papucsállat megy,mendegél,és egyszercsak gondol egyet,hogy hozzunk már létre egy hím emlőst,meg egy nőstényt is.
DE,hogy ezek már ne legyenek olyan jók mint mi,ezért ők csak ivaros szaporodásra legyenek képesek!
Ez nem visszafejlődés?
Tehát a papucsállat SOKKAL FEJLETTEBB MINT AZ EMBER,mivel mi nem tudunk új fajt szülni.
Szóval honnan van az a valami ami a nagy bummot okozta?
Tényleg értem,hogy egyszerűbb ebben hinni,mivel ha nincs aki felelősségre von a tetteinkért,nem kell bűntudattal élni.
Számodra pedig adott a bűnbocsánat:
2Kor 5:19 Minthogy az Isten volt az, aki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nekik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek igéjét.
2Kor 5:20 Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne mi általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel.
2Kor 5:21 Mert azt, aki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk ő benne.
Ha hiszed ezt,máris üdvözülhetsz,még nyitva az ÚT
PEACE
"Hol van itt a keresztényi megbocsátás"
Erre ne várj korrekt választ. A keresztény Isten feltételekhez köti a szeretetet. Pedig még egy rossz, pogány anya is képes feltétlen szeretetre, csak a kegyes Isten nem ;)
Csak tisztázzuk: az ember is éppen fejlődik. Csak túl kicsi sávon nézed. A papucsállatka élt majd egy milliárd évet, és azért létezik még mindig a mai kinézetben, mivel a baktériumok DNS kör alakú: ennek nagy előnye, hogy pár egyszerű enzim és képes javítani, a hátránya pedig ugyanez: mutációs lehetőség szinte nincs. Legtöbbjük csak valami véletlen hatására változott meg: és onnantól, ha az a mutáció hatékonyabbá tette (és nem ették meg...) nyitva állt az út a fejlődés előtt.
Az ember pedig fejlődök. Csak éppen az evolúció nem percek alatt dolgozik, hanem évmilliók alatt. Az, hogy a szegényes emberi elme nem képes felfogni milliárd évet, az szerintem nem az evolúció hiánya :)
Megnézted a húrelméletet? Nagyon jó válasz van benne az ősrobbanáshoz is, ajánlom figyelmedbe az angol wikipédiát.
Arról nem is beszélve, hogy attól még, hogy nem egy Isten teszek magam fölé, a lelkiismeretemnek ugyanúgy el kell számolni az erkölcsről.
Csak én nem egyszerűsítem le úgy a dolgot, hogy a szakállas bácsi (akármilyen alak tetszólegesen helyettesíthető) csettintett (akármilyen cselekvés idehelyezhető) és hopp, megtörtént minden. Ez ugyanis inkább a középkorba vezet vissza. Hiszen ha Isten hozott létre mindent, minek kutatni az életet? Úgy sem érthetjük meg, hagyjuk fel a tudományokat, aztán csak éljünk. Bár akkor minek?
És az erkölcsiségemet sem egyszerűsítem le azzal, hogy csinálom a dolgaimat, de majd csak halál után kell félnem, hogy elszámolok érte. Ez a dolog elodázása. Ha rosszat teszek, nem a halálom utánért aggódom: az ugyanis (legalábbis számomra) nincs. Ha én feldobom a pacskert, onnantól a semmi vár rám, nem pedig pokol vagy mennyország. Ez a két hely itt van a Földön, és nagyrészt a lelkiismeret hozza létre: ha az ember bűnt követ el, bizony könnyen pokolian érzi magát, míg ha boldog vagy, bizony könnyen mennyei az érzés...
És mindez létrejön bármiféle Isten nélkül.
De egyébként, tényleg magyarázd el nekem: ugyebár pogány, pláne bálványimádó ember nem juthat a mennyországba. Tehát mi van azzal a 2300 generációnyi emberrel? Ők a pokol tüzében fognak égni, csak azért, mert rosszkor születtek?
Ugyanez igaz rám is. Sosem voltam vallásos. Templomba csak azért voltam, hogy megcsodáljam a szépségét, és sosem gyóntam, sőt, pappal is csak baráti alapon beszélgettem. Ettől függetlenül erkölcsös, és rendes életet élek (olyat biztos, mint sok vallásos...). De ügyebár, dacára ennek, a kereszténység számára én is pokolra kerülök. Ellenben mondjuk a pedofil pap meg lehet, hogy a mennyországba, mert meggyónja, és feloldozást kap?
Na, ez is egy ok, amiért nem vagyok vallásos. Magamnak tartozok elszámolással, és én ugyanezzel a rendszerrel osztályozok mindenki mást is. Ha más olyat tesz, amit én rossznak tartok, akkor rossznak tartom, másnál is, magamnál is.
A másik ok, hogy nem hiszem azt, hogy ez az elmúlt kétezer év időnek számít. Próbálj meg millió és százmillió évben gondolkozni. Próbáld elgondolni, hogy mennyi osztódás történt egy milliárd év alatt. Gondold el, hogy a kozmikus háttérsugárzás hatására (Csak egy evolúciót elindító tényező!!) hány és hány trilliárd és trilliárd mutáció történt ennyi idő alatt. Ne ilyen szűk időréteget nézz. Az, amióta emberi történelem van, az egy semmi. Még egy sóhajtásnyi sem ahhoz képest, mióta az első osztódó sejt kialakult...
08:33
Érdekes, amiket írtál ,nekem egy dolgon akadt fenn a szemem: nem vagy vallásos csak azért, mert a Biblia hülyeségeket mond? Van még pár vallás, amelynek teljesen mások az elvei, a vallástalanságot nem lehet egy hit logikátlanságára alapozni:)
Észrevettem egy nagy ellentmondást Sir Butcher válaszában.
Tehát 95.000 éve élt értelmes ember és olyan intelligencia szinten létezik, mint a mai ember. Tehát csak úgy hipp-hopp létrejött egy értelmes ember az állatból. Ez is roppant érdekes, mert akkor mégiscsak van teremtő Isten, nemde?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!