Tisztelt Jehova Tanúi! Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben?
Tegyük fel hogy anyuka vagy. Van egy 8 éves kislányod és az osztály anyáknapját redez, és a kislányod is szerepel a műsorban. De ti nem ünneplitek az anyáknapját, így nem mehetnél el rá. Viszont ott van a kislányod akinek bizonyára nagyon rosszul esne, ha nem mennél el rá.
Mit tennétek?
Nem provokálni akarlak titeket, csak pusztán kíváncsi vagyok. Az inteligens válaszokat előre is köszi. :)
A mi csaladunkban elmagyarazzuk mi miert van.
Igy elore el lehet kerulni az ilyen dolgokat.
Meg fogja erteni nem egy ilyen nap miatt tudja kimutatni ,hogy szereti a szuleit,es a szulei viszont szeretik ot.
Ezenfelul lehet maskor potolni a tarsasag hianyat,a gyermek baratait,es hogy jol erezze magat.
Szia
Nem egy anyuka van nálunk akinek 8. éves a lánya vagy a Fia.
Magam is anya vagyok, bár a lányom már 26. éves, de valamikor volt 8, éves.
Ha a gyermeknek a korához mérten el van magyarázva hogy mi helyes mi nem Isten szemében, azt a gyermek megérti.
ezen felül már eleve az Iskolában a Tanárokkel megszoktuk beszélni, hogy a gyermeket más nézettel neveljük ezért kérjük a Tanítót, hogy ne szervezze be ilyen műsorba.
gondolom, Te még most kezded a biblia tanulmányozását, vagy szeretnél keresztény életet élni de még nem kötelezted el magad, ezért a gyermeknek sem magyaráztad még el.
Sajnos azok a gyermekek akiknek a szülei már felnövőben lévő korban vannak és addig részt vettek ezekben igen nehéz lehet sőt nem könnyű.
Kérd Jehovát imában, hogy segítsen neked megfelelő szavakat tetteket lépéseket tenni a gyermek felé.
Egyébként pedig ha már beszervezték a programban akkor már ne igen tudsz mit tenni, esetleg a legközelebbi ilyen alkalom előtt beszéld meg a gyermekeddel, és a Tanárral, hogy keresztény szemszögből tekintve szeretnél változtatni az életeden, és ezért a gyermekedet is ebben szeretnéd nevelni
S a gyermeknek pedig pótold a "veszteségnek" tűnő eseményt valamivel amit nagyon szeret.
Nagyon fontos, hogy a gyermek ne érezze hogy megakarod valamitől fosztani, amit addig jónak láttál.De ne is tűnjön megvesztegetésnek, mert ezt a gyermek hamar megérzi, és kihasználhatja.
Javaslom, hogy most még hagyd ezt meg neki, és a legközelebbi ilyen eseményre jóval előtte kezdjél el beszélgetni a szándékodról.
Nagyon fontos, hogy ne legyél erőszakos vele, ha elsőre nem érti meg, nagyon nehéz helyzetben van, hiszen gyermek még, és nem így kezdted el nevelni.
Katy Weaver
Köszi mindenkinek a válaszát!
Utolsó: Én nem szoktam tanulmányozni a Bibliát, és már elköteleztem magam egy vallásnak(nem a Jehováknak) szimplán kíváncsi voltam. Ennyi. De azért köszönöm a (terjedelmes) válaszodat, mert pont erre voltam kíváncsi és te részletesen leírtad. köszönöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!