Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként bűn az hogy én...

Keresztényként bűn az hogy én "A HAZA MINDEN ELŐTT" szellemében élek?

Figyelt kérdés

Kicsit mostanában jobban elmélyülök a Keresztény tanításokban , ahogy olvasgatom az Újszövetséget az az érzés fog el hogy rossz az az erős nacionalizmus amit belénk nevelnek az iskolában . Az Újszövetség tanításaiból azt feltételezem hogy a Krisztus által megkövetelt világnézet a kozmopolitista . A világ problémáit a nemzet problémái elé kell helyezni !


Ti hogy gondoljátok ezt ? Keresztényként erősen nacionalisták vagytok vagy inkább kozmopoliták ? Isten szemében bűn az ha én a Nemzetem érdekét a többi nemzet érdeke elé helyezem ?


2016. máj. 6. 17:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Szerintem Önmagában az nem bűn, hanem kvázi kötelesség, hogy a nemzeted sorsát Tartsd szem előtt előbb, mint más nemzetekét, ugyanakkor amennyiben ez ellentmondás, úgy az, de keresztényként elsősorban embernek kell lenni, s csak aztán magyarnak úgy hiszem. S hogy tovább bonyolítsuk, ebből, és leginkább Jézus tanításából az következik, hogy egy megkeresztelt zsidóhoz pl., aki mint ilyen, az Úrban testvéred, több közöd van, mint egy nemzettársadhoz, aki keresztény.
2016. máj. 6. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
*aki nem keresztény
2016. máj. 6. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
16%
a kereszténység volt az első olyasmi, amit globalizációnak nevezhetünk, nekem mindig fura, hogy valaki hazafiként tartja magát kereszténynek
2016. máj. 6. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
Ha erősen nem is, de nacionalista vagyok, nem tartom ezt ellentmondásosnak.
2016. máj. 6. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:

Ez szerintem olyan dolog, hogy úgy egyébként miközben megpróbálod szeretni és segíteni az embereket úgy általában, közben ez a szeretet parancs és kötelesség nyilvánvalóan első körön a családoddal szembeni felelősségvállalást kell jelentsen.

De szerintem ilyen értelemben az a jó kérdés -itt globalizáció, meg mindenfélét emlegetve-, hogy vajon melyik a pozitív példa; egy olyan ember, legyen az akárki, aki a keresztény értékrendjének megfelelő elvei mentén kinyújtja feléd a kezét és felsegít, ha a Földön fekszel, s adott esetben a saját családtagja, rokona, vagy honfitársa felé nyújtja elsőként, vagy egy olyan ember, akinek nincsen ilyen értékrendje és hite abban, hogy van értelme ilyen értékrend mentén cselekedni, s mint ilyen, adott esetben átlép rajtad magyarként, vagy akármiként, legyél bár te is honfitársa, vagy más nemzethez tartozó...

2016. máj. 6. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
Krisztus tanításai nem terjednek ki erre.
2016. máj. 6. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:

A Biblia nem támogatja a globalizációt. Isten egy vérből teremtette a nemzeteket, de meghatározta lakásuknak határait (ApCsel 17,26). Amikor a nemzetek ezeket a határokat elmossák, azt Isten nem nézi szívesen. Isten nemzetekben helyezte el az embereket, a Biblia még azt is elmondja, hogy mikor és miért. Amikor Bábel tornyát építették, akkor zavarta össze az emberek nyelvét, hogy ne tudjanak többé globális egységbe tömörülni. Az ok pedig nem más, mint a bűn. Ha az emberiség globális egységben képes lenne küzdeni a közös jövőért, akkor semmi sem lenne, ami a bűnnek határt szabna. Éppen ezért az emberiség történelmének mostani korszakában nem pártolja Isten ezt a fajta egységet. Maga Jézus is nemzetekben gondolkodott, hiszen az idők végéig kilátásba helyezte a nemzetek önálló identitásának megőrzését, hiszen végig program az Evangélium hirdetése minden nemzetnek, azaz a nemzetek maradnak addig.


Más kérdés, hogy mi van akkor, ha az ember befogadja Jézus Krisztust. Krisztus Jézusban már nincs zsidó, görög, barbár, szkíta, férfi, nő, hanem egyek vagyunk Őbenne. Ez azonban a bennünk életre kelt új emberre vonatkozik. Továbbra is részei vagyunk a nemzetünknek, és nem sok annál nagyobb képmutatás létezik, amikor az ember az egész világgal barátságban van, csak a közvetlen környezetével nincs, mert nem tud szeretetben élni. Ennek a fordítottja kell, hogy megvalósuljon. Pál apostol azt mondja, hogy amennyire rajtatok áll, minden emberrel békében éljetek. Ám mindig a közvetlen környezetünkben kell elkezdenünk szeretetben élnünk, és azt kiterjesztenünk az egész emberi nemre, nem pedig fordítva. A gyakorlatban ez azonban nem nacionalizmust jelent, hiszen a hívő ember szeretete a környezetében élő minden emberre kiterjed. Azaz egy hívő ember minden magyar állampolgárt magyarnak tekint, nem pedig a származását nézi, és ugyanezen alapon nem tekinti magyarnak más országok polgárait, akkor sem, ha nemzetiségük szerint azok. Természetesen továbbra is létezik nemzet és nemzeti egység, ez azonban másodlagos, mivel elsődlegesen a környezetemmel vagyok szövetségben, és ennek a szövetségnek a határai az ország határai, és ha harcolnom kell, akkor az ellen kell harcolnom, aki a közös jövőnket veszélyezteti. Nem az az áruló, aki minden állampolgárt a szövetségesének tekint, függetlenül az etnikai gyökereitől, hanem az, aki a vérségi köteléket a szövetségnél is fontosabbnak tartja, és ha a vérségi kötelék szólítja, akkor azok ellen fordul, akikkel addig szövetségben élt.

2016. máj. 6. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
A nemzetiek nem, de a Jobbik nem nemzeti, csak annak nevezi magát. Egy amúgy is megosztott országban hoz további megosztottságot nemzeti alapon, noha a magyar nemzet más nemzetek által maradt fenn a török dúlás után, nélkülük kihalt volna. Ha nem telepítettek volna be más nemzeteket, akkor a magyar mára holt nyelv lenne. De ha már ez így alakult, nem túl elegáns, ha mások nemzetiségét firtatják ebben az országban, ahogy az sem az, ha a történelmet nem ismerik. Nem él hazánkban olyan ember, aki hitelt érdemlően elmondhatná, hogy az ősei legalább ötven százalékban a Vereckei-hágón át jöttek be. Ha pedig már kevert nemzet vagyunk, mivel a történelem kevert lapokat osztott, akkor ne forduljunk már a határainkon belül élő honfitársaink ellen azon az alapon, hogy magunkat magyarabb magyarnak tartjuk, mint őket. Milyen alapon? Ezért az országért minden itt élő nemzet küzdött a háborúkban úgy, mint békeidőben. Ki mondhatná meg, hogy kinek a küzdelme volt értékesebb, és kié nem? Pláne, ki tehetne ilyen megállapítást etnikai alapon? Hűbele Balázs? Az a baj, hogy a Hűbele család már nagyon sok kárt okozott az országnak a történelem során, úgyhogy ideje lenne alkalmatlannak nyilvánítani őket, és érdemeik elismerése mellett más fontos feladatot bízni rájuk, mondjuk a közterületek ápolását, vagy olyan tevékenységet, amivel nem tudnak több kárt okozni.
2016. máj. 6. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:

Az embereket, ahogy valaki írta is, egy vérből teremtette. Ebből látható, hogy Istennek nem volt nacionalista nézete, ezt az emberek alakították ki,


Ha Ádámék nem hibáznak, akkor most senkinek nem jut eszébe, hogy a "Hazáját" megvédje, mert egyrészt béke volna, más részt Isten nem emel vagy támogat jobban egyik nemzetet a másik rovására.

2016. máj. 6. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:

"Isten nem emel vagy támogat egyik nemzetet a másik rovására"

Ez jó nagy hülyeség. Istennek nincs kedvenc nemzete, nem ő fogja eldönteni, ki kerül ki győztesen egy háborúból például.

2016. máj. 6. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!