Isten miért haragszik?
A Bibliában több helyütt olvasható, hogy Isten "haragra gerjedt". Másutt pedig az, hogy mindenttudó, és örökkévaló.
Hogyha mindent tud előre, akkor amikor valami történik, akkor azt Isten már egy örökkévalóság óta tudta előre. Miért van akkor mégis, hogy haragra gerjed? Ha mindent tudott előre, akkor gondolom egy cseppet sem lepi meg, ha valami történik.
Ezenkívül végetelen idő állna a rendelkezésére, hogy tegyen valamit az események ellen, és lenne is módja(mindenható).
Ez helyett megvárja amíg megtörténik valami, és azután haragszik, bűntet.
Nem rossz a fraktál dolog, de nem vettél figyelembe valamit. Amit én mondok az így néz ki egy mondatban. :)
Az Isten és a világ kapcsolatát úgy határozhatjuk meg, hogy a világot Istenen belüli Gondolatnak tételezzük fel, és a világon belüli életet pedig Istennek, így tekinti az Isten képeit és képmásait, amik benne vannak és nem kívüle, és ad nekik életet még addig a fokig is, hogy az önállóság látszatával ruházza fel őket.
Szóval amikor azt mondod, hogy Te, az azonos minőségben Istennel...a megélt világérzet pedig az eszköz a tapasztaláshoz, tehát két dolog van az elemzésben...Elme és Világ(anyag)...tehát amikor te látsz egy képet, azt valójában Isten látja...csak te azt hiszed, hogy te látod, sőt ha jól vettem ki a szavaidból, akkor magadat a fizikai testnek tartottad a válaszadásod idejére. Te Istent és a sárkányodat nem elgondolod, hanem a szemszögéből nézel...vagyis nem úgy néz ki a dolog, hogy van az Isteni Elme, azon belül a te elméd és azon belül a sárkányod elméje, hanem van szellemi szint és anyagi szint, tehát a sárkány fizikai megjelenése az anyag, de a sárkány elméje az Te vagy és egyben Isten, nincsen lépcsőzetesség, ahogyan a fraktál bemutató állítja...az anyagi szempontból létező, de nem szellemiből, ezt pedig szerintem te is észreveheted. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Egyébként Ábrahám féle esete azt példázza, hogy mekkora a bizalma az egyénnek az egyetlen Isten felé. semmi többről nincsen szó..mivel nem teszi meg a gonosz tettet Izsák felé...:)
Ne feledkezz meg arról, hogy a Biblia nem konkrét magyarázat, hanem tanmese...Istentől ihletett tanmese.
üdv
26/F
LastOne.Left
Ezt a világot én is elfogadhatom egy Istenen belüli gondolatnak. Mindössze azt tételezem fel, hogy ez egy "részlete" egy még nagyobb összefüggésnek.
Ebben az összefüggésben sincsen "benne, vagy kívüle", csak részlet, részlet részlete, és a részlet részletének a részlete végtelenül, de lényegét tekintve önazonos módon.
Ez szerint sincsen itt, és ott, nincsen előtte, vagy utána, mert ez értelmetlen. Nincsenek kitüntetett időpillanatok, vagy helyek. Ebben a rendszerben Isten az a rendező elv, "képlet" amely a "fraktál" elemi tulajdonságait tartalmazza.
Valóban a személy azonos minőségben Istennel, mint a csepp azonos a tengerrel lényegét tekintve.
Valóban ez szerint amikor én látok egy képet, akkor azt Isten látja általam, de kettőnket is látja "maga a rendszer) ami minden részletében végtelenül önhasonló.
Saját magamat tekinthetem fizikai testnek, de az elmét nem. Mivel a saját testem létezésének tudata is csak az elmében létezik, lehetséges, hogy anyagi világ nincs is (ám erről meggyőződni nem tudok).
Ezért nincsen (tegyük fel) anyagi szint, csak a szellem. Így a sárkány nem jelenik meg az "anyagi" világban (még a garázs sem). Megjelenik viszont az elmében.
Isten elméjében jelent meg, hiszen Isten gondolja azt aki képes elképzelni egy ilyen sárkányt.
Tehát én a te elképzelésedet annak lényegi elemeit megtartva egy nagyobb rendszer részletének tekintem.
Szerintem Isten nem az egyik matrjoska bábú, mert abban van a másik, hanem maga a "szisztéma", vagyis az "elv" a lényeges.
Egyébként ez az elképzelés szerintem elegáns módon hidalja át a mi volt az ősrobbanás előtt, és mi lesz a világvége után kérdéseket is, hiszen nincsen kezdő, vagy végpontja a rendszernek sem térben, sem időben.
(Az órásmesternek nincs apja)
Sőt ezt összeköthetem a multiverzum elmélettel, amely átkötés így arra utal, hogy a "teremtés" nem befejezett dolog, hanem egy állandóan zajló folyamat, amely során valójában egy esemény, és annak minden lehetséges következménye egyaránt megvalósul, újabb ágát bontva ki a fraktálnak, amely ágak némelyike "elhal", míg míg végtelen számú másik "keletkezik"..., amelyek lényegüket tekintve azonosak az egész rendszer lényegével.
Persze a hasonlat nem lehet egészében helytálló, és tökéletes, hiszen ez csak egy "gondolatkísérlet".
Hasonlóan ahhz, ahogyan a Biblia is mese. Tanmese, amely helyenként horror, másutt meg... ezt inkább hagyjuk.
helmet. :)
Pont ezért írtam egyébként, hogy csak két matrjoska bábu van(és ez is csak hasonlat volt részemről), de a kisebbik is valójában szellemi, mivel csak az Elme van(tehát az anyag szellemi termék, gondolat, az anyagi szintet csak a magyarázat kedvéért írtam le, de látom képben vagy), ami a rendszer, az összetartó elv, a forrás, a gyűjtő, az amiben minden létezik egyszerre...de hozzá kell hogy rendeljük a tudatosságot, viszont hangsúlyozom személytelen is egyben, ezért neveztem Elmének...ezáltal az ember is az elme, s mindaddig amíg magát a fizikai testével azonosítja, addig amíg a dolgokat különállónak tekinti, elkülönültséget érezve, beleesik az önzésbe és félelembe, az önzésbe azért, mert automatikusan háttérbe szorítja a tapasztalatában megjelenő dolgok érdekeit, hisze azt hiszi nem önmaga, és nem látja, hogy ott az Értelem minden mögött, így azt véli elveszik, elveszhet, mondjuk halálakor, értelmetlennek, céltalannak látja életét, mert úgy gondolja csak egy születés és halál közti állapotra van koncentrálva az(élet), ha egy egyén szempontjából nézünk. ezért fontos a benne kifejezés, mert amíg azt hiszi az egyén, hogy kívül van, mármint elméjén kívül, addig képtelen ledobni azt az illúziót, amit a tudatában megjelenő mentális képsor indukál. Itt láthatod, hogy felesleges még egy nagyobb rendszer, amikor az Elmében benne van minden, tehát Az maga a Rendszer...viszont azáltal, hogy tudatos, ezért bizonyára van oka annak, hogy utat enged a létnek, persze egy bizonyos szisztéma alapján...az ok pedig egyértelműen az, hogy a tudását, erejét, hatalmát megossza azon elmékkel, amik léteznek általa...ezért biztosítja az anyagi megjelenést, mert csak tapasztalás során sajátíthatjuk el mi is a mindentudás, mindenhatóságot...s ez az amit Jézus is például magyarázott, ezért mondta el ezerszer, hogy Ő az Atya, mert tényleg, ahogyan te is én is...ezért vezeti elő a Biblia, hogy mit is kell csinálni, s hogy ha az Elmét(Isten) választjuk és teljes eszünkből/szívünkből azonosulunk vele, akkor foglalhatjuk el méltó helyünket a létezésben, akkor szabadulhatunk meg önzésünk és félelmeink korlátaitól, akkor válhatunk valósan boldoggá, ami már meg nem szűnik soha, vagyis lehetünk teljesen szabadok..ezért a feltétel nélküli szeretet a mérvadó, mert csak azzal szeretheted az Egészet, s csak akkor tehetsz erre szert, ha magadat az Egésznek tekinted. Viszont ehhez meg kell tegyük a lépést, s ehhez van a mentális elv...mert ez egyszer s mindenkorra megérteti az emberrel, hogy micsoda valójában önmaga és "hol" van, "hova" tart, mi Isten és hogy képes vele azonosulni...mivel ha szigorúan tekintünk, akkor kétféle világnézet létezik...vagy van kívül egy világ, mármint tudaton kívül vagy nincs...vagy materiális, vagy mentális...vagy kívülről érkezik a jel egy bizonyos anyagi megjelenésről a tudatnak, vagy belülről...nincsen harmadik variáció...tehát kizárásos alapon tudhatjuk meg nemhogy az Igazat, de azt is, hogy van Isten...:)
üdv
26/F
LastOne.Left
"lehetséges, hogy anyagi világ nincs is (ám erről meggyőződni nem tudok)."
De van, mint azt már megállapítottuk, viszont szellemi termék, vagyis illúzió, önmagában nem létező...vagyis benned/bennünk van, ami egy eszköz, hogy legyen tapasztalat, hogy te és az én elmém tudja magáról, hogy létezik, mivel ha nem lenne a testünk, amin át tapasztalunk és így a világérzet, akkor nem tudnánk magunkat mihez viszonyítani, így nem tudnánk "én" lenni...ezért biztosítja az egyetlen Elme a terepet. Te pedig alapban csak a neked közvetlenül megjelenő világérzettel tudsz érintkezni, amit az elméden kívülre odagondolsz, az csak képzeleted terméke...ami megint mit bizonyít? természetesen az elme elsődlegességét. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
*ntjából nézünk...ezért pedig fél.
bocsi csak ez kimaradt. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Valójában hogyha valaki egy vaksötét szobában ülve almaillatot érez nem tudhatja, hogy vajon nem csupán egy sötét tartályban lebegő agy amelynek megfelelő területét almaillat-ingerrel stimulálják, miközben az alma nem létezik.
Hasonlóképpen nem tudható az általunk érzékelt "világ" ról, hogy milyen "természetű". Csakis olyannak ismerjük, amilyennek megmutatja önmagát, vagyis amilyennnek látszik.
Amennyiben pont olyan "természetű", amilyennek látjuk, akkor nincsen Isteni szándék. Szándék akkor van, hogyha a másmilyennek mutatkozik (szándékosan) mint amilyen. Az érzékszervekhez kapcsolt agy viszont ezzel kapcsolatban semmit nem képes tapasztalati úton igazolni, de cáfolni sem.
A "lélek", vagy a tudat (eszerint az elképzelés szerint) információ halmaz, amely nem vész el, mint ahogyan a fekete lyukakba hulló anyag is információ formájában " visszaszivárog" a környzetbe. A halál az tehát a lét-illuzio vége, halála.
Ugyanakkor a fraktál elméletet kifejezetten elegánsnak tartom. A fraktálok nem pusztán matematikai képződmények, szinte mindenütt fellelhetőek a természetben.
Ezenfelül általános megfigyelés, hogy minden rendszer valamely nagyobb rendszer része, és kisebb rendszerekre bontható. Pont, mint a fraktáloknál.
Logikusnak tűnik, hogy akár a fraktálok világában, itt sincsen egy nagy "valami" amin túl már nincsen semmi, vagy hogy egy tudat kitöltse a mindenséget. Ez nem tűnik logikusnak a számomra. Szerintem itt is meg kellene jelenje az az elv, ami szerint még a legnagyobb dolgok is valamely nagyobb rendszer részei.
Ezér például nekem az is meggyőződésem, hogy a csillagászok, kozmológuok sem fogják soha megtalálni a legnagyobb rendszert, és a fizikusok is a végtelenségig oszthatják elméletben az alkotókat. Bizonyára leszneka szuprhúroknál is kisebb "valamik"és még valamik...
A nagyobb rendszerek pedig bolygórendszer-naprendszer-csillagrendszer-galaxisrendszer satöbbi-satöbbi.
Minden fraktál egy egyszerű matematikai képletre vezethető vissza, amelynek a változó tényezőitől függően alakul a képe.
Talán van a viágegyetemnek is egy "kódja", egy alapszerkezetet meghatározó elve.
Ha választani kell, akkor én inkább tekintem "Isten" nek ezt a rendező elvet, mint azt, amire te gondolsz.
Amire te gondolsz, az szerintem a fraktálnak egy szakasza.
Nagyon egyszerű fraktál a háromszöbe rajzolt kisebb, fordított háromszögek végtelen sora. Bármelyik háromszöget ki lehetne nevezni legnagyobbnak, hogy azután azon belül végtelen számú kisebbet tételezzünk fel. Nem is tévednénk, mindössze az a háromszög is egy nagyobb (igaz éppen ugyanolyan) háromszögbe van beillesztve. Nincs is legnagyobb háromszög, sem legkisebb, és egyik sem kitűntetett, és minden tulajdonságuk mindenben egyezik.
Esetleg itt egy érdekes példa, az élet virága:
Ez is egy fraktál-ábra, ez is sok helyen feltűnik régi kulturákban. Nincsen kitüntetett pontja. Illetve ha bármelyik pontját, körét kitüntetettnek veszed, akkor látható, hogy az alkotóeleme a többi körnek, pontnak, tehát a kitüntetettsége illuzio.
Illetve tekinthető egy hatágú csillagnak, amely maga is csillagokra bomlik, és tovább bontható (elméletben), miközben alaptulajdonságai (isteni lényege) változatlan.
Nekem ez a véleményem.
A Biblia pedig a mai ember számára szerintem egy eléggé nehezen értelmezhető szöveg, amely ókori embereknek, ókori stílusban és nyelvezetben íródott.
Nem hiszek például abban, hogy Krisztust Isten "ideküldte". legalábbis nem jobban, mint Ghandit, Buddhát, vagy Martin Luther Kinget. Ennyi erővel bármely nagy szellemi vezető, aki gondolkodádában megelőzi a korát lehetne próféta.
Helmet. :)
Köszönöm a fraktál dologgal kapcsolatos "kifejtésedet", de még mindig csak anyagi megjelenésű dolgokkal működő ez. Én nem anyagról beszélek, hanem Elméről, és a maximumon nincsen túl semmi, azaz a maximum az nincsen benne még valamibe, ami annál nagyobb. Tehát a fraktál elv csak és kizárólag fizikai megjelenésre vezethető le(kvarkok, elektronok/protonok, atomok, molekulák és így tovább), amivel tökéletesen egyetértek, az összes példád ezt bizonyítja, de itt az Értelemről van szó, s ha jól veszem ki a szavaidból ezt még mindig elveted, vagy esetleg valamit félreértesz. Szóval nem a tudat tölti ki a mindenséget, hanem az egyetlen Tudatban/Elmében van minden...ezért az a maximum. Ha anyagként kezeled a tudatot, akkor persze, hogy az tűnik logikusnak, hogy azon túl is kéne lennie valaminek...de nem anyagról van szó, mivel ebben a felállásban fordul a kocka...és az Elme kerül az irányító szerepben, vagyis minden matéria gondolattá van változtatva egyetlen döntéssel...aminek ugyebár az Elme enged "teret".
"A Biblia pedig a mai ember számára szerintem egy eléggé nehezen értelmezhető szöveg, amely ókori embereknek, ókori stílusban és nyelvezetben íródott.
Nem hiszek például abban, hogy Krisztust Isten "ideküldte". legalábbis nem jobban, mint Ghandit, Buddhát, vagy Martin Luther Kinget. Ennyi erővel bármely nagy szellemi vezető, aki gondolkodádában megelőzi a korát lehetne próféta."
Ezzel a bekezdéseddel is tökéletesen egyetértek, de Jézus Krisztussal egy csöppet más volt a helyzet...ugyanis az ember köznyelven varázsolt a gondolatával a történetek szerint, sőt még a halálból is visszajött, másokat életre keltett, meggyógyította őket, vízen járt és a többi, amivel pedig egyértelműen azt bizonyította, hogy az elme a fizikai megjelenés felett áll, vagyis azzal szemben elsődleges...ezért volt képes ilyen "csodákra". :)
üdv
26/F
LastOne.Left
A nélkül, hogy tudhatnám, mi is az igazság valójában, ha folytatom az eddigi gondolatmenetet, akkor az anyagvilág talán egyáltalán nem létezik, csak szellem, vagy elme, vagy Isten (ahogy tetszik).
Eszerint nem igaz, hogy a fraktálok az anyagvilágban léteznek. Akkor ezek egyszerűen csak léteznek. Amit mi láthatunk ezekből, azok talán a gondolotok "leképeződései" abban, amit anyagvilágnak hiszünk. Legegyszerűbb esetben is a dolgok fizikai megjelenését megelőzi ezek megjelenése az elmében (ahogy nevezed) Tehát kell lenni (szerintem)
Talán nem is kellene anyagra, és elmére osztani a világot, a valóság talán egy ezeken felülálló "minőség", amelyben megjelennek a fraktálok.
Én nem vagyk vallásos, én "szabad" gondolkodó vagyok.
Nem gondolom, hogy bármilyen intelligencia kitűntetné a téridő egy "pontját", vagy pillanatát, hogy odaküldje a fiát hogy csodát tegyen...
Miért küldte volna éppen a kecskepásztor zsidók közé? Miért nem küldte Britanniába, vagy éppen New Yorkba? Én nem a vallásom alátámasztására keresek magyarázatot, (gombhoz kabátot)hanem csak a magyarázat kedvéért.
A Bibliának érdekessége, hogy például éppene a teremtéstörténet miképpen fedheti annyira pontosan (korabeli nyelvezetben) a modern kozmológiai elméleteket, különösen, hogy a Buddhizmus teremtéstörténete, és kozmológiája is igen hasonló a legújabb tudományos elképzelésekhez.
Olyan elképzelésem van, hogy valami okból egyes személyek érzékenyebbek, és rátapintanak valamiféle kapcsolatra az univerzum "rendjével" (Istennel, vagy ahogy tetszik)...
Esteleg az idő, és az anyag mégis valóság. Ezserint talán Isten anyaggá lett, hogy az anyag fejlődésén keresztül megtapasztalja önnön saját magát minden lehetséges állapotában.
Kezdetben amikor még "gyerek" volt, akkor eleinte csak energia volt, azután csillagokká, bolygókká lett, majd maga végigjárta az evoluciót, és most modern emberként önmagáról elmélkedik.
Ki tudja hegylakó...ki tudja?
Szerintem olyan elmélet áll közel a valósághoz, ami a legtöbb egyéb felmerülő kérdést is jól megoldja. (kabáthoz gombot)
Kezdve az időutazástól a fizikai "nagy egyesítésig"
A csodákban ezért nem hiszek. Hogyha például egyszer egy alma "felesne" a fára, az csoda lenne, de azt jelentené, hogy Isten következetlen, egyszer ezt gondol, másszor meg azt.
Számomra a keleti filozófiák, vallások közelebb állnak az igazsághoz.
Nem is tudok ezért a Bibliábval érdemben foglalkozni. Egy ókori irodalmi anyagokból összeválogatott mű inkább tartozik a néprajz témakörébe.
Nekem érdekesebb például az, amit az időutazásról, és a párhuzamos univerzumokról hallottam.
Az elmélet szerint az időfolyamban ha visszafelé utaznánk, akkor megváltozna a jelen. Ha előre utaznánk, akkor nem tudnánk hova menni, mert az még nem történt meg.
Mi lehet ennek a feloldása?
Talán a "multiverzum" elmélet, amely szerint minden döntéssel elágazik az időfolyam (a döntések száma végtelen, minden lehetséges variáció megtörténik).
Eszerint visszafelé egy időfolyam van "mögöttünk", ami már megtörtént.
"Előttünk" pedig a végtelen számú lehetőség (a pillangószárny effektus miatt)
Előre utazva az időben mindíg az indulás pillanatában legvalószínűbb alternatív jövőbe lépnénk.
Az időben visszafelé utazva pedig visszamennénk az idővonalon, és megvátoztatva az időfolyamot, egy másik (megváltozott) legvalószínűbb leányuniverzum történeti vonalán haladnánk.
Érdekessége ennek a gondolatnak, hogy az idővonalak képe fraktál alakzatot mutat.
Helmet. :P
Nem akarlak megbántani de nem biztos, hogy érted amit írok. Tudod még mindig kizárod a tudatosságot minden mögött, és ezáltal a jellemkérdést...az összes vallás az önzetlen szeretetre tanít...ezeket nem hagyhatjuk figyelmen kívül. :)
azt is megjegyezném, hogy nem osztom valójában elmére és anyagra a mindenséget, csak a magyarázat kedvéért írtam így, mivel az anyagi megjelenés a bizonyíték arra, hogy mi a valóság, de mint már mondtam az anyag az elméből van, GONDOLATBÓL, s abban(Elme) létezik alapban, még ha nem megjelent formában...de mihelyst megjelenik, a fraktál verzió érvényt nyer, de míg latens, addig csak az elképzelés van róla...az elképzelés pedig az elme végzi, szóval a fraktálok alapban léteznek, s az anyag megjelenésével nyernek értelmet...a felosztás csak látszólagos...egy másik kérdésednél Mab nevű válaszolónak adtam egy érdekes hasonlatot, ideírom neked is..."Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár." Itt láthatod, hogy az anyag mindig Elme(gondolat)...de az Elme nem mindig anyag...tehát halmaz-részhalmaz viszony van...s ha ezen eltöprengsz látod, hogy valójában egy halmaz van...ami az Elme. :)
nem tudom jól értem e, de te kissé ragaszkodsz ehhez a fraktál dologhoz...de azon elgondolkodtál, hogy mi az, ami teret enged e végtelennek tűnő megnyilvánulásnak? Tudod ez az Elme...:)
Az sem rossz elképzelés, hogy esetleg Isten anyaggá lett...de megint megfeledkezel az Értelemről, amiben minden létezik egyszerre, még ha nem is megjelenve fizikailag...s amikor bármit megformál, persze nem önkényesen, attól függetlenül Önmaga teljességét megőrzi. a tudatossága pedig egyértelmű célt takar a "teremtés" hátterében...amit korábban le is írtam, s amit a próféták, ha távol-keleti, ha közel keleti mind mind elővezettek...hogy az ember belássa, hogy nem egyedül van, hogy egy mindennel, és elsajátíthatja, felismerheti, megtanulhatja azt, amit az Egyetlen Elme tud...
Szóval Isten(Elme) nem anyaggá lett, hanem teret engedett Gondolatának, és az anyagcsoportok mögött, amit megjelenít, Önmagát rakja be, mint értelmet az adott szinten...tehát felbomlott, de mégis megőrizte a teljességét...tehát egy Egészként is elemezhető, és azért, hogy látszólagos részeivel megismertesse Önmagát, amik az anyag megjelentetése segítségével "én" ként élhetik meg a dolgokat, tehát létet adott minekünk ezáltal.
az időutazás ezekből kiindulva lehetséges...de beleszólás az idő folyásába nem...mivel az idő az események egymásutánisága, vagyis változás, és ahhoz, hogy az időben visszautazzunk, vissza kellene alakulnia az univerzumnak, ami viszont már abba a kategóriába tartozik, amitől óckodsz...ugye, hogy Isten önkényesen visszaalakítaná, vagyis beleavatkozna a dologba...:)
"Az elmélet szerint az időfolyamban ha visszafelé utaznánk, akkor megváltozna a jelen. Ha előre utaznánk, akkor nem tudnánk hova menni, mert az még nem történt meg.
Mi lehet ennek a feloldása?"
az előbb írtam le a feloldását...betekintést lehet nyerni mind a múltba, s akár a jövőbe...mivel az elme az irányító...de belekontárkodni nem lehet, pont az igazságosság miatt. :P
"Miért küldte volna éppen a kecskepásztor zsidók közé? Miért nem küldte Britanniába, vagy éppen New Yorkba? Én nem a vallásom alátámasztására keresek magyarázatot, (gombhoz kabátot)hanem csak a magyarázat kedvéért."
Ha akkor nem küldte volna oda(egyébként nem a fia, gondolom képletesen értetted), arra a vidékre, mert az ottani emberek kulturális szempontból fejlettek voltak, írástudók és a többi, tovább tudták vinni a tanítást, akkor mi most sehol nem tartanánk...akkor nem lett volna a természettudománynak egy inspiráló valami, amit pont a keresztény vallás indított be...hanem majd csak most kezdődne mindez...mivel azért kezdték el izomból folytatni a kutatásokat, hogy bizonygassák..Isten nélkül is elvan a világ...de lassan ott tartunk, hogy feltételeznünk kell egy irányító, tudatos entitást minden mögött...mert az anyag önmagában nem létezik, azaz illúzió. :)
ui.: egyébként én egyetértek az összes vallással, nem vagyok kimondott keresztény...de a kiírt kérdésed a Bibliára vonatkozott. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!